Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

E-Star

#405781 VadSpeki

A tegnapi nap elég rosszul sikerült a részvényünk árfolyamának szempontjából.

Ez pedig egyenesen felháborító, üzletileg is etikátlan, amit ez a szemét Concorde művelt! Egyértelmű, hogy ez indította el a pánikeladásokat, - 12 %-on is megfordult az E-Star!

A csütörtöki napon az összes többi BÉT-részvény kisebb, inkább nagyobb eséseket szenvedett el, ezen a csütörtöki napon 3-4 ezer db volt az E-Star forgalma, és záróban 200 db-os vétellel kereken 10 000 Ft-on zárt, biztos emlékeztek rá. No akkor pániknak semmi jele nem volt a részvényünk szempontjából, annak ellenére, hogy a többi részvényt sokkal nagyobb %-os mértékben adták már ezen a napon és az előző napokon is.

Igaz a Dow Jones nagy buktát szenvedett el, de pénteken, azaz másnap az OTP legnagyobb esése napon belül - 6 % körül volt, majd szépen visszakorrigált, meg lehet nézni, hogy az összes többi részvény nem esett akkorát mint az E-Star. 2-3-4 %-os mínuszok voltak.

Míg az egyik legstabilabb fundamentumokkal rendelkező részvénynél, az E-Starnál nap közben - 12 %-on is járt az árfolyam és pánikeladások indultak el, nekem úgy tűnt.

Pedig a negatív globális hangulat ellenére is kimondottan jól tartotta a héten magát, 10 000 Ft közelébe mindig visszahúzták.

Azaz ezekből logikusan következik, hogy valaminak el kellett indítania ezt a pánikolás a részvényünkben.

A Concorde itt a fő hibás, és ez teljesen erkölcstelen és igazságtalan amit csinált, valótlan tényeket állítani és eladásra minősíteni az E-Start mindenféle elemzések nélkül, ez már tényleg durva és felháborító! A részvényesi értékteremtés elleni durva támadás szerintem!

Biztos bukhatott ezen a napon akár több kisrészvényes is, személy szerint én buktam is sajnos, mivel azt hittem valami baj történt netán a Cég körül ilyen eladások láttán, megijesztett ez a nagy pánikeladási hullám, tényleg nagy mínuszban volt a részvény,

Megijedtem sajnos...

Ez a Concorde-os téma könnyen lehet szándékos piacbefolyásolás, jól gondolom? És, ha bebizonyosodik ez, akkor a károsult részvényesek (bizonyítva dokumentumokkal eladásaikat természetesen, stb.) ugye kártértrésre jogosultak lehetnek?

Mit gondoltok erről?

Szerintem össze kéne fogni a részvényeseknek, főleg akik károsultak emiatt, és netán pont pénteken pánikolva eladták részvénypakkjuk, vagy/és egy részét.

Meg ki tudja még hányan hányan olvashatták (vagy elég, ha hallották ismerősüktől, szájról szájra terjedve a téma, és egyből láncreakciót kiváltva kész a pánikeladási hullám)) ezt a Concorde-os félrevezetést és emiatt adták el részvényüket???

Szóval mit gondoltok erről? Valahogy a jogorvoslati lehetőségeket igénybe kéne vennünk és a Concorde-dal szemben jogi úton fellépnünk!

Hála Istennek az E-Star menedzsmentje gyorsan és ügyesen reagált Hivatalos közleménnyel, ezt én is olvastam. PSZÁF-vizsgálat? Elég, ha az E-Star menedzsmentje, vezetői fordulnak a PSZÁF-hoz? Vagy jobb, ha több kisrészvényes is bekapcsolódik?

Mit gondoltok erről??

Előbb sajna nem tudtam írni, teljesen kész voltam a tegnapi nap miatt, jól el....ták a kedvem és a hétvégém ezek a.....!!! :-(

Az üzleti világban is nagy szükség van az erkölcsökre, a becsületességre szerintem, a mostani válságból is emiatt van, mert sokan sajnos csak önzően a saját érdekeiket nézik és gátlástalanul beletaposnak a másikba, és én azt vettem észre, hogy világszerte komoly támadás indult az értékek ellen, a valós fundamentumokkal szemben, legyen akár szó egy európai államról, vagy akár egy stabil fundamentumokkal rendelkező cégről.

