Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: topik

#400090 VadSpeki Előzmény: #400079

Formerplayer remélem nem haragszol meg a nyílt és őszinte kérdésekért. Gerinces, egyenes emberek között már csak így szokás! Egyenes, világos kérdésekre egyenes, határozott válaszok érvekkel talátmasztva. :-)

Láthatod, hogy mennyire bíznak benned a részvényesek, én is iszom szavaidat és szinte mindenre emlékszem, amiket leírtál a fórumban, ezért is szeretek idézni Tőled (tartalmilag, de ha kell szó szerint is idézhetek)

Üdvözletem! További szép estét!

#400089 VadSpeki Előzmény: #400079

T. Formerplayer!

Még azt kérdezném Tőled, hogy szerinted a Cégnek nem kéne legkésőbb nyár végéig bejelenteni hivatlosan, hogy kik és mennyi db E-Star részvényt jegyeztek 10 000 Ft-on a tőkeemelés alkalmával? Egy transzparens, hiteles Cégtől szerintem ez minimálisan elvárható követelmény a részvényesek, befektetők felé. Mit gondolz erről? Nyilván nem olyan sürgős, de azért jobb tisztán látni szerintem. Én bízok nagyon a Cégben, hogy lesz majd előbb-utóbb ilyen bejelentés, hivatalos közlemény az Új tulajdonosi struktúráról.

#400088 VadSpeki Előzmény: #400079

Kedves Formerplayer!

Tisztelve téged, hitelesnek tartva mindenféle rosszindulat, beszólás és kötekedés nélkül kérdem én is Tőled, amit az előttem szóló is kérdezett már:

1. Hol vannak a júliusi izgalmak, amit 1-2 hete említettél meg a fórumban? Vagy ezt negatív vonatkozásban értetted? Ha így vesszük, ez is izgalom, hogy állandóan esik és már 10 ezer altt van az árfolyam, sőt tegnap 9600 Ft körül volt az alja. Végülis a benne ülő részvényeseknek ez is elég izgalom! Lehet Te is a negatív értelemben vett izgalmakra gondoltál? Szerintem több részvényes úgy gondolta, hogy inkább pozitív értelemben gondolod, amit leírtál.

2. Hol van a június végére általad jósolt nagybüfik általi felhúzás legalább 11 ezerre?

3. Tovább jelezted pár hete a portfolio.hu RFV topikjában, hogy számon lehet kérni az általad leírtakat július elején! Már július közepe van.

4. Netán valami olyan esemény következett be, amire Te sem számítottál és emiatt van ilyen alacsony szinten az árfolyam? Gondolok itt valaki nagybüfi kiszállására, biztos naiv és butuska gondolat persze ez tőlem

Szívesen olvasunk, amikor írsz ide a fórumba, kiváncsian várjuk válaszaidat.!

Előre i köszi szépen!

Üdv.!

#400083 Előzmény: #400079

Vessél meg,tartsál nehéz fejűnek, de még mindig nem értem, hogy lett a Júliusra remélt emelkedésből ez a csúfos zuhanás. Tudom , írtad, nyár van, de ezt két hónappal ezelőtt is viszonylag nagy valószínűséggel lehetett sejteni, hogy ez az évszak Júliusra esik.

Mi lehet az igazi ok?

#400079 Formerplayer Előzmény: #400052

Nem tudom, hogy hányszor kell még véleményezni az itt folyó történéseket, de századjára-ezredjére megint leírom:

Nyár van, emberek,nyár!

1.A kisbüfik közül akit érdekel ez a papír, már beszállt.

2. A magyar alapok--akik egyáltalán benne voltak valamennyi ideig a buliban -- a sebeiket nyalogatják.Persze tudatlanságból-irigységből-beszariságból egyébként hozzá sem nyúlnak a papírhoz. Ahogy nem tették 2700-on sem, meg 5000-en sem, meg 8000-en sem, és ahogy nem fognak jövőre 20.000-en sem. Végigmozizzák a teljes sztorit, de ez legyen az ő bajuk...

3. A nagy külföldiek pedig nyaralnak..Lesz@rják, hogy hol az ár, nem fognak rinyálni, hogy 2-3% bukóban vannak...ráadásul itt van ez a kicsit túlturbózott euró-övezeti vihar, ilyenkor azért nem jellemző, hogy bárhova öntenék a zsetont....

Igazából nincs komoly eladó, egy pár finanszírozó próbálja a tőkeáttételes pozíciókat kiugrasztani, ehhez sajnos elég egy pár száz darab, a könyvben látványosan elhelyezett mennyiség...napi 1-2000 darab eladó mindig volt és lesz, csak ha vevők vannak, ezt észre sem vesszük...Ja és nem egy nap volt látható, hogy a nagyobb darabszámú vevők a nap végén visszaöntötték a papírjaikat. Ez persze csak bátorítja a tuszkolókat. Hálás lennék, ha egyesek nem itt akarnának 400-500 darabos pakkokkal daytradelni.Középtávon úgyis mindig-mindenki megszívja a napi játékot....

