Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: E-Star

#400434 Sumerologo Előzmény: #400397

Pedig ez "közkedvelt" játék, ha az eladói és vételi oldal között viszonylag nagy a gap. Más papíroknál is bevett szokás.

Manipulálásra kiváló alkalom. Az más kérdés, mit kívánok a manipulátornak....;)

Itt nem mutyi megy szerintem, hanem csak mutyika. Apránként, óvatosan.

Azért az megfigyelhető: ahogy megyünk lefelé, fokozatosan nő a forgalom. Egyre több a vevő, vevőcske.

Ma is csíptem 9700-on....;).....Pénzt úgy szereztem, hogy inkább eladtam néhány más részvényemből kis haszonnal.

Ha jövő hét végéig így marad (vagy még lejjebb megy) bezsákolok. Egy kis cash fog érkezni a számlámra.......

#400400 taresz Előzmény: #400393

Csábító is a majd mindennapi limit közeli állapot. Aztán majd fordul a kocka és újra limit közeli lesz. Csak a másik irányba.

#400397 Előzmény: #400371

Amúgy mellékesen , aki péntek 17h 04s -kor le akarja zúzni 5 darabbal, az nem unatkozó broki, pláne nem alap, hanem nem más, mint egy gén hibás pénisz.

#400371 Előzmény: #400306

Köszönet Neked, Ismeretlen, hogy 6 darabbal elzavartad a jó pofit, aki 5-db- al pont mínuszba akarta rántani. Nekem nem sikerült, mert csodák csodája, pont abban a 5 percben szerver hibát jelzett.

#400319 Legend81 Előzmény: #400306

Azért mai forgalom egy paraszthajszálnyival nagyobb az elmúlt napokhoz képest? Ez minek köszönhető?

Tájékozottabb kollégáktól kérdezném, hogy látni valamit a vízben (delfinek, cápák)? Vagy ezek csak kis planktonok?

#400306 Előzmény: #400250

Mondjuk fundásan sokkal fontosabb kérdés, hogy amire nem tartanak igényt a megvásárolt csomagból, menyiért tudják kiárulni, a megtartott elemekből mennyi hasznot tudnak generálni, ezek mind sokkal fontosabb kérdések az Általad egyetlen fontos kérdésként említettnél. Amúgy meg hagy aggódjon bárki az általa akárcsak papíron elbukott 1-2 ezer forintjáért, esetleg anélkül is, hogy mások lekicsinylően véleményt formáljanak Róla. A legfeltűnőbb számomra, hogy rendszerint -MÉLYSÉGES TISZTELET A KIVÉTELNEK- úgy mond valaki véleményt a folyamatokról, hogy egy füst alatt de facto lehülyéz másokat Miért is van ez így?

#400265 Bodzaszedő Előzmény: #400250

Az általad (is) elmondottak miatt nem dobja sok "aggódó" a papirját mert ezeket mind tudjuk.Csak a napi 100ft már összességében 2700ft ráadásul igen jó hirek után.Ennyi fekete gyertya egymás után meg a válság óta nem volt.De ha van valaki,aki a közelmúlt eseményeiről biztosat tud neveket is emlitve,akkor irja le és nem lesz több fölösleges aggódás.De dobjatok föl akkor valami témát amivel hasznosan tudnánk eltölteni itt a fórumban az időt figyelmen kivül hagyva a papirban zajló eseményeket.Romániában a projektek évtizedekre lettek kötve.Tavalyi jogszabály kötelezi (épp a távfűtésben maradás ösztönzésére) a távfűtéssel elérhető,de azt igénybe nem vevő fogyasztók plusz fizetési kötelezettségét a szolgáltató felé a kiesett bevétel kompenzálására.Vagy Zilahon vagy Vásárhelyen pedig az önkormányzat kompenzálja az E-Start amennyiben egy meghatározott előfizetői minimumot nem ér el.A nemzetközi adóssághercehurcát inkább kockázatnak tartom mint Romániát.Fene tudja mi sül ki belőle

#400250 matgab Előzmény: #400227

Tényleg nem értem, hogy mit rugóznak minden nap egyes befektetőtársaink és minden 100 huf esésnél várnak valami nyomatékos indokot arra, hogy miért esik.

1) A menedzsment kiszórt rengeteg új részvényt új befektetőknek nagyon rövid idő alatt. Azaz aki élt és mozgott, és értelmes mennyiségben tudott venni ilyen részvényt, azt valszeg megtalálták és adtak neki 10k-n (ami akkor valamelyest diszkontnak számított és már az idei év potenciális sztorijait is valszeg részletesebben ecsetelte nekik a mgment, mint azt tehetik nyilvános kommunikációjuk során).

Ergo vevő nincs, hiszen aki akart vett.

ezek a vevők nem fogják eldobni a részvényeiket akkor sem, ha 5-10% minuszba kerülnek ideigelenesen, mert tudják , amiben mi is bízunk, hogy a részvény nemsokára többet fog érni.