Kellemes hétvégét Mindenkinek! (Már amennyire kellemes lehet a tegnapi nap után)

Lehet be kéne rúgni ma is, attól talán jobb lesz az ember kedve! :-))

Re: ideje venni?

#405773 matgab Előzmény: #405760

Amikor 3615-ön +15%-ban kiakadva vettem és ha jól emlékszem másnap már 3000 volt, akkor is tartottam (és 3650-en adtam el végül -persze 3 napon belül 4200 felett volt).

Akkor sem volt semmi hír.

#405763 banyaiz Előzmény: #405717

Látom konfliktusokba keveredtél. :) Szerintem ne szívd mellre a témát, véleménye mindenkinek lehet az élet pedig majd cáfolja, vagy igazolja. Ebben a szakmában egy dolog számít mit mutat a számlaegyenleged.

Amúgy vsz a legnehezebb tőzsdei döntés az, hogy mit tegyél ha valamivel beragadtál 10-20-30% stb mínuszban vagy. Eldobhatod, hogy majd jobb áron visszaveszed, vagy tarthatod, ember nem mondja meg előre melyik a jobb döntés. Ezek a piaci hangulatok, pl ami most is kialakult világban könnyen fordulhatnak, vagy lehet belőlük nagy pánik. Azt meghatározni milyen RFV vagy bármilyen részvény árfolyam lehet ebből nehéz mikor ilyen nagyok az érzelmek. Kb ez van az egész világon mint itt a topikban, feszültség.

#405760 macika Előzmény: #405754

na de én emléxek -15% napra is nem is oly rég

akkor nem volt semmi - csak esett - "magától" . mert shortolták - fake short - mondták ĐĐ

jó de akkor be is lehetett vásárolni, mert optimista volt a világ

mostmeg ketyeg a bomba - tikk-takk tikk takk

#405759 Előzmény: #405755

Bocsánat, malőr. Szóval Te ezt mintegy Teréz anyai jóságnak tünteted fel, ami azért talán kissé túlzott a fentieket figyelembe véve. Ha egy kicsit kitekintesz a vonalak világából , akkor láthatod, hogy a tőzsdét túlnyomó részt lélektani hatások mozgatják. Lásd a mostani pánik. miközben semmi nem történt, amit ne tudna a piac rég óta. Vagyis, ha sok" Jótevő " sokszor mondogatja, hogy baj van, akkor előbb utóbb tényleg az lesz, legalább is, ami az árfolyamot illeti.Természetesen ezer okból lehet csökkenés, de egyáltalán nem szükségszerű. Egyébként , mint mindenkori részvényes, nagyon nem tartom soha sehol senkitől becsületesnek a " szarrá fog menni, de nem szóltam , sőt én leszek a legszomorúbb" Tudom, hogy jámbor lelkek nem értenek egyet , de ez nem változtat azon, hogy a fent említett szövegek farizeus jellegűek, és hasznukat nehezen találom. Bárkitől is erednek.

#405758 banyaiz Előzmény: #405753

Ja bocs nem követtem a topikot, csak szövegelek, elnézést ha nem te írtad ezt csak idéztél. :)

#405757 banyaiz Előzmény: #405754

Ez egyértelmű, ha valótlanságokat írtak akkor jogos. Csak ez a tőzsde nem egy egzakt tudomány mennyi kell legyen az árfolyama valaminek stb. Az viszont szimpatikus így kiállnak a befektetőkért így is kell egy cég vezetésének. Lehet Cd-sek szeretnének jól bevásárolni, nem árt a körmükre nézni. Csak azért nem biztos ez összefüggésben volt a pénteki eséssel.

#405755 Előzmény: #405717

Kedves Hathor. én ugyan nem bántottalak Téged, felesleges mártírt játszanod. Mártírt itt az játszhatna , aki teljesen megfontoltan, kellő körültekintéssel, nem spekulatív szándékkal megvette egy ritka jó cég papírját, és hónapok óta szív vele. Te , aki pusztán bizonyára ragyogó pályafutásod bölcsőjének tekinted azon elemzéseidet, melyek azt sugalják, hogy igen sokan mondjuk a család nyaralását , vagy esetleg az összes megtakarított pénzét veszítik el hamarosan, szóval Te ezt mintegy

#405754 matgab Előzmény: #405750

Véleménye bárkinek bármi lehet, de egy tőzsdei brókercég nem véleményt mond, hanem minősít.

Ezt meg professzionális módon kell, hogy megtegye.