Szóval addig fog menni ez a játék, amíg egy közepesen-nagy vevő meg nem unja a csorgást és el nem kezd veszegetni komolyabban..Persze tuszokék abban a pillanatban egyszerre fognak menekülni, de most jól elvannak a 2 centis vízben.

Egyébként szó sincs állambácsi pakk-szórásáról.Én úgy hallottam, hogy a cég managementnek jó a kapcsolata a döntéshozókkal, egyik félnek sem érdeke a piacon szórás....

#400077 Bodzaszedő Előzmény: #400063

Igen.Az OTP nyakán maradt a nyugdijpakk amitől az átadás előtt próbált szabadulni minél jobb áron még ami a nagy és gyors leöntést magyarázhatja.Kapóra jöttek az akvizícióról szóló hirek és "hirre adni" mottóval adták is.A maradék átkerülhetett június 21 vagy 22-vel az államhoz amikor is bejelentették az OTP részesedéscsökkenését.Ha jól emlékszem 14% körül volt előtte a részesedése.5%-al van most kevesebben ami még 2,4 millió papirra számolva 120000db.Ebből levonjuk a 30k-t amit kölcsön adott nemrég,marad 90000.Ha (és remélem) ebből 12400 és 10000között ők adták és bőven adtak,akkor nem olyan sok maradt az államnak.

#400075 Nessuno Előzmény: #400069

Profitot nem hozott csak vitte a pénzt? Én úgy emlékszem, hogy az EETEK visszamenőlegesen már az év elejétől az E-Starhoz tartozik, ennek pozitív és negatív tartalmával együtt. Olvasd el a Q1-et, hogy mennyi pénzt hozott addig a cégnek. Szóval lehet, hogy viszi is a pénzt, de már réges-rég hozza is. Ha letisztítják a képet felesleges sallangtól és beillesztik a cégbe a többi részt, akkor onnantól szép a jövő. Már millió eurót az integrációra rá kell költeni, de abból egy párat talán visszahoz az eladás is. Pozitív a kép, még ha a mostani árszint ezt nem is bizonyítja.

Az, hogy ki adja, nem hiszem, hogy itt rájövünk. Hacsak valaki be nem jelenti, hogy x% alá süllyedt a részesedése. De az nagyon messze lenne ekkora forgalommal. A funda egyelőre jónak tűnik, de ez majd a Q2-ből jobban kiviláglik majd. Kár, hogy olyan messze van még az...

#400074 Bodzaszedő Előzmény: #400069

A EETEK a tervek szerint már 2011-ben 5,1 millió eurós (kb. 1,5 mrd ft) ebidta eredményt fog termelni.A vásárlás miatt a készpénzállomány biztosan csökkenni fog és kell egy kis idő,mig visszahozza az árát,de az eredményességi mutatók javulni fognak.Főleg ha kihozzák belőle a maximumot.Plusz új fogyasztók,megrendelők bekapcsolása is biztosan lesz a rendszerbe.Minden beruházás pénzbe kerül.Ez meg nem éppen egy értékcsökkentő beruházás volt

#400069 taresz Előzmény: #400065

Igen én részemről kinézek annyi észt belőle (is).

A MOL pakk megvétele vitatható. Vannak érvek pro és kontra. Tény, hogy jelen állás szerint drágán vették, de a nyersanyagok és különösen a fekete arany, hosszú távon drágulni fog ami jelentkezik a részvények árában. Miért lenne baj az, hogy egy jól menő cégrészt megvettek?

Na, de vissza e-star, bár én mostanában csak hullócsillagnak hívom.:-)

Azért tartok Q2-től mert felvásároltak egy működő céget X forintért, ami profitot várhatóan még nem hozott csak elvitte a pénzt. Erre még Y forintot be kell lapátolni, hogy integrálják az E-Star szerkezeti igényeibe. Ha Y forintot kiadja az EETEK sallangjainak eladása az jó, de erről hír még éppen semmi.

X és Y kiadás meg fog jeleni Q2-be ami rontja az eredményt ami ennek ellenére is tetszetős lehet, de nem ez van megszokva. Az más kérdés ha termőre fordítják a beruházást akkor újra szépek lesznek a számok.

A vicc az egészben az, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy meg fogja karcolni a 9k-t és még most sem adom el. Teljes hülye vagyok.

#400065 zeeh_ Előzmény: #400057

Az ex-MSZMP-s gazdasági miniszterből te kinézel bármekkora észt? Én nem.

Az MNYP pénzek arra voltak jók, hogy elfedjék a bajt, enélkül idén 6% feletti lenne a hiány.

