Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nyár

#394994 zeeh_ Előzmény: #394988

Sosem értettem azokat, akik szinte számon kérnek téged azért, mert valami napra pontosan nem úgy történik, mint ahogy leírtad.

Most a gyűjtögetés ideje van ebben is (Orcoban is most kezdődik ez az időszak, az is jó lehet őszre + jövőre), ki kell használni. Tavaly ugyanez ment 6k körül, azt hittem, soha nem fog onnan elszakadni, annyira stabilan maradt azon a szinten, aztán egyszer csak elindult a szekér... :)

Hogy telt a szabi? :)

nyár

#394988 Formerplayer

Sziasztok!

Újra itthon, a görögök köszönik, jól megvannak, míg a világ rajtuk és értük aggódik......

Végigolvasva a hetet:egyre többen értik a céget, az aggódókat is megértem, de ez nem a gyümölcsgép, ahol aggódni kellene , hogy nem nyerünk minden 1 eurós pörgetés után.....

Kellenek ezek a napok,hetek, mert megjelent az aggodalom, ami tartós táptalaja az emelkedésnek.Ez pozitív.

A cég dolgozik, a karaván halad, a kutyák ugatnak--ezt senki ne vegye magára, de a nyugalom és hideg fej szükséges a hosszú távú sikerhez.

Az aggódóknak egy jó tanács:nézzék vissza tavaly mi zajlott karikára pont ilyenkor..és hol vagyunk most.

Nem véletlen a mostani ár. Van némi összefüggés a növekvő külföldi részarány és az árfolyam között. A pont azoknál van, akik értik, miért és éppen ilyenkor kell itt lennünk.

Ha néhány embernél a július 1 a hitelességem mérföldköve, hát na bumm..Legfeljebb július derekán-végén majd újra szép lesz a világ. Hogy miért? Nézzék meg, külföldön mikor és hogyan rendezik át a portfoliokat egyesek....

Szóval nyugi és töltekezés az év sötétebb időszakaira. Strand,napfény, jó sörök..most ennek van itt az ideje. Meggazdagodni ráérünk 1-4 hónap múlva..

Re: Reál

#394940 Pedrito Előzmény: #394925

A projekteknel nagy erteku eszkozoket kell beszerezni, ami utan az RFV-nek input (visszaigenyelheto) roman AFA-ja keletkezik. nyilvanvalo, hogy az eszkozok vetelara iszonyatosan magas. nem ismerem a roman AFA bevallast, de lehet hogy negyedeves bevallasuk van, igy negyedevvel kesobb + nehany hetes kiutalasi ido utan kapjak Meg az AFA-t. Az elso visszigenylesnel Meg lehet a roman NAV is beker Meg bizonylatokat (kvazi adoellenorzes), hogy kivizsgalja hogy valoban megtortent-e a befizetes, he helyesen allitottak-e ki a szamlakat stb. Ezek bizony kemeny tetel a cegek cash flowjaban (nem csak az RFV-nel). Teljesen ertheto es logikus ilyen projektnel az AFA finanszirozas.

Re: E-Star

#394928 Bendeguz Előzmény: #394919

Nyugodt vagyok, jó ez. Most nyár van, uborkaszezon. Az ÁFÁ-hoz nem értek, az adóbevallásomat is elqrtam... :D A kötvényprogram a végéhez közeledik, jó hogy be akarják gyűjteni a teljes 10 mrd-ot.

#394926 hAliG Előzmény: #394919

Szvsz nem fogják hagyni bedőlni a görögöket, hacsak nem akarnak még egy nagy kirázást és pénzbegyűjtést a múltkori válságban beszállóktól..

#394925 taresz Előzmény: #394909

"romániai projektek kapcsán felmerülő ÁFA-tételek kiegyenlítését szolgálja majd."

Na ez az ami miatt nem nagyon örülök.

Eddig magamban tartottam, de lehet most le leszek hurrogva.

Ha olyan fényes a sztori, mint állítják akkor miért is kell kötvényből finanszírozni az ÁFA kötelezettséget?

Ezt nem értem, de valaki megpróbálhatná elmagyarázni.

#394922 Nessuno Előzmény: #394913

Kissherceg nemrég kiadott egy grafikont és hozzá egy kommentárt, miszerint 9800 és 11200 között fog mozog most a nyáron. És ez könnyen elképzelhető, hacsak valami kibanagy pozitív dolgot nem jelentenek be a cégnél, ami emelkedést ill. a vételi erő megjelenését indukálná. A poén az, hogy a külföldi nagyoknak most volt lehetőségük a beszállásra és még lehet is, ha az állam eladja a részét (bár ki tudja milyen áron).

Sok munka folyhat most a háttérben, jó lenne ezt látni... (ez csak álom persze, de azért jó lenne)

#394921 VadSpeki Előzmény: #394913

Oké, akkor irány a kocsma is! :-)

Hiteles ember formerplayer, nyilván 1-2 hét csúszás belefér! :-)

#394919 VadSpeki Előzmény: #394913

Oké. Értve vagy! :-) Szóval Te is úgy gondolod, hogy ninc sok az aggodalomra? Magasabbról vagyok benne, és néha elég idegesítő látni, hogy mindig csak mínuszban van a számlám.