Ha meg úgy végzik a munkájukat, hogy azt nem az szakmailag elvárható/előírt gondossággal járnak el és ezzel mind a cégnek, mind a cég befektetőinek kárt okoz, az felvet kártérítési konzekvenciákat.

#405753 Muskatli Előzmény: #405750

akkor lszi olvasd el még egyszer amit írtam, mert éppen azt röhögtem ki, aki ezt az összeüggést nem látja!! ezért írtam, h még van az illetőnek mit tanulnia... köszi

#405750 banyaiz Előzmény: #405741

Ez komoly. Nem olvastam mit írt a Concorde róla, de épp az a lényege a piacnak bárkinek , bármilyen véleménye lehet, akár rossz is egy cégről. Ilyen alapon kiakadhatnának inkább a magyar államra is mnyp kapcsán ott is volt egy jó nagy zúgás.

Erről a cégről az a véleményem nagyon korrekt csapatnak tűnik kevés ilyen van a Béten, de az általános piaci hangulat alól nem tudja kivonni magát. Gyógyszer elgurul a tömegeknél akkor láttuk mi van, 2008-9-ben, mennyi is volt akkor 2000 alá esett talán? Pedig akkor is jó cég volt, kár a Concordot hibáztatni. Azt mondjuk már inkább lehet vizsgálni, ha valaki negatív véleményt fogalmaz meg és közben veszi a papírt, ha erről van szó akkor jogos.

Muskatli: nem ide tartozik de Gazda Bonafarmot azért finanszíroztatja más bankkal mert mióta Eu-ban vagyunk semmilyen vállalkozását nem az Otp finanszírozza. Ami végül is érthető, hiszen odaszólna, hogy gyerekek aztán jó olcsón mérjétek a főnöknek a hitelt, nem így működik ez.

#405748 Muskatli Előzmény: #405740

hát, nem tudom, én ezt máshogy látom... bár lehet nincs sok összefüggés a kettő között, de akinek az egy "jel" hogy csányi a bonafarmos birodalmát nem az általa vezetett OTP-ben finanszíroztatja... akkor úgy gondolom, h ahhoz h teraszból "jó trader" legyen, még nagyon-nagyon sokat kell fejlődni/tájékozódni....

ne érts félre, magamat még kevésbé tartom annak... különösen a soros féle otps napok óta.... de hiszem, h az estar az egyik legkevésbé technikailag lekövethető papír…

egy kérés és egy tanács: elemezz tovább, csak ne írjál olyanokat, h "én megmondtam tegnap", mert egyrészt - aki komolyan olvassa a fórumot - úgyis tudja, h mit írtál korábban, másrészt az tényleg csak egy ráélvezésnek tűnik, ahogyan Rivotril írta… pedig alapvetően szerénynek látlak a beírásaid alapján, mely nagyon szimpatikus számomra.

#405745 matgab Előzmény: #405743

Ezt láttátok már:

Head of Treasury and Investor Relations

Budapest

The position

The new Head of Treasury and IR will be reporting directly to CEO, and will be leader of a team of 3 employees. Overall the new employee will be responsible for the efficient operation of the treasury and investor relations function in order to ensure the short and long term financing of E-Star and ensure high reputation of the company among investors and other stakeholders of capital market.

Scope of activities, main responsibilities

• Ensures short and long term financing of the company.

• Runs and supervises banking relations and cash management in cooperation with the CFO.

• Support Finance Department in capital structure planning

• Manage capital market transactions (corporate debt and equity transactions)

• Manage relation with investors and analysts of financial institutes

• Support analyst’s coverage and high reputation of the company at financial institutes

• Organize and execute corporate road-shows to investors (Hungary and abroad)

• Cooperate with business development function in validating business opportunities and evaluation of companies or potential projects

#405743 matgab Előzmény: #405741

Higgyétek el, hogy az E Star-nak ez a hozzászólása ez egy nagyon komoly bejelentés.

Ha az Estar, mint tőzsdei cég, fenyegetőzik PSZÁF-fal egy brókercég ellen, az nem ugyanaz, mintha zeeh kollegánk írna 100 panaszlevelet, mint kisbüfi az Econettel kapcsolatban.

Ráadásul ez a közlemény nekem azt jelenti diplomatikus nyelven kifejezve: "Concorde: nyas gem! Ha eddig nem is segítettél, de ha az utunkba állsz, akkor kitekerjük a nyakatokat!"