Viszont annyit vettek amennyit a kockázati besorolások vagy egyéb megfontolások alapján vehettek kb. ilyen árszínvonalon. Ha 8k-ra esnénk, akkor lehet, hogy valamelyik azt mondaná, hogy "hígitsunk egy kicsit.." és alányúlna.

De most nem. pontosan annyi papírjuk van amennyit szerettek volna.

Az állami pakkot biztos nem 10-esével fogják eladni, hanem vagy akkor amikor naponta több százmilliós forgalmak vannak, vagy egy tárgyalás során megszabadulnak a pakkoktól.

Ha az állam olyan eszetlen lenne, mint amilyennek írjátok, vagy annyira rossz szándékú, akkor beállna piaci eladásra és 2500-ig döntené le egy pillanat alatt a részvények árát. A haverok pedig ott állnának 3000-nél, nem 10-20%-okon szaroznának.

Aki még eladhat esetleg az az OTP, hiszen mint látjuk fínanszírozást már nem ő biztosította, pedig elég kézenfekvő megoldás lett volna- talán ezért is kellett ugye a részvényeket kibocsátani és nem banki fínanszírozást választani.

De egy ilyen alap sem 50 -100 darab részvényeladásokkal fog kiszállni, mert egyszerűen nem éri meg erre brókert fizetni, hogy ilyen piti tételekben adogassa egész nap a piacot.

Ergo nincs vevő és nincs eladó.

Ez tisztán látszik a forgalmon is, a régi többszázmilliós forgalmak helyett legtöbbször 10 milla alatti a forgalmunk.

Kik ezek? Lexarom. Kisbüfik, akiknek kihullik a hajuk 5-20% bukótól? Vagy rohannak Estmediát venni mert az mekkora biznisz? Vagy kell a pénz nyaralásra és most eladja?

Esetleg valaki határidőn próbálkozik shortolni egy ilyen részvényt?

Ez mind nem számít, majd ha forgalom lesz, az majd mond valamit. Ilyenkor úgy kell tekinteni a részvényre, mintha nem is lenne rajta kötés.

Hogy mikor lesz forgalom? Először is ha a cég elkezdi komolyan hozni a beígért eredményeket. Azzal talán fel lehet hívni más eddig óvatos, vagy nem kellően figyelő befektetők figyelmét. Oldódjon meg ez az adósság mizéria a PIGS-szel és az USA-val, vagy legalább dőljön el, hogy lesz-e Q3. Meg, hogy mi lesz Mo-val meg ezzel a KKE régióval, ahol a cég van.

Az is önmagában esést generál, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, mindenki menti vissza a lóvéját a saját fizetőeszközébe, vagy CHF-be.

Fundamentálisan egy probléma léphet fel hosszú távon, hogy ha nem sikerül elég előfizetőt visszacsalogatni pl. Romániában. Meg ott elég nagy politikai ellenszél is van, lehet olvasni a cikkekből.

Valamint ha az árak nem alacsonyak, akkor azok a figurák akik már leváltak és már van vmi alternatív fűtésük, akkor azok nem fognak visszajönni.

Ha viszont alacsonyak a szolgáltatási árak, akkor meg a profit lesz kisebb.

Ez az egyetlen fundás kérdés ami felmerül a céggel kapcsolatban. Erre meg nem egy éven belül kapunk választ, hanem 3-5 év múlva.

#400227 Dioka Előzmény: #400204

Sziasztok!

Én is inkább olvasgatok, mint írok. Aggódni meg én sem aggódok.

Formeren (és máson sem) szerintem befektető nem kér számon egy adott pillanatban lévő árfolyamot. Nincs értelme. Csak egy spekulánsnak. Egy befektetőnek tök mindegy, hogy ma 9.000, vagy 10.000 az árfolyam. A lényeg, hogy a cég haladjon előre a maga útján. Akkor az árfolyam is ott lesz ahol kell idővel. Amíg a cég növekedni fog, addig az árfolyam is. De nem párhuzamosan fog együtt haladni a kettő. De ezt Ti is tudjátok. :)

Sokan vallják magukat befektetőnek, de viselkedni spekulánsként viselkednek. Az, hogy most mi miatt csorog le az árfolyam az tök mindegy. Lehet a befektetői hangulat, lehet az állam, lehet valakik szórakoznak, de lehet bármi más. Nem tök mindegy? Természetesen aki napi kereskedik, annak nem. Akinek 2-3 év múlva kell a pénz, annak mindegy.

Ha pedig a negyedéves számok majd egyszer azt mutatják, hogy kifulladt a cég, vagy valamit nagyon nem jól csináltak, akkor ráérünk pánikolni az esés miatt.

