Az esti kommunikációból kiderül, mi a céljuk...
Árazzák a + híreket....de hogy mi lesz, majd kiderül.
Az esti kommunikációból kiderül, mi a céljuk...
Árazzák a + híreket....de hogy mi lesz, majd kiderül.
Este lesz még csak az igazi vsz. Kb úgy tudom elképzelni +/- 5% / perc Bernanke dumája után.
5 óra alatt annyit ment fel az SP futures, mint máskor 2 hét alatt...dúrva volatilitás..most meg lefelé is ugyanerre képes.
jah...60 pontos ingadozások vannak az SP -ben fél nap alatt...ilyet se látni miden évben :D
nézem a futikat. 5perces gyertya akkora, mint máskor egy hetesé... 1150 a kulcsszint.
sztem nem, elérték amit akartak, lépnek mert nem akarják megnehezíteni a dolgukat mert innen a felelősség is az övék, az lehet h kissebbet ütnek a kelleténél vagy a piac nem érti majd meg egyből és akkor kell még egyet ütni...az amcsi futuresek mutatják is....nagyot fordultak, de idegesek...
és szerinted ráparáztatnak még a népre? Hiszen egy 3 jegyű snp elég szép fosatás volna mára...
Rájátszani vsz nem, annál azért meredekebb a helyzet. :) Meglátjuk este kiderül mit főztek ki.
A FED, de Börni biztosan már rég eldöntötte h kell a QE3, csak nem volt meg a politikai támogatás hozzá, most meglett, ezért nem is vagyok biztos benne h nem játszott rá a parára....most azt mérlegelik h mekkorát üssenek, de ma lesujtanak...
Hasonlóan gondolkodom én is. FED mit gondol, vannak ellentétek ott is, vsz nagy vita lesz mit lépjenek, vagy lépjenek e egyáltalán. Talán ez a nagy piaci para segít dönteni.
Azt tegnapi Obama beszédből láthatták , hogy a lelkesítő szöveg kevés. :)
Az összeomlásnál minden jobb, még egy vágtató infláció is....a pü lobby tulajdonképpen kikényszeríti a QE3-t, ez történik most...
Erre gondoltam én is, csak rosszul fogalmaztam.
FED mérlege pedig elvileg elbír sok mindent virtuálisan. Csak ennek a hosszú hatásait a világra ember meg nem mondja. Mondjuk ebben a helyzetben egy recesszióét sem.
Ma 8-kor (2 E.T.) FED bejelentés....
"Ha csökken az államadósság akkor pedig szép lassan elkezdik bevonni ezeket."
nem kell bevonni, az állampapirok lejárnak és kifizetik a FED-nek ahogy bármely kötvénytulajdonosnak, így tűnik el a mérlegből...
Ebből a szituból egyetlen egy dolog tudja őket kihúzni, éveken át tartó nagy gazdasági fellendülés.
Semmi más, ha recesszió lesz akkor a nagy államadósság miatt nem tudnak gazdaságot élénkíteni stb, adósságot csökkenteni sem pangó, vagy zuhanó gazdaság mellett, nem beszélve arról , hogy az egész világgazdaságot magukkal rántják, ha ők bajba kerülnek mi lesz pl velünk, vagy a görögökkel.
Erre ez a nagy para a piacokon. Persze van is honnan esni, de ez kezd 2008-hoz hasonlítani. Sok eszközük nincs már mondhatnak negatív kamatot esetleg, és QE3-at. Vagy szöszmötölnek és azt mondják zuhan a tőzsde majd lenyugszik, nem biztos ez az alkalmas pillanat a drogelvonókúrára nekik, de hát ki tudja mi jár a fejükben.
És akkor ehhez most tegyük hozzá, hogy per/pill az USA-nak gyakorlatilag nem kell finanszíroznia az államadósságát, mert jelenleg sok esetben gyakorlitilag NULLA hozamot kell fizetnie egyes állampapírjaiért.
A probléma akkor fog jelentkezni, amikor tényleg, és teljes kamatot kell fizetnie, arra ugyanis egyáltalán nincs pénzük. Valójában egy ezer milliárdos megtakarítás csak arra lenne elég a jelenlegi helyzeben, hogy minden változatlan maradjon, ha piaci kamatot is fizetni kell az államadósság után.
Ezek a QE-k technikailag kb annyit jelentenek FED veszi az állampapírokat, ezért pénz szabadul fel hiszen nem a világban más pénzeknek kell ezt megtenniük. Ha csökken az államadósság akkor pedig szép lassan elkezdik bevonni ezeket. Csak inkább az a nagy kérdés milyen hatásai vannak ennek a világra, nem kis pénzről van szó, eléggé nehéz ezt felmérni.
Mondhatják azt is, hogy eddig és ne tovább, ez is benne van a kalapban. Gazdaság álljon meg a saját lábán, nincs pénzpumpa, tőzsde csak megállapodik valahol stb.
A nagy veszélyt én abban látom, ha recesszióba süllyed Usa, ilyen államadósság szint mellett, ilyen EU problémák mellett akkor hosszú időre nagy zűrök lehetnek a világban.
Szóval fel van nekik adva a lecke melyik ujjukat harapják meg.
Nehéz döntés ez mert az tisztán látszik piacok úgy rákaptak erre mint a drogra. Csak a jele látszik megvonják tőlük máris para van, persze ez sem tart örökké, de fent említettek miatt veszélyesnek látom. Szóval kb ilyen "egyszerű" döntés előtt vannak.
Számomra nagyjából úgy néz ki ez a helyzet, hogy ha a FED felvásárolja a saját maga által fújt semmit valamennyi pénzért (QE3 nyomda indul), akkor ugyan elfújják átmenetileg a válságot, mert akkor az úgy fog látszani, hogy van értéke a semminek is, hiszen van rá vevő, de ez a piac már VALÓSZÍNŰLEG soha nem lesz olyan, mint amilyen ez előtt az "ügyeskedés" előtt volt.
Hiszen ahogy, illetve amikor majd a FED már nem tudja, avagy nem akarja eltakarítani a saját mocskát, akkor azonnal leül majd minden, hiszen valójában a semmi már senkinek sem kell rajta kívül.
A hit elveszett mert szerintem ezt most nagyon elqrták a FED&Csicskások, ez a mostani hintapalinta már az ő kezükből is kezd kicsúszni, vagy már ki is csúszott. Most már nem irányítanak, hanem egyrészt az események után mennek, másrészt a korábbi megkérdőjelezhetetlen véleményük degradálódott le a "ki nem sz*rja le" minőségre, mert kilógott a lóláb és EZT már nem felejtik el az emberek belátható ideig.
Ha most lenne valami életképes irányításra is képes pénzügyi társulat a világban, akkor az simán átvehetné a vezető szerepet. DE nincs. Így aztán marad majd a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság, hiszen nem lesz mihez igazodni.
Szélsőséges a piac, vagy minden tökéletes és fél évig emelkedés korrekció nélkül szinte, vagy a világvége, és szakadás.
Kb ha nagyon le akarom egyszerűsíteni olyan logika mentén, hogy élénkítés minden jó, élénkítés vége gazdaság összeomlik. Azért ennyire nem szélsőséges a helyzet, de hát ilyen a piac, emberek kereskednek.