Csak ezt így nyilván nem írhatják le.

#405742 matgab

Nem értelek Titeket, akik Hathort bármilyen szempontból hibáztatjátok...

Egyrészt nincs papírja és nem elfogult még csak ne is azt mondta, hogy ez vagy az lesz, csak, hogy ő technikaila alapon ezt vagy azt látja valószínűnek!

Most ezért miért kell bántani??

Ha ismernétek Hathort tudnátok, hogy nem piacbefolyásolási szándékkal elemez, hanem pont azért, hogy lássa, hogy jók-e a meglátásai és visszaigazolja-e a piac azt amit ő lát és tanult technikai alapon. Azaz ő inkább vizsgáztatja magát az elemzéseivel, hogy vajon jól tanulta -e a technikai elemzést és hányast ad rá az élet.

#405741 macika Előzmény: #405740

Kiakadt az E-Star a Concorde-ra

http://www.tozsdeforum.hu/i/c-kiakadt_az_e_star_a_concorde_ra-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-432345-red-latest.html

A mai nap tőzsdei folyamatainak vizsgálata alapján, a BÉT-index 4% körüli csökkenése mellett az E-Star esetenként lényegesen magasabb, 12% körüli árfolyam veszteséget könyvelt el, így fennáll az árfolyam befolyásolásának lehetősége. A befolyásolás módjának, tiltott jellegének megállapítása az illetékes hatóság feladata lesz

#405740 Hathor Előzmény: #405734

Örülök a higgadt emberek írásának!

TAresz is közéjük tartozik! Belátja, hogy rooszul csinálta, de nem fikázik senkit, én sem fikázom Őt, sőt átéltem 2008-ban sosros napon ugynazt, amit Ti, többet nem szeretném, erre figyelek most. A piaci eséssel meg igen szeretnék keresni, de nem az RFV-ben, semmi köze hozzá..

Határidős ügyleteket kötök már másfél éve csak, részvényem nem is volt azóta, így független vagyok!

Ennek ellenére nem akarok írni.

Természetesen csak az E-starral kapcsolatosan.

Taresznek annyit, hogy jó trader lehet belőle, de vizkeresztségen át kell esni és életben kell maradni utána!

Igen napi 12-16órát ülök a gép mellett, ahhoz hogy beszívjam a tudományát ennek a világnak, profi szeretnék lenni, és nem ma szeretnék vele keresni ez fontos, hanem a jövőben, elég 10év múlva is, de a piacot túl kell élnem! ez lebeg a szemem előtt!

Alázat és türelem, és sok sok tanulás kell ide!

A piac meg magasan van árazva, ráfér a piactisztítás.

Üdv

#405734 Pubertas Előzmény: #405717

Látom, Tisztelt tag vagy,mi meg Sokan kemény bukóban ülnek, ezért nem tudnak higgadtan írni. Igaz,nem kell fikázni senkit sem, de én örülök,hogy Te és Formerplayer mind a ketten olvashatóan vagytok itt.

Aztán mindenki maga eldönti hogy mit gondol. De emiatt ne lécelj le, mert lehet kevesen nem értékelik amit csinálsz, de többen minden bizonnyal.

Főleg nem a sok új regisztráló miatt, mi idővel kikopunk

#405719 Hathor Előzmény: #405717

szerk: javítva fecsérelnem, csak későn olvastam vissza, mielőtt abba is beleköt valaki... :))

#405717 Hathor Előzmény: #405679

Kiszálltam a beszélgetésetekből.

További kommentem nincs a csapathoz.

Brutális konzekveciákat vonok le hónapok óta, emiatt te is többször megkértél ne írjak pedig semmi bántót nem írok. Kinek hiányzik ez? Óráim mennek el a felesleges dumákkal.

Nem tudom ki Formerplayer de látom mindenki neki hisz, meg a pozitív elemzéseknek.

Amennyiben valaki segítséget nyújt, hogy ne bukd szét magad, abba még kettőt is rugtok. Képes voltam tegnap lemondani a családi ebédemet is, mert éppen csináltam egy két ember kérésére elemzést a topikból. :)

Csináljon a hóhér. Van nekem mire fecérelnem az időm.

Nem haragszom én senkire, de erre nekem nincs szükségem.

Meg látom nektek sem, akkor meg minek??

Elemzésem nem lesz, majd csinál BAbics Egon, vagy aki akar.

Úgy is fog, talán már hétfőn!

Üdv.