Da:-)
Na, ezt azért nem gondoltam, hogy már ma 10100-ig lenéz. Reggel okosan kéne beadni az ajánlatot, mert egész nap nem tudok gép mellett lenni. :-/ Szvsz sávosan állok be, aztán vagy kapok vagy nem.
Én bízom a dupla alj lehetőségben, de majd kiderül.
Nem lenne jó, ha holnap 10ezer alá benézne, esetleg ott is zárna, remélhetőleg felpattan innen.
Előbb-utóbb szerintem az okot is megtudjuk, miért nyomták le így ma (bár lehet teljesen véletlen parázó dobálás is, és nincs mögötte semmi).
Végülis csak 100 pontot tolt le vele.
Csippenteni akartam én is de nem kaptam, 050 alá álltam.
A hangulatot elnézve jövő hónapban nem a 12-13-at nézzük hanem a 9-et és azt sem biztos, hogy felülről. Hallgatnom kellett volna a tegnapi megérzésemre és még reggel eladni az összeset. Most már marad. Kiülöm ezt az egy évet míg visszamegy.
Én már a nagy esés közben is beirtam,hogy nagy a hasonlóság a kettő között.És lám,még mindig mintha másolnák.Ugyanazt játszák el megint.Holnap vagy a jövő héten eldől mi ez
Azért bolondság lenne részükről ismét 7300ig önteni.De a párhuzam valóban hasonló.Szerintem 10k körül van a minimum céláruk.Néha öntik,de néha békén hagyják és hagyják,hogy feljebb menjen a papir.De egyébként ha már el akarnák adni nem lenne célszerűbb meghirdetni 10k-ért? Vagy 10500ért? Ha a lengyelek elvittek 240000db-ot meg még kimaradók is voltak,akkor ez sokkal egyszerűbb megoldás lenne.Amúgy én is az OTP-re tippelek.Technikailag és a múltat nézve itt kéne lennie a megállónak.Teljesül a dupla alj és ezután ismét fel majd egy kis oldalazás az újabb emelkedés előtt
Egyébként tényleg kísértetiesen hasonlít egymásra a két időszak (2010 vége, meg a mostani):
http://www.kephost.com/images4/2011/6/23/9o0coxl0km7g6z87ga6z.png
De bírom, amikor ezt valaki beírja! Semmi, de semmi párhuzamot nem vélek felfedezni a kettőben! Akkor nem csak az OTP-t adták be, hanem mindent! Ez a cég is volt 2000 alatt is, de azóta simán fejlődött, másabb már mint akkor volt! Én nem az eladóktól félek most, hanem hogy a vevők nem jelennek meg ezen a szinten!
Az öreg róka tapasztalatai, és sorsa ,-)
Azért ebben voltak jó köreid ,-)
Szerintem elég agyatlan dolog a pangó nyár közepén átrendezni egy portfóliót, ha erről van szó.
Így könnyen 6-7000 környékén is lehetnénk, kis túlzással.
lehet megfingatják a lengyeleket, bár ott nagyon a tőke :)
Ez a manyup nem tudom, hogy kit érdekel még és miért?! A részvényeket átadták az államnak, az meg még nem hiszem, hogy adogatná. Az alapkezelőknek van még pár százezerjük, azt bármikor realizálhatják aprónként adogatva, mint ahogy eddig is tették. Bár lassan elveszítem a fonalat, hogy kik is a nagyobb befektetők a cégben... :)
A dupla alj meg csak egy szép terv a grafikonokon. Holnap innentől felfelé kellene venni az irányt és akkor elhinném ezt. Én sem örülök annak, hogy lefelé áll a zászló, de merem remélni, hogy innentől lassan megindul felfelé. Bízom az Utilico, Aviva és egyéb hasonló befektetőkben, hogy nem hülyeségből vettek bele a cégbe.
hát nem hiszem , hogy itt azért nyomják lefele, mert hadd vásároljanak azok is, akik kimaradtak.
Sokkal inkább az látszik, hogy az OTP szórógatja kifele, még ha most utoljára nem is adta el, csak kölcsönadta.
REméljük, hogy az Equilornak adta, mert különben másnak adták és ugye az azt eredményezhetné, hogy tuszokmesterék kaptak 30.000 részvényt, amivel letolhatják az árfolyamot (már ha léteznek).
Az is elképzelhető, hogy az OTP-s alapok felállítottak maguknak egy portfolió stratégiát, és mivel az E-star négyszereződött, míg a többi nem ezért az E-star túl nagy súlyt képvisel a portfoliójukban, ezért "kénytelenek" saját kockázati stratégiájuk mentén kiszállni és realizálni.
Ők ügyesek voltak, mert kivárták amíg megnégyszereződött, én nem, mindig rosszkor szálltam ki meg be, így is nyertem valamennyit, de nem annyit, amennyit lehetett volna.
Emellett, meg a globál környezet is sajnos amellett van, hogy kedvencünk ne tudjon emelkedni...
Türelem. A 9900-as öntést követően is 3-4-szer ment le 7300-ig, az utolsó után eladtam, hogy majd olcsóbban veszek, aztán egyből fel is ment 12,4-ig...
Akkor azért az OTP nagyon felül volt árazva,a válság meg egészen más tészta
Nem tudni mi van, de valami van az biztos, mert ok nélkül nem rak be valaki eladásra ilyen üres könyv mellett ekkora mennyiséget, az tuti.
Azért ne legyetek Naívak és elfogultak! OTP is lement majd 11K-ról, 1200ra.
Nem tudni semmit, de még korántsem volt nagy öntés benne szerintem.
Ettől még pattanhat is erről a szintről, de ne legyünk elfogultak semmivel szemben!
Hát nem tudom, az én bizalmamat nem valami nagyon erősíti az ilyen ész nélkülinek tűnő mesterséges leszorítás...
Nem fogják engedni,hogy valami bolond beleköpjön a levesükbe.A cégnek szüksége van a befektetők bizalmára amit eddig jól felépitett.Inkább céljuk van megint.Adnak egy kis kedvezményt az új részvényekből kimaradóknak