Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Ezért zuhant le a lengyel kormánygép: botrányos hiányosságok!

#403571 Netmaster

"Megdöbbentő jelentést tett közzé a 2010. április 10-én Szmolenszkben lezuhant Tu-154-es katasztrófájával kapcsolatban az eset kivizsgálására felállított lengyel bizottság. Az áldozatok között volt Kaczynski elnök és az ország politikai és katonai vezetésének számos tagja, talán éppen ezért is nagy port kavart az eset és sok összeesküvés-elmélet terjedt arról, hogy az oroszok akarták eltenni láb alól a lengyel elnököt, még arról is lehetett olvasni, hogy mesterségesen generáltak ködöt a repülőtér környékére. Nos, a mostani jelentés valóban szenzációs, de teljesen más okból - egyértelműen saját légierejüket teszik felelőssé a katasztrófáért: a 328-oldalas jelentés tényleg borzasztó hiányosságokat tárt fel."

"A jelentés 163 tényezővel magyarázza a balesetet. Ebben részben hibásnak tartják a repülőteret és a légi irányítást is, de fő bűnösként a Lengyel Légierőt, a 36. ezredet és a gép személyzetét nevezik meg, akik "semmilyen körülmények között nem feleltek meg a jól képzett repülő személyzetekkel támasztott követelményeknek, s nem voltak alkalmasak a feladatuk ellátására." "

http://fekszarny.blog.hu/2011/07/30/ezert_zuhant_le_a_lengyel_kormanygep_botranyos_hianyossagok

Ezért kár volt összeesküvéselméleteket gyártani...

Re: nincs cím

#401736 gentlemanus Előzmény: #401616

Köszi srácok a választ!

Norbi az EUR pénznyomtatást csak ideiglenes megoldásnak írtam, míg egy atombiztos megoldást nem találnak a teljes EUR övezetre. Azután pedig a bevitt plusz zsetont folyamatosan ki kellene szívni, az inflációs hatás miatt.

Szvsz ez pedig csak egy közös pénzügypolitika lehet, amely csak az EUR tagövezeti országokra szólna:

- közös EUR valutaövezeti pénzügyminiszter, mely a tagállamok pénzügyminiszterei tanácsának élén állna, ezek állítanák össze együtt a

- közös EUR valutaövezeti költségvetés-t

- plusz közös EUR tagövezeti EUR állampapírokat kellene létrehozni, melyek felváltanák a nemzeti állampapírokat, amely kvázi egy EUR övezeti garanciapapírként funkcionálna

Ezek nélkül az EUR-nek nincs jövője.

Ugyanis a déliek annyira szét vannak esve lazaságukban, hogy lesz@rják a brüsszeli direktívákat, tehát az önálló tagállami pénzügyek gyakorlatilag halálra ítélik az egész EUR-t.

Mindenkinek megvannak a saját kemény érdekeik az EU-n belül, ez egy lehetetlen helyzet.

Egyik jobban hekkelt költségvetést ad be, mint a másik, szóval ez az egész tiszta katasztrófa.

Hercegem, nem tudom, hogy mi van a honlapoddal, de hetek óta talán, vagy még régebben, egész egyszerűen nem tudok belépni, mindegy, hogy milyen böngészővel nyomulok. Ez merő véletlen, hogy ma is tudok beírni.

Elég komoly ez a problém…

#401630 banyaiz

Elég komoly ez a probléma, vsz a legegyszerűbb megoldás ahogy írtam is már párszor az lenne ha öntenék nekik a pénzt, és közös garanciavállalás. Csak hát ennek is hosszú következményei elég homályosak, plusz politikailag is nehéz. De ha nem vállalják be, addig cincálják az EU-t míg szét nem esik az egész.

Ha csak a görögökkel lenne baj még elmenne ez a maszatolás, de ha nem lépnek akkor jöhet a következő gyenge ország és így tovább, ezt meg kéne állítani vhogy.

#401616 Waszeitung Előzmény: #401609

Sztem olyan megoldást ami mkinek jó és tartós nem fognak találni...de ne legyen igazam. Óriási adósságot halmoztak fel,most őszintén ezt hogy tudják megoldani?Újabb hitel,megszorítás,Eu bankok megadóztatása,futamidő hosszabítás...ezek egyike sem valós megoldás,és ugye tegyük hozzá ha most kihúzzuk őket a csávából akkor a többi tagállam is mondhatja azt hogy nem folytat szigorú monetáris politikát mert az Eu úgyis megment majd...ebből nem tudnak véglegesen kijönni csak húzni még egy darabig.

Gentle még pénznyomtatást mondott mint lehetőség,de sztem ezt nem meri az Eu meglépni...

Vkinek nagyot kell nyelnie de senki nem akar!

#401609 banyaiz Előzmény: #401606

Ha nem találnak olyan megoldást ami lehűti piacokat, akkor a görögök után máris állhatnak neki az olaszoknak , portugáloknak stb, ennyi eszük csak lesz. Bár sok az ellentétes érdek. Nehéz ügy.

"Szevasztok srácok! Mit…

#401580 banyaiz

"Szevasztok srácok!

Mit vártok a mai EU összeborulástól?"

Elég zavaros a helyzet, én kb abból próbálnék kiindulni mi az ami kizárt.

