Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: ideje venni?

#406587 matgab Előzmény: #406505

Vadspeki,

Most már olcsóbban tudnád visszavenni azokat a részvényeket amik miatt még tegnapelőtt "sírtál", hogy a CD elemzés kicsavarta a kezedből! :-)

Nehogy utána azt mondjad, hogy nem tudtad volna a fele pakkod visszavenni!

Re: nincs cím

#406585 taresz Előzmény: #406495

"de akkor nem jósolgat 6-7 ks árfolyamokat és nem teszi oda a legtöbb hozzászólása mellé, hogy milyen magasról ül benne."

Külön veszem a poziciót és a gondolkodásom. Szerintem ez így helyes.

"Vagy add el, soha sem késő, ha lemegy 6k-ra szerinted, akkor miért nem adod el 8k körül és veszed vissza 6k-n?"

Nem vagyok felkészülve mentálisan egy komoly bukó realizálására. Ez viszont nagyon nagy hiba.

Beadtam 8,2-re a megbízást. Vagy teljesül vagy nem. Elnézve USA-t reggel nagyobb réssel nyit lefelé, így esélyes, hogy nem.

#406584 matgab Előzmény: #406509

Ne vicceljetek! Mi a francnak vegye a cég a saját részvényeit? Legyen talán belőle egy Econet vagy synergon, vagy Pannergy?

Mondjatok nekem egy magyar kisrészvényt, ami nyert azon, hogy a saját részvényeit veszi?

Meg minek is? Az Estar most minden fínanszírozási forrását vonja be az üzletfejlesztésbe. Van mibe és nehéz hitelhez jutni manapság.

Most forgassa be a részvénypiacba, amikor a nemzetközi helyzet olyan, hogy a DJ ma is esett 5,5%-ot? Pisáljanak szembeszélben?

Saját pénzetek ellensége vagytok. Aki nem határidőn vett és hisz a cég értékteremtésében az tartsa, aki meg határidőn vett, az zárja a pozicióit , amíg nem záratják vele!

Most mindenki esik és mi is esünk velük.

Amúgy tök nyilvánvaló, hogy egy válság esetén egy olyan cég, ami épp növekedésben van (ugye az EETEK-kel duplázódott, de duplázódott a zilahi projektnél is, tehát az elmúlt 3 évben legalább megötszörözte magát, ott bizony a kevés tartalék, a még nem hosszútávú rendszeres üzletmenet miatt kockázatok lépnek fel egy válság idején.

Főleg akkor, az üzletnek bizony politikai vonalai is vannak és a gazdasági válság alatt ugye gyakran van politikai válság is.

Én azt szoktam mondani az utóbbi 3 évben, hogy olyan a helyzet, hogy bármi előfordulhat -nemcsak az Estar vonatkozásában. A csendes történelmi idők lassan elmúlnak és bármi de bármi lehet -politikai gazdasági vákuumok, válságok, új nyertesek és sok-sok vesztes. Katonai világkonfliktus, teljesen átalakuló gazdasági mechanizmusok, társadalmi értékrendek az elkövetkező 10 évben annyit fognak változni, mint az elmúlt 50 évben összesen.

#406528 Lxrose Előzmény: #406505

Annyit nem tudnék írni róla , hogy megtöltsön egy újabb fórumot, meg egyébként sem mond egy technikai elemzés sem olyat, hogy fordulni fog, csak azt, hogy erre van 50%-nál nagyobb esély mondjuk. Szóval használható hozam/kockázat számolásra, segíthet a rövid távú döntésekben.

#406524 Janicroft Előzmény: #406509

Ebben lehet valami amit írsz, de nem tudom nincs-e arra valamilyen limit hogy mennyi saját részvényt vásárolhat a cég. Ha jól emlékszem akkor meghatároztak egy darabszámot amit talán a közgyűlés el is fogadott, de csak akkor vesznek saját részvényt ha erről előtte döntöttek és a felhasználás módját is meghatározták (vezetői ösztönző programhoz veszik, stb).

Ha hülyeségeket írok akkor sorry.

#406513 Lxrose Előzmény: #406498

Nem viccnek szántam. Maga a szó - "hangulat" olyan szövegkörnyezetben, mint negatív kereskedői hangulat mire utal? Realitásra, vagy érzelmekre, konkrétan félelemre?

