sajnos nekem van olyan vidéki ingatlanom , ami 7-8 éves megtérüléssel is eladhatatlan.
sajnos nekem van olyan vidéki ingatlanom , ami 7-8 éves megtérüléssel is eladhatatlan.
általános a 10év..
piaci áron a hüje is tud ingatlant venni..a piaci ár alatti vételhez kell a tehetség és némi szerencse.
A Duna House Önökhöz eljuttatott közleményével kapcsolatban a következőkről szeretnénk tájékoztatni:
A Duna House azon állítása, miszerint az Otthon Centrum által meghirdetett együttműködési rendszer a Duna House innovációja nem felel meg a valóságnak.
Az Otthon Centrum 2009 óta dolgozik hálózaton kívüli ingatlanközvetítőkkel saját megbízásai közös értékesítésén. Ez a modell a megbízásaink egy speciális részére, a problémás banki ingatlanok értékesítésére vonatkozott, amit most az összes kizárólagos megbízásunkra kiterjesztünk. Az együttműködési modellünk minden kizárólagos megbízásra történő kiterjesztésével kapcsolatos vezetői egyeztetéseket már több hónappal ezelőtt megkezdtük.
A Duna House által bejelentett együttműködési módszer nem új keletű, angolszász országokban ennél jóval mélyebb ingatlanközvetítői együttműködési rendszerek (MLS – multiple listing service) működnek. Az első ilyen rendszerek az USA-ban az 1800-as évek végén indultak.
A Duna House sajtóközleményében szereplő állítás, miszerint az Otthon Centrum értetlenséggel, majd teljes elzárkózással reagált a Duna House együttműködési felhívására szintén nem felel meg a valóságnak.
Az Otthon Centrum nem a közvetítői összefogással szemben lépett fel, hanem azzal az etikátlan és jogszerűtlen magatartással szemben fejeztük ki fenntartásunkat, miszerint a Duna House az Otthon Centrum központjának megkerülésével, annak ellenére kereste meg közvetlenül ajánlatával az Otthon Centrum tanácsadóit, hogy tisztában voltak vele, hogy az általuk felkínált konstrukcióban a mi tanácsadóink csak a központ jóváhagyásával dolgozhatnak. A Duna House közvetlenül a tanácsadóknak eljutatott együttműködési ajánlata az Otthon Centrum működési szabályzatával ellentmond, és így a Duna House, mint az egyik legnagyobb franchise üzemeltető egy másik franchise hálózat szabályzatainak megsértésére buzdít, ezért etikátlan és jogszerűtlen.
Levelünk másik indoka az volt, hogy a Duna House tanácsadói félrevezetve az ingatlantulajdonosokat, azt állították, hogy a tulajdonos a Duna House-nak adott kizárólagos megbízással a piacon szereplő összes közvetítővel, az Otthon Centrumot is beleértve, kapcsolatba kerülhet, illetve minden közvetítő hozhat vevőt a tulajdonos ingatlanára. Az ingatlan tulajdonosok megtévesztése mellett ugyanezen érvrendszer mellett a Duna House tanácsadói arra buzdították többek között az Otthon Centrum ügyfeleit, hogy mondják fel szerződésüket az Otthon Centrumnál, mivel elegendő a Duna House kizárólagos megbízása.
Mind a Duna House, mind az Otthon Centrum együttműködési rendszeréhez az ingatlanközvetítők önként csatlakozhatnak, az együttműködési rendszerek beindítása nem azt jelenti, hogy ezekhez automatikusan minden a piacon tevékenykedő közvetítő csatlakozik. Ennek fényében a Duna House tanácsadói egyértelműen félrevezették a velük kapcsolatban lévő ingatlantulajdonosokat.
Az Otthon Centrum együttműködési projektjének gyors elindítása és sajtóközleményeink időzítése a Duna House fent részletezett etikátlan lépéséből szerzett információval annyiban van összefüggésben, hogy az Otthon Centrum ügyfeleinek továbbra is a piacon elérhető legjobb szolgáltatást kívánja nyújtani, és így versenytársai számára ebben sem kíván versenyelőnyt biztosítani.
A Duna House-nak küldött levelünkben tulajdonosi egyeztetést javasoltunk, amit továbbra is fenntartunk, annak érdekében, hogy a két hálózat között kialakult helyzetet békésen rendezzük. Célunk az eddigi korrekt, kollegiális viszony helyreállítása.
Ez az ajánlat egyik kedves Fórumtársunknak jött válaszként.
Illetve nekem írták, de neki címezték, én meg beteszem közösbe, hátha érdekel valakit.
--------------------------------------------------------------------------------
Ilyen olcsón sehol nem találsz.Kecel helyett próbáld ajánlani. Ez is délre van Budapesttől.
Légy szíves, ezt is ajánld ki.
.......................................................................
Eladó, Gyömrőn, Buzogány utcában 700 m2-es telken, 140 m2-es, 3 és 2 félszobás családi ház.
Felújítandó.
Konvektoros fűtés, 2 fürdőszoba,villanybojleres, nagy konyha, közlekedők.
Két generációsnak is megfelel kisebb átalakítással.
Tetőtér beépíthető.
Két autónak kialakított hely/ garázsnak/,hátul az udvarban
Sürgős, azért ilyen olcsó.
11 M Ft
Én is így gondolom, de hátha nem így van, legyünk hiszékenyek ,-)
ezt a vevőnek kell lebeszélnie eladóval.
Az ajánlat kollegám ajánlata.
Mekkora parkolóház az amiből bérleti díjként ki lehet termelni évi 300.000 EUR-t?? És akkor ott van még a karbantartás, személyzet stb.stb. A 7. kerületben, itt Budapesten.