Vsz látva , hogy 2008-ban mi történt és az nem volt annyira régen, azt azért próbálják elkerülni, hogy Eur zóna szétessen, csődnek legyen nyilvánítva a kimentés, mert akkor azonnal vége olaszoknak, portugáloknak stb.

Viszont ha ezt el akarják kerülni akkor bele kell nyúlni a zsebbe, ezt meg nehéz lenyomni a német , és többi jól álló ország választóinak a torkán. Fel van adva a lecke. :)

Pl azt tudnám elképzelni megoldásként , hogy az EKB ahogy a FED lejegyzi az eur zóna tagok kötvényeit mondjuk stílszerűen 600 milliárd Eur keretösszegig a következő 2 évben, és a tagok kölcsönösen garanciát vállalnak egymás kötvényeiért. Ez egy csapásra eloszlatná az EU szétesés, államcsőd stb témát. Csak ezt a németek , franciák stb nem valószínű elfogadják.

Így marad a küszködés ami csak halogatja a problémát, és előbb utóbb úgyis abban kell dönteni, hogy bevállalják, hogy tényleg együtt és vállaljuk a felelősséget is, vagy ki kell rakni a gyenge országokat Eur-ból. Kb ennyi a probléma vsz.

Az is benne lehet, hogy ma megint csak maszatolnak, és semmi érdemi nem történik.

"Én is erre számítottam,…

#401578 banyaiz

"Én is erre számítottam, de most olvastam, hogy du. 1-kor kezdik az ülést. Ezért lehet, hogy majd csak zárás után jönnek az infók. Már ha abból indulunk ki, hogy Merkel és Sárközy is 7 órán át "beszélgetett".

Könnyen lehet mi zárásunk után lesz vége.

hogy ebből mi lesz?

#401570 Waszeitung

Minden csúcs előtt nagy volt a duma,most sincs ez másképpen,csak Merkel nem nagyon szeretne országa zsebébe nyúlni,a felhalmozott Görög adósságra kapnak még hitelt /dejó/,kivetnek Eu-s bankadót,és ugye kellene némi megszorítás is ami miatt már volt nem kis patália...tényleg ez lesz a jó megoldás :D Jah és van még egy két Eu-s ország hasonló bajban...ez max tűzoltás,nem hosszútávú megoldás.

Egy hatalmas robbanás, és ami utána jön

#400650 Netmaster

"Hogyan fordulhatott elő, hogy a számos figyelmeztetés ellenére évekig szabálytalanul tároltak Cipruson egy eleve gyanús orosz lőszerszállítmányt, ami hétfőn berobbanva ötkilométeres körzetben szinte mindent letarolt, és súlyosan megrongálta az ország legnagyobb villamoserőművét is? Az utórengések politikai és gazdasági válságba sodorhatják Ciprust, és elodázhatják a sziget egyesítését is."

http://index.hu/kulfold/2011/07/17/egy_hatalmas_robbanas_es_ami_utana_jon/

Szerencsére ez nem atomerőmű volt...

"Elkerülhetetlennek tűni…

#399199 RemegoKez

"Elkerülhetetlennek tűnik Görögország kimenekülése az euróövezetből, és már az a kérdés, hogy Róma és Madrid maradhat-e. "

A déliek szétverik az EUR zónát?

Másodpercenként 660 euróval nő Románia adóssága

#395845 Netmaster

"Az év első hat hónapjában Románia 45 milliárd lejt, 4,2 lejes árfolyamon számolva 10,7 milliárd euró hitelt vett fel. A bukaresti Gandul.info az ING adatira hivatkozva azt is kiszámolta, hogy a román adósságállomány január óta másodpercenként 660 euróval nő miközben tavaly éves szinten az átlagos eladósodás üteme még csak 420 euró volt másodpercenként."

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/masodpercenkent_660_euroval_no_romania_adossaga.488039.html

Re: Nagy pofont osztott az S&P a görögöknek

#395816 Netmaster Előzmény: #390807

"A görögöknek - főként, ha állami vállalatnál dolgoznak - nem kell "csupán" a havi fizetésükre támaszkodniuk, hiszen a juttatások széles palettája áll rendelkezésükre, ezekről pedig még az adósságválság kellős közepén sem kívánnak lemondani. A több esetben évente 18 havi munkabéren felül extra prémium jár például a kézmosásért, a pontos munkakezdésért vagy az akták cipeléséért, áll a Handelsblatt gyűjtésében."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/megdobbento_juttatasok_18_havi_ber_es_extra_premiumok_a_gorogoknel.151679.html

A nap költői kérdése: A…

#395311 zeeh_

A nap költői kérdése:

Az Európai Unió miért nézi tétlenül, hogy az olasz és máltai vadászok lemészárolják a fecskéket?

Alig van belőlük felénk, a 3-4 évvel ezelőtti darabszám max. ha tizede van most itt. A többi részben elpusztulhatott az időjárás és az út során, másik felét pedig ezek a szemetek lőtték le, mert vadásszák őket keményen.

2 éves cikk, de mostanra bejött a fecske katasztrófa jóslat sajnos. :(

http://index.hu/bulvar/2009/04/23/mar_a_fecskek_sem_jonnek_haza/