#400204 egyetleneim Előzmény: #400190

Én azok közé tartozom, akik sokat olvasnak és keveset írnak az ilyen fórumokon és persze keveset is aggónak. Abszolút forgalom nélkül esik, ami számomra csak egyet jelent: a közeljövőben nem lesz komolyabb hír a cégnél. Majd ha a nagyon ismét elkezdik csipegetni akkor érdemes komolyabban odafigyelni. Amúgy az egész piac esik, mi nem lógunk ki a sorból, sőt talán egy kicsit stabilabbak is vagyunk. Az, hogy valaki májusban 12k-n belevett no comment. Ettől függetlenül az év végi céláram továbbra is 13.000.

#400179 royals Előzmény: #400175

Ez csak fél OFF, szerintem ennyi belefér.

Én nagyon 9700-9800 alá már nem nagyon várnám, bár hozzá kell tennem, hogy elég "amatőr" vagyok elemzésben. A cég elég stabil már ahhoz, hogy kiessen a trendből. Tény, hogy a nyár sosem tartozott ilyen tekintetben a kedvenc évszakom közé (egyébként víz és napimádó vagyok). Sajnos ezt el kell viselni összeszorított foggal és hinni,hinni,hinni.

#400173 royals Előzmény: #400158

"...ha egy ökör vagyok, mert másra hallgatok, akkor miért hasznosak az információk?!..."

:-) Attól, hogy egy információ hasznos, nem zárja ki, hogy hallgass-e rá vagy sem, mint ahogy az sem egyértelmű, mikor ökör az ember: akkor, ha hallgat másra vagy akkor, ha nem. Továbbra is azt gondolom, hogy minden hsz fontos, legyen az pozitív vagy negatív. Minél szélesebbek és színesebbek a hsz-ok, annál jobban lehet képet alkotni. Ettől függetlenül a hsz-mal csak arra akartam reagálni, hogy nem feltétlen kell másra mutogatni, ha valami nem úgy alakul. Az entert nem X és Y nyomkodja, hanem én/mi.

#400172 Bodzaszedő Előzmény: #400158

Kár ezen lovagolni még mindig.Figyelembe lehet venni mások véleményét,de a döntést mindenki maga hozza.A lényeg,hogy fontos szintnél vagyunk.9800-nak nem nagyon kéne törnie akármilyen nyár is van

#400158 Előzmény: #400143

Szeretném leszögezni, ezt nem vitának szánom, hanem hasznos eszmecserének. Azt sikerült összeolvasgatnom, hogy nagyon hasznos, ha - mondjuk nevezzük Z-nek- Z információkkal lát el bennünket. Ebben teljesen egyetértek!!! Viszont, balga ember az , aki mástól nyert információk alapján kereskedik. Biztos így van . Egy kérdés marad: ha egy ökör vagyok, mert másra hallgatok, akkor miért hasznosak az információk?! Vagyis, h a strandra megyek , megnézem az összes előrejelzést előtte. De mivel igen sokszor váratlanul jön a zivatar, egy ökör vagyok, ha a met.szolg. alapján indulok el. Kicsit nehezen igazodom el... " egy ökör"

Re: mnyp

#400148 Calogero Előzmény: #400145

Ok, csak egy ötlet volt, de azért pontosítok: úgy gondoltam, hogy a nyár folyamán a saját részvényeiket adják el a cimbik. Az állam majd ősszel dobja piacra a részvényeket és nem mindet. Szerintem egy pár ezer darabbal is jó beszállót lehet csinálni 1-2 havernak. (lásd a novemberi paráztatást)

Re: mnyp

#400145 Nessuno Előzmény: #400144

Még mindig nem értem, hogy miért kell foglalkozni mnyp pakkokkal? Az már rég az államnál van és egyáltalán nem hiszek benne, hogy piacon akarja eladni azt a kb. 70 ezer darabot. Főleg nem nyáron, amikor a piac eléggé pang. Semmi értelme nem lenne és még ha ki is nézném az államból a hülyeséget (mert ezt nem nehéz), ez miért lenne az érdekük? Miért nem várnák meg a bejelentést egy új projektről vagy bármi másról és adnák el a részvényeiket 11-12k felett?

Szóval nyugi. Inkább gondolnám ezt játszadozásnak fibo szintek között (hol is fordult le, milyen szintnél?).

mnyp

#400144 Calogero

Sziasztok!

Régóta olvaslak titeket, gondoltam most hozzá is szólok a témához.

Én a következőt gondolom a mostani helyzettel kapcsolatban: ez az egész mnyp dolog jó lehetőség 1-2 embernek, akik közel vannak a tűzhöz. Kihasználva a nyári érdektelenséget szép lassan kiszállnak (pl.: E-Star, Rába). Arra azért a brókereik figyelnek, hogy ne nagyon nyomják le az árat. Amikor a mnyp pakkokat kidobják a piacra (mert szerintem egy részét biztos ki fogják) és ezzel jól lenyomják az árat, akkor jóval alacsonyabb áron lesz lehetőségük egy jó beszállóra.

Mit gondoltok? üdv, C