Ez úgy működne konstrukcióban, hogy megveszed 3 milláért, kötsz egy 10 éves bérleti szerződést, és ha szerencséd van, akkor az üzemeltető cég legalább 1 évig kihúzza és utána viszik csődbe...
Van kiadó garázsom Zuglóban és a 8. kerületben is...Egyelőre nem érdeklődött senki, pedig nem irreális árakon kínálom (igaz csak 2 napja tettem ki).
A 10 év megtérülés tényleg jó. Ált 20 évi bérleti díjjal számolnak vételárat, legalábbis úgy tudom.
Én is így számolom.
A feleknek kell megbeszélni mennyire biztos a 10éves fizetés/bérlés ,-)
Megtérülésben nem rossz.
Másik, hogy ér-e ennyit az ingatlan? Azt is mérje fel a vevő.
Naívitást félre kell tenni ilyenkor. ,-)
Jól számolom? 10 év alatt pénzénél lesz a vevő?
Eladó számítógépes rendszerrel működő parkoló ház a VII kerületben.
Az üzemeltető bérli 10 éves szerződéssel 300.000€/év bérelttel
Az ingatlan vételára: 3M.euro
V. Szabadság tér közelében, csendes, egyirányú utcában, rendezett házban,
lépcsőházból nyíló, fszt.-i, 76 nm-es, 2 szobás, felújítandó lakás eladó.
A tágas előtérből balra nyílik az étkezős konyha,
az előtérrel szemben van egy kis kamra és mellette a fürdőszoba bejárata.
Az előtérből jobbra nyílik a nagyszoba, ebből pedig jobbra a másik szoba.
Mindkettő szoba ablaka az utcára néz.
A ház homlokzata felújított.
Közös költség: 13.000.-Ft / hó
Fűtés (házközponti): 8.000-Ft / hó
Alkalmas rendelőnek, irodának is.
Ár: 19 M Ft
Bp. egyik legtisztább levegőjű környezetében, a Rómain közvetlen a Duna parton 2300 nm-es telken épülő 14 lakásos exkluzív, liftes társasházban 60 - 100 nm közötti alapterületű lakások erkéllyel, tetőterasszal még leköthetők. A lakás beosztása, belső kialakítása a vevő igénye szerint alakítható.
A társasház geotermikus fűtéssel, és napkollektorokkal készül, ami 70 %-os fűtési költség megtakarítást jelent.
A lakások biztonságát videó-kaputelefon, biztonsági riasztás elérési lehetősége, riasztó rendszer kiépítése szolgálja.
Nyári uszoda és jakuzzi a teraszon.
A lakás szerkezetkész állapotban is megvásárolható, igény szerint a berhuházó kulcsrakészen is vállalja a kivitelezést.
Bevezető ár szerkezetkész állapotban: bruttó: 25 - 48 millió Ft között.
Garázs, csónaktároló vásárolható.
Átadás: 2011. III. n.év.
Érdeklődés esetén részletesebb tájékoztatást küldök.
Bp. XIII. ker. Duna-Plaza mögött, közvetlenül a Duna-parton épült gyönyörűen parkosított Marina-part IV. ütemében, I. emeleti, 42,5 nm-es, 2 szobás, erkélyes, jó beosztású, új lakás, illetékmentesen eladó.
A lakásban a fürdőszoba és a külön wc burkolata már elkészült. A nappali és hálószoba burkolatait a vevő ízlésének megfelelően alakítják ki.
A lakás klimatizált!!
A ház nagyon igényes, recepció és emelt szintű biztonsági szolgálat áll a lakók rendelkezésére.
A ház mellett a Duna part parkosított, gyönyörű sétányokkal kiépített.
A folyó 50 méterre
Ár 18,9 MFt. (garázs vásárolható).
Két tulaj volt, azok összezörrentek és így hozták létre a két hálózatot, azóta elképzelhető, hogy átjátszanak egymásnak dolgokat a cégekben például.
Egyébként én sem lennék ellene ha két hálózatot működtetnék, és két helyről skalpolnék, a megbízók meg probálgassák egyik, vagy másik cégünket, egyik nagyban csalódnak, mennek a másikhoz, íghy megmarad az ügyfél.
Az új rendszer sem szól másról. Kis iroda behozza nekik a vevőjelőltet, Ők íratják alá a megtekintésit, lenyulják az ügyfelet, konkrét vevőnknek felkutatnak ingatlanokat.
Na kjérlek, most jött az OTThon Centrum válaszlépése, akik szintén nyíltan a honlapjukon tették közzé az együttműködést válaszul!
Új szelek az ingatlanközvetítésben? Az Otthon Centrum együttműködést ajánl versenytársainak
http://www.oc.hu/ingatlanpiac/892
Miért is lehet ez? Aki nem tudja, de valszeg még az ingatlanosok 99%a sem, hogy egy tulaja van a két cégnek :)))
Hozzáteszem, hogy szerintem,:)) így nem árulok el titkot..
Nem javítok bele a Kocsolai telekbe, mert a képek nem lesznek megtekinthetőek, de véletlen benne maradt az irányára 10MFT+ÁFA, azt nem kell figyelembe venni.
MOST ÁFÁ-VAL!! 6.9MFT, de csak egy hétig, mert van újabb KPs ajánlat ekörül az ár körül, mert azt nem én hoztam, kapok egy sanszot, kedves isnmerősömtől egy hétre..
így a vevőm is kap egy lehetőséget. Vegyetek földet most a Dunántúlon! Mivel belterületté vonták értékesebb, mint egy szántó, ezt ne felejtsük el, a főút forgalmát ki lehet használni!
Nem bizalmas szerintem, több kollégám megkapta, és együttműködnek bárkivel., így nincs titok.