Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

Re: ez kurva gáz

#392554 matgab Előzmény: #392084

Figyusz, mi köze Orbánnak ahhoz, hogy a Falcon eladja a Gazpromnak?

Semmi. Azt már eladtuk, max visszavehetnénk.

Illetve nem eladtuk, hanem eladták a szocik.

Ergo most nem értem mit izmozik ezen a Jobbik, pedig nekem semmi bajom velük.

#392131 pepe01 Előzmény: #392117

Emlékeztek még azokra a hírekre, mikor a média zengte: Makói árokban óriási földgázvagyon van és a csúnya külföldiek fogják kitermelni, pedig MO szükségleteit sok évig fedezné!

1 dolgot tudnia kell mindenkinek. A földben lévő nyersanyag az állam tulajdona, és a szóban forgó gázmező már a 70-es években is ismert volt. A MOL azért nem termelte ki eddig, mert nem tudta. Nem hagyományos tárolókőzetekben van a gáz, ez okozza a problémát, ráadásúl a 6000 m-es mélység még nehezebbé teszi a dolgot.

Ez a nem hagyományos tároló azt jelenti ebben az esetben, hogy mikor a rotary fúróval elérik a tárolót és perforálják a béléscsövet akkor nem fog szinte semmi beáramlani (gáz) , mert nagyon kicsi az elsődleges porozitása a rezervoárnak. Ezért előtte repeszteni kell a kőzetet, ahol összegyülhet a gáz. Ez így nem hangzik bonyolultan, de ezidáig nem tudták az előbb leírtakat megfelelően kivitelezni.

A probléma megoldásán a Miskolci Egyetem szakemberei mellett valóban a MOL is dolgozott, de megfelelő információ hiányában ( ez nem információ), csak hangulatkeltés.

Herceg felé a kérdésem az volt, mi alapján szemezget a cikkek közül.

#392126 Waszeitung Előzmény: #392121

Az is kezd elBORSosodni :D

Amúgy el se merem hinni hogy ez igaz,ekkora állatok nem lehetnek...eladják a jogokat cserébe azért a 20% ért amivel eddig nem mentek semmire,nem kizártuk a farkast hanem beengedtük,Viktor király ezzel megsemmisültél előttem amennyiben ez igaz!

Ritkán látni így betámas…

#392124 Fornit

Ritkán látni így betámasztva.

sz: Megunta.

#392117 Tavasz Előzmény: #392114

Attól még,hogy nem hangzik jó,még komoly valóságtartalma van.És néha ezekkel a dolgokkal szembe kell tudni nézni.:-))A gázt eladják a talpunk alól,vélhetően sok sok évig szolgálná a függetlenségünket.tehát miközben elhisszük,hogy a Mol visszavásárlással függetlenedünk,nézzünk szembe azzal,hogy annyira azért nem.Ez miért ciki,ha valaki kimondja???Persze ezek csak lehetőségek,de a jelen sumák folyamatokat tekintve szerintem hihető.Már ezekben van csak nagy pénz ugyanis.

#392114 pepe01 Előzmény: #392084

Szeretném megkérezni mi motivál, mikor ilyen BORS-ba való cikkeket kiteszel az oldalra?

Szerintem semmiképp nem vet jó fényt rád/ránk!

ez kurva gáz

#392084 Kissherceg

A Jobbik szerint a magyar állam 500 milliárd forintért IMF-hitelből megvásárolja az eddig orosz kézben lévő Mol-részvényeket, majd ezért cserébe lemondanak a makói gázmezők birtoklásáról és átengedik ezt az orosz Gazpromnak - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János a Jobbik frakcióvezető-helyettese Budapesten.

A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök május 24-én jelentette be: "Magyarország visszaszerezte a 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól". A magyar állam 1,88 milliárd euróért vásárolta meg az orosz energetikai cégtől, a Szurgutnyeftyegaztól a Mol-részvényeket. Az állam a korábban felvett IMF-hitelből finanszírozza a pakett megvásárlását, a tranzakciót augusztus 31-ig kell lebonyolítani. Volner János csütörtökön hangsúlyozta: az orosz cég korábban többször is elzárkózott a részvények eladásától és a Jobbik már májusban is azt kérdezte, vajon mivel sikerülhetett meggyőzni őket az üzlet létrejöttéről.

Az ellenzéki politikus szerint a válasz június elején született meg: június 9-én ugyanis szándéknyilatkozatot írt alá a Falcon Oil & Gas Ltd. (Falcon) magyarországi leányvállalata, a TXM Olaj- és Gázkutató Kft. (TXM) a makói termelési engedélyének hatálya alá tartozó, Algyő formáció kitermelésére a szerb Naftna Industrija Srbije (NIS), j.s.c. Novi Saddal.

Volner János emlékeztetett rá: a NIS többségi tulajdonosa a Gazprom orosz vállalat, ezért a Jobbik attól tart, hogy a Mol-részvényekért cserébe az állam lemondott a makói földgáz kitermeléséről és átadta azt orosz kézbe.

A Makói-árokban eddig megvalósult beruházások értéke meghaladja a 300 millió eurót. A több mint 1100 négyzetméteres, háromdimenziós szeizmikus mérés feldolgozása alapján hét kút lemélyítése fejeződött be, melyek közül a Makó-7 jelű 6 086 méteres mélysége országos rekord. A rétegek vizsgálata folyamatban van. A 2007 kezdődött munkában korábban partnerek voltak a Mol és az ExxonMobil is.

Lejjebb pofátlankodtam 2…

#391717 Fornit

Lejjebb pofátlankodtam 250en.

Egy mini order azért teljesült záróban, ezt feljebb raktam.

Vártam volna egy amcsi beleadást is, akkor szándékoztam volna venni.

Forgalomban verte az otp-t.

Az árva gyerek örökbefog…

#391506 Fornit

Az árva gyerek örökbefogadva.

Hamarosan "állami" szinten.

Re: nincs cím

#391500 Waszeitung Előzmény: #391495

Lefelé támasz...Herci kedvesen durva mint egy ork,de ne puncsolj neki,így is nagyra nőtt ... a szíve :DD