Ez most a héten csődbe megy vagy mi ez a nagy szomorúság?
Ez most a héten csődbe megy vagy mi ez a nagy szomorúság?
Figyusz, mi köze Orbánnak ahhoz, hogy a Falcon eladja a Gazpromnak?
Semmi. Azt már eladtuk, max visszavehetnénk.
Illetve nem eladtuk, hanem eladták a szocik.
Ergo most nem értem mit izmozik ezen a Jobbik, pedig nekem semmi bajom velük.
Emlékeztek még azokra a hírekre, mikor a média zengte: Makói árokban óriási földgázvagyon van és a csúnya külföldiek fogják kitermelni, pedig MO szükségleteit sok évig fedezné!
1 dolgot tudnia kell mindenkinek. A földben lévő nyersanyag az állam tulajdona, és a szóban forgó gázmező már a 70-es években is ismert volt. A MOL azért nem termelte ki eddig, mert nem tudta. Nem hagyományos tárolókőzetekben van a gáz, ez okozza a problémát, ráadásúl a 6000 m-es mélység még nehezebbé teszi a dolgot.
Ez a nem hagyományos tároló azt jelenti ebben az esetben, hogy mikor a rotary fúróval elérik a tárolót és perforálják a béléscsövet akkor nem fog szinte semmi beáramlani (gáz) , mert nagyon kicsi az elsődleges porozitása a rezervoárnak. Ezért előtte repeszteni kell a kőzetet, ahol összegyülhet a gáz. Ez így nem hangzik bonyolultan, de ezidáig nem tudták az előbb leírtakat megfelelően kivitelezni.
A probléma megoldásán a Miskolci Egyetem szakemberei mellett valóban a MOL is dolgozott, de megfelelő információ hiányában ( ez nem információ), csak hangulatkeltés.
Herceg felé a kérdésem az volt, mi alapján szemezget a cikkek közül.
Az is kezd elBORSosodni :D
Amúgy el se merem hinni hogy ez igaz,ekkora állatok nem lehetnek...eladják a jogokat cserébe azért a 20% ért amivel eddig nem mentek semmire,nem kizártuk a farkast hanem beengedtük,Viktor király ezzel megsemmisültél előttem amennyiben ez igaz!
MTI hír :)
Attól még,hogy nem hangzik jó,még komoly valóságtartalma van.És néha ezekkel a dolgokkal szembe kell tudni nézni.:-))A gázt eladják a talpunk alól,vélhetően sok sok évig szolgálná a függetlenségünket.tehát miközben elhisszük,hogy a Mol visszavásárlással függetlenedünk,nézzünk szembe azzal,hogy annyira azért nem.Ez miért ciki,ha valaki kimondja???Persze ezek csak lehetőségek,de a jelen sumák folyamatokat tekintve szerintem hihető.Már ezekben van csak nagy pénz ugyanis.
Szeretném megkérezni mi motivál, mikor ilyen BORS-ba való cikkeket kiteszel az oldalra?
Szerintem semmiképp nem vet jó fényt rád/ránk!
A Jobbik szerint a magyar állam 500 milliárd forintért IMF-hitelből megvásárolja az eddig orosz kézben lévő Mol-részvényeket, majd ezért cserébe lemondanak a makói gázmezők birtoklásáról és átengedik ezt az orosz Gazpromnak - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János a Jobbik frakcióvezető-helyettese Budapesten.
A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök május 24-én jelentette be: "Magyarország visszaszerezte a 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól". A magyar állam 1,88 milliárd euróért vásárolta meg az orosz energetikai cégtől, a Szurgutnyeftyegaztól a Mol-részvényeket. Az állam a korábban felvett IMF-hitelből finanszírozza a pakett megvásárlását, a tranzakciót augusztus 31-ig kell lebonyolítani. Volner János csütörtökön hangsúlyozta: az orosz cég korábban többször is elzárkózott a részvények eladásától és a Jobbik már májusban is azt kérdezte, vajon mivel sikerülhetett meggyőzni őket az üzlet létrejöttéről.
Az ellenzéki politikus szerint a válasz június elején született meg: június 9-én ugyanis szándéknyilatkozatot írt alá a Falcon Oil & Gas Ltd. (Falcon) magyarországi leányvállalata, a TXM Olaj- és Gázkutató Kft. (TXM) a makói termelési engedélyének hatálya alá tartozó, Algyő formáció kitermelésére a szerb Naftna Industrija Srbije (NIS), j.s.c. Novi Saddal.
Volner János emlékeztetett rá: a NIS többségi tulajdonosa a Gazprom orosz vállalat, ezért a Jobbik attól tart, hogy a Mol-részvényekért cserébe az állam lemondott a makói földgáz kitermeléséről és átadta azt orosz kézbe.
A Makói-árokban eddig megvalósult beruházások értéke meghaladja a 300 millió eurót. A több mint 1100 négyzetméteres, háromdimenziós szeizmikus mérés feldolgozása alapján hét kút lemélyítése fejeződött be, melyek közül a Makó-7 jelű 6 086 méteres mélysége országos rekord. A rétegek vizsgálata folyamatban van. A 2007 kezdődött munkában korábban partnerek voltak a Mol és az ExxonMobil is.
Lejjebb pofátlankodtam 250en.
Egy mini order azért teljesült záróban, ezt feljebb raktam.
Vártam volna egy amcsi beleadást is, akkor szándékoztam volna venni.
Forgalomban verte az otp-t.
Nem néztem most, hogy mi volt a hír amiért így szakad a papír!
Bár az árfolyam eléggé szánkópályára állt, legalábbis a mai árfolyamdiagramot tekintve:
MOL PRO real time árfolyamdiagram:
http://dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1094&Itemid=1100
van itt élet :)
Lefelé támasz...Herci kedvesen durva mint egy ork,de ne puncsolj neki,így is nagyra nőtt ... a szíve :DD
mert ez bennfentes, csitulj :D
Ez még nem olvasható az RSS híreknél :D
ami fontosabb, hogy Én is :D