#406509 Muskatli Előzmény: #406488

Nem értem az Estart, miert nem vesz saját részvényt, mikor nehány 10 millióval könnyedén megfoghatna ezt a hatalmas likvidálási hullámot, ami ma is volt.. Különösen, h mar 10 ezer felett is vett valamennyit... Ehelyett inkabb ezer Ft esesenkent 100 milliót tol be a hataridos pozíciója fedezet feltöltésére... Annyi pénzből rég megallithattak volna ezt az öngerjesztő likvidálást...

Tenyleg nem értem....

#406505 VadSpeki Előzmény: #406492

Jól látod! Ügyes elemzés! Figyi, miért nem nyitsz egy új fórumot az elemzésedről? Biztos mindenki örülne neki, és jó hír, hogy fordulni fog! Szerintem nyissál egy külön topikot erről, úgy is megszokott dolog lett itt, hogy az E-Starral foglalkozik Mindenki, és külön ennek a részvénynek új elemzésfórumokat szentelnek. :-))

Amúgy nekem is ez jött ki, fordulós jelzést kapott, és elég komoly forgalom volt benne! A végén 8400-on és 8500 Ft-on is beállt vevőnek 1000-1000 db!

Fundásan is elemeztem és 12 500 Ft körüli árfolyam jött ki nekem, EETEK-akvizíció lezárásaával.

#406495 VadSpeki Előzmény: #406486

Én sem mondtam, hogy a Te személyeddel van bajom! És nem is bántásképpen írtam, nehogy félreértsd.

Csak tényleg érdekes ez a mentalitás, hogy ha ilyen magasról ülsz benne, akkor miért kell újabb alacsonyabb céláraknak örülni, vagy legalább is bejelenteni, hogy most 6k-ra várod. Érted, gondolom. Mert aki tényleg ilyen magasról vette, az vagy már eladta a nagy pánikban, vagy 10k körül, vagy nem ír be ide bánatában, vagy pedig türelmese vár, de akkor nem jósolgat 6-7 ks árfolyamokat és nem teszi oda a legtöbb hozzászólása mellé, hogy milyen magasról ül benne. Nem tudom, nekem ez olyan érdekes, és ne életszerű. Na mindegy, lehet velem van a baj.

tényleg ne vedd sértésnek, csak számomra felfoghatatlan a gondolatmeneted, de lehet én vagyok más és különös. Várd ki és bizakodj 12-13 k-s árfolyamokban és meglátod fordulni fog.

:-) Vagy add el, soha sem késő, ha lemegy 6k-ra szerinted, akkor miért nem adod el 8k körül és veszed vissza 6k-n? Nem gondolod, hogy ez jó ötlet lenne?

Szerintem elég logikus lépés lenne a gondolatmenetedet követve! Gondold csak végig, 8k-n dobod, 6k-n veszed és eladod 12k-n pár hónapon belül. még nyerőd is lesz a végén! :-)

#406485 Lxrose Előzmény: #406465

Hogy jön ide a "realizmus"? Érzelmek vannak és spekuláció.

Egyébként kíváncsian várom a holnapi napot, ugyanis kaptunk egy relatíve kistestű gyertyát hosszú kanóccal és hatalmas forgalommal, úgyhogy technikailag akár fordulhatna is.

Lesz itt még kapkodás az…

#406483 VadSpeki

Lesz itt még kapkodás az E-Starért 9-10 körül is hamarosan, meglátjátok!

hátha taresz is boldog lesz , ha hirtelen beindulnak a komoly vételek...és akkor legalább kitud szállni 12k fölött és akkor el is búcsúzhat nyerőben innen! :-)

#406481 VadSpeki Előzmény: #406469

Bocsi az offért a Töbiektől, de ez fontos:

Figyeld csak:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/buntetik_hitelminositot_zuhannak_a_papirjai.153523.html

:-))) Végre egy jó hír a mai napon.

Álláspontom: Short-tilalom minden piacra, részvényre, kivéve a hitelminősítők részvényeire! Ezeket jól meg kéne shortolni, 1 évig egyfolytában, hátha a végén a Föld színéről is eltűnnének. :-)

Warren Buffett:

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/amerika_annyi_penzt_nyomtat_amennyit_akar.153512.html

"(...)És ne feledjük el, hogy ott a Fed, amely képes pénzt nyomtatni - tette hozzá Buffett.

Lehet tényleg lesz hamarosan QE3?

E-Star célárfolyam továbbra is 14-15 k!!! Fundásan is ér már 12k-t legalább!!

E-Sta