Igaz, van még szabad tőkém, és bővítenék is itt, csak megvárom a görög szavazást szerdán, és ha minden oké, akkor veszek még belőle ezeken a szinteken.

Nyár végéig jó lesz szerinted? Mondjuk úgy sem egy napra vettem, csak nem értem ez a nagy pangást, hogy miért nincs benne vételi erő, ha 10 ezer Ft-on jegyeztek belőle a külföldi alapok. Miért nem jönnek már fölhúzni? :-)

Üdv.! Szép napot!

#394913 Bendeguz Előzmény: #394911

Nyugi, mindenki tudja mit írt, ha netán késik 1 hetet az esemény, akkor mit csinálsz? Hogy kéred számon? Költői kérdés volt. Irány a strandra vagy szabadtéri kocsmába ;)

E-Star

#394911 VadSpeki

Én is kiváncsi lennék rá, mikor jön meg a vételi erő.

Formerplayer hűen önmagához hiteles ember hála Istennek, és én is nagyon kiváncsi vagyok már, hogy mi lesz június végén, és lesz-e felhúzás. Formerplayer július elejére írta, hogy számon lehet tőle kérni ezt az időponotot.

Hamarosan elérkezik a számonkérés ideje. :-)

Június végére írta a felhúzást is Forrmer, még 4 munkanap van júniusból. Izgatottan várjuk!

Egy Klasszikustól idézek:

" (...) Ha már egyáltalán nyugtatásra vágyik valaki:igen komoly dolgok készülődnek a háttérben,de egy-két ijesztés még benne van a levegőben, mert így lesz kerek a történet nagybüfi szempontból...

Akinek van türelme és fedezettsége,várjon még egy hónapig. Busás reward lesz osztályrésze. Azért a funda a cölöp és az árfolyam a palotapincsi, aki ide-oda rohangál, de úgysem tud szabadulni..

Nem kis cégek vették fel a watch-listre a héten kedvencünket..Ez mindent elmond..

Kéretik július elején számonkérni az itt leírtakat...."

#394908 Nessuno Előzmény: #394811

Én ezt mind megértem. Ha kell a pénz, akkor kell a pénz. Az 1 darabokat sose fogom megérteni egyik papírban sem! A 26 db meg csak azért volt nekem furcsa, mert előtte 10200-on bent volt vételen 1500 db, majd ez el is tűnt, utána volt ez az eladás. Arra gondoltam, hátha meg akarta nézni a könyvet mélyebben is, hátha lejjebb ment a vétel. De persze ez is hülyeség, de akkor ez jutott az eszembe. Végül is tök8, hiszen 10180-on zárt a papper és még mindig nem látni semmi vételi erőt. Remélem formernek igaza lesz a júliussal kapcsolatban...

#394815 holnor Előzmény: #394810

nm 10 milliárdnyit bocsátanak ki. a 10md a teljes kötvényprogram keretösszege, eddig ebből jegyeztek le 7-8 milliárdot. ez a legújabb felvonás, ahol 100 millio huf a kibocsátás minimális összege.

#394811 holnor Előzmény: #394800

az 1 db tleg vicc, és a 26 db sem egy nagy összeg, de nm mki kereskedik sok millióval. a kezdetekkor sokan csak kisebb összeggel szállnak be, h megtapasztalják a tőzsde légkörét, kipróbáljanak ezt-azt. lehet a 26 darabos kereskedő is ebbe a kategóriába tartozik. de ha nm, az eladás mögött akkor is több minden állhat:

- limitáras megbízást adott, de az csak részlegesen teljesült; most zárta a maradékot,

- egy másik trade-hez pont ennyi pénzre volt szüksége,

- elege lett a papírból,

- teszteli a könyvet,

- stb.

a többi papírban is sok kis tétel mozog, csak azok likvidebbek, így nm olyan feltűnő. az rfv igen ritkán likvid: jellemzően nagy a spread, kevés a kötés, "lyukas" a könyv =>szembetűnőek a kis kötések.

summa sumarum, próbáljatok meg kicsit más fejével is gondolkozni.

#394810 hAliG Előzmény: #394806

Esetleg akkor lesz majd mozgás, ha az összes most kibocsátandó kötvényt (10mrd Ft) lejegyzik június 29. (szerda) 16 óráig (ez a véghatáridő.)

#394806 Bodzaszedő Előzmény: #394778

A görögök idegesitenek még.Amig ott nem rendeződik legalább látszólag a helyzet,addig ez lesz.A nagyok is kivárnak.Melyik nap is szavaznak ott a megszoritásokról?

#394800 Nessuno Előzmény: #394784

Vagy nem. Amúgy ezeket az 1 darabos vevőket/eladókat sose fogom megérteni, max. a zárásnál. De az előbb is eladott valaki 26 darabot, talán azért, hogy lássa a könyvet mélyebben mint 10200.