Hát ez a hír kellett nagyon, mert úgy nekilódultak, valamivel vissza kellett fordítani....
Hát ez a hír kellett nagyon, mert úgy nekilódultak, valamivel vissza kellett fordítani....
http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/06/16/hajszallra_a_csodtol_a_gorogok/
már biztosra veszik, lesz itt még menekülés nemsokára.
meg hát 2 hét van a félév végéig...nyomni kellene felfele a dolgokat, mert így az első félév vége gyenge lesz, és nem lesz bonus az alapkezelőknak...meg nekem sem...jelenleg szép faxa nagy malus van....
meg hát 2 hét van a félév végéig...nyomni kellene felfele a dolgokat, mert így az első félév vége gyenge lesz, és nem lesz bonus az alapkezelőknak...meg nekem sem...jelenleg szép faxa nagy malus van....
szerintem szimplán téged néznek :D
+50 ponton volt a Dow,
+ 4 ponton volt az SP mikor bezártunk...ehhez kel viszonyítani majd.
megint 5 órakor törtek le..mikor mi bezárunk...régen, amikor meg 16:35 ig voltunk nyitva akkor akkor törtek le mindig.....túl sokszor volt már ilyen egybeesés ahhoz hogy véletlen legyen...
nem zár ilyenkor még valamilyen fontos piac ? vagy USA -ban mi van ilyenkor ?...ilyenkorra eszik meg a reggeli Big Mac -et ? :D
én csak a stooq.com on nézegetem és vetem össze a promptal.
Vsz attól ilyen fos mostanában minden adat, mert QE2 kifutás hatással van erre. Hangulat elromlott ezért hangulatindexek rosszak. A gazdaságban pedig egy kivárás, most mi jön, és ezért gondolom elcsúsztatják a munkaerőfelvételt stb. Aztán, hogy hogynem egyik napról a másikra minden makró zuhan. Nagyon rákaptak erre a pénznyomdára, meg kell szokniuk nélküle is van élet. :)
Futiknál meg tud trükközni az amikor lejárat van, és egy távolabbi lejárat kerül a helyére, persze nem tudom milyen felületen nézed, és mikori lejáratot.
most örömködnek erre a kitűnő adatra. csak 31 hónapja nem volt ilyen rossz :D
SP futures az előbb is 9 ponttal volt a prompt alatt...
de úgy ugrál összevissza hogy nemigaz.
Ha már ilyen szépen jönnek lefelé s&p-ben igazán meglehetne az 1250, én arra szavazok. Ki kínál többet érte?:)
Tegnap órás támasz alámentünk....jelölhetjük ki a következőt.
A végcél meg úgyis az lesz, hogy egy világgazdaság fölé egy globális ellenőrző bizottságot nevezzenek ki. Sztem ezt fogják most a görögöknél kipróbálni, hogy a lakosság hogyan fogadja el egy nem nemzeti - nem megválasztott kormány intézkedéstervét.
Arctalan névtelen bizottságok fogják a szart letolni a torkukon, mert nem fogja senki görög elvállalni a kormányzást, vagy ha igen, az bábkormány lesz a fő hitelezők irányítása alatt.
Kik lesznek a fő hitelezők? Az IMF és a németek.
Mi történik egy államcsőd esetén?
Mindenki szabadulni akar az adott ország valutájától, ezért annak a valutájának értéke zuhanni kezd. A lakosság elszegényedik azonnal, a hitelezők szintén szarul járnak, mert elvesztik a pénzüket, viszont mivel a reáleszközök ott maradnak az ország lakosainak kezében és a gyenge pénzüknek köszönhetően a termelésük beindul és nemsokára azon a szinten lesznek jólétileg, mint voltak.
De mi fog történni a görögökkel?? Hiszen csődöt jelentenek, de EUR-juk van, aminek az értéke nem fog azonnal erodálódni! Viszont a hitelezők az adósságukat elengedik. Viszont valutaleértékelődésük sem lesz, emiatt komparatív előnyük sem.
Tehát hitelt nem fognak kapni, max marha drágán, ezért nem lesznek beruházásaik, a fogyasztásuk visszafogják, nem lesz kereslet, ezért a termelésük folyamatosan fog visszaesni.
Ergo az EUR hosszú távon beszopatja őket, ők meg szopatják az EUR zónát!
Hál istennek, hogy nincs EURónk!
Sok mozgásterük nincs vsz, csak az, hogy tudják júniusban kifut QE2 máris hat a makrókra, hirtelen minden adat elég rossz, gondolom az egész gazdaság kivár mi is lesz itt.
Görögök önmagukban is problémásak lennének, de az , hogy Eur zóna, és Eu tagok így főleg. Egész világgazdaságot visszavethetné , vagy Eu is széteshetne ha hagyják elborulni őket.
Ezt ők is tudják és cirkuszolnak , ezért volna jó példát statuálni velük leesne az álluk azt hiszem hirtelen az eu-n kívül találnák magukat. Amúgy hosszabb távon lehet ez lenne a jobb, fene tudja.
http://myelliott.blogspot.com/2011/06/igy-vagy-ugy.html
Cimballi 14 perces videoja....SP
Elzárják a pénzcsapot, ezt árazza most a piac. Lényegében mindenki tudja, hogy a két éves közel töretlen emelkedésnek nagyrészt ez volt az oka és most ennek vége.
És talán végre kiárazzuk a "folyamatos és végtelen gazdasági növekedés" című 200 éves lázálmot is a piacokból.
nem, mert fáj az esés...