Kell nekik a lóvé, mert az egyszeri zsetont se értelmesen használják fel, hanem felélik nyugdíjkifizetésekre, MOL pakk vásárlása Szurgutnak remek áron érdemi reformok helyett...

Ha valóban az állam herdálja el a megörökölt E-star pakkot, akkor még egy jó darabig ez lesz a műsor. Más, épeszű ember nem így adná el.

#400063 zeeh_ Előzmény: #399939

Ebben egyetértünk, én is az államra tippelek. Szépen, apránként dobálhatják kifelé, ár nem számít. Utólag majd kiderül talán, hogy ki a hunyó, de aki ezt műveli, azt nem érdekli, hogy milyen áron tudja eladni a pakkjait, csak menjen.

#400057 taresz Előzmény: #400056

"királyunk emberei adják."

Nem gondolnám. Ott sem hülyék ülnek, vagy ha tényleg Ők, akkor baszott nagy baj van és kell a pénz bármi áron.

JP Morgan tegnapi megnyilvánulása alapján nem javasolják a magyarországi részvénypiacon történő befektetéseket. Ahhoz, hogy mégis "cápák" jöjjenek, sok vért kell a vízbe önteni.

#400056 Bodzaszedő Előzmény: #400052

Sajnos a jelek téged igazolnak.Én is egyre inkább arra hajlok,hogy királyunk emberei adják.Persze régebben azt kommunikálták,hogy tartani fogják a nyugdijpakkokat és nem a piacra öntik.De ki hiszi már el ezeknek egyetlen szavukat is.Ostoba,cinikus,tróger banda.Befektetők fáradságos keresgélése helyett üljünk egész nap a gép előtt és nyomjuk piacin.Nesztek nép!A pénz(ünk) meg megy a külföldi bankoknak vagy segélyre a cigányoknak majd

#400052 taresz Előzmény: #400051

"Amúg, ha 12 ezer Ft körül vetted, azt nem értem miért várod 9 ezerre? Nem is értem"

Nem várom, de lesz. Ez van. Benne van a vize....ben. Izgulni nem izgulok, csak bosszant.

Egyébkét Former fórumtárs véleményezhetné a történéseket.

Ja és ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy minden jelentősebb hazai index lentebb van a májusihoz képest egy 15-20%-al.

#400051 VadSpeki Előzmény: #400050

A reális Célár akár már rövidebb távon is, pár hónapos távlatban: 12,5-13 ezer Ft.

Az én grafikonjaim, aik hitelesek, ezt hozták ki. A Tieid szerintem csalókák kicsit.

Amúg, ha 12 ezer Ft körül vetted, azt nem értem miért várod 9 ezerre? Nem is értem.

Csak egy apró megjegyzés mindenféle rosszindulat nélkül, és nem bántásból írom a következőt, mielőtt itt félreértené egyből valaki:

Úgy látszik íme itt vannak a Formerplayer által nagyon várt júliusi izgalmak! :-)

1-2 hete írta be a fórumba, hogy izgalmas lesz a július! Hát tessék itt van, csak arra senki nem számított, hogy ezek negatív élmények, izgalmak lesznek! :-(

Én azért kicsit mást vártam, legalább egy 11 eerre való felhúzást. Igaz még van két hetünk júliusból, úgyhogy hajrá!

Én ezeket csak azért írom le, hogy emlékezzünk az itteni fórumos beírásokra, nem pedig bántásból.

Szóval hajrá Formerplayer, úgy legyen ahogy mondod, ahogy írtad és legyen pozitív értelemben izgalmas a július 2. fele!!

#400050 taresz Előzmény: #400042

Károgás ide vagy oda, a jövő hétvégi "célár" nálam:9-9,2k.

Ha valaki komolyabb befektető beleun akkor még lentebb.

Nem sokon múlik a napi minimumon zárás.

#400042 Előzmény: #400040

Igen , ez is meglehetne, de 10k -ért adták azért, hogy a terveik megvalósuljanak. Legközelebb megint pénz kell majd , nem szabad a piacnak arra emlékeznie, hogy a befektetők vásárlás után bukóban voltak, , mert a kutya nem vesz akkor papírt.

#400040 Roadrunner Előzmény: #400036

lehet, hogy a Cég nagyívben "tesz" arra, hogy mi folyik a tőzsdén. Ők inkább a dolgukkal foglalkoznak, és termelik a profitot. Aztán jelentenek, és olyankor akik nevetgéltek, majd elkezdik komolyabban venni...

#400039 VadSpeki Előzmény: #400036

Azért őszintén: 10 000 Ft-on illene megtánasztani, vagy 9900 Ft környékén, kicsivel 10k alatt a nagybüfiknek, akik jegyeztek, vagy további vásárlásokba kezdhetnének, ezeken a szinteken már bőven megérné!! Hisz a Cég is legutóbb 10 200 Ft környékén vette saját magát!