Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: LIBOR + dumakamat

#391327 pepe01 Előzmény: #391315

Pedig rátapintottál a lényegre.

A banknak úgy nem lenne érdeke olyan terméket forgalmazni, amivel maga is nagyot bukhat.

ráadásul lefedezhetné ellenpozival :)

#391317 NightLord Előzmény: #391315

Erre azért énis kiváncsi lennék. Nem is nagyon hirdetnek devizás terméket a bankok ha jol láttam, mégis lenne kiváltás pl svájciban?

#391315 banyaiz Előzmény: #391306

Mennek ezek a kiváltások egyébként? Sok ilyen lehet manapság? Mert elég sok költséggel jár azért hitelbírálat, közjegyző stb.

Amúgy vsz ilyen háborús időkben lenne jó svájciban eladósodni 10-15 évre, vagy legalábbis sokkal nagyobb eséllyel jól jönnél ki belőle mint békeidőkben felvett hitelnél.

Pepe01: eszközkezelőnél úgy szabályozták, hogy bank be is nyeli, 50%-on átveszi állam az ingatlant, a banknak pedig nem lehet több követelése az adóssal szemben. Viszont ha összes hitelnél ezt megengednék sokan rájátszanának, hagynák bedőlni ezért a hitelüket vsz

#391312 NightLord Előzmény: #391301

Ezt mondom én is. Más kérdés, hogy értem én, hogy ez itt ma, Magyarországon lehet hogy rendszerszintü összeomlást eredményezne.

#391311 ikszf Előzmény: #391306

"bocs, az offért, de ilyesmit tisztázni kell :) "

Ugyanmár, itt senki se offol.

:)

#391306 holnor Előzmény: #391303

új jelzálogjogot nm lehet bejegyezni, csak forint alapú hitel esetén.

hitelkiváltás - néhány kisebb korláttal - továbbra is van deviza alapon.

bocs, az offért, de ilyesmit tisztázni kell :)

#391301 pepe01 Előzmény: #391278

Pont most írtad le a lényeget.

Ilyen esetben mikor már az ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, a banknak kellene lenyelni a különbözetet, mert ügye a banknak is kell kockázatot vállalnia.

#391299 banyaiz Előzmény: #391298

Ezt nem tudtam ott működik még. Mondjuk azt sem értem minek tiltották be, esemény után, nem sok értelme van vsz.

#391298 holnor Előzmény: #391293

off

deviza alapú hitelkiváltás van még mindig.

és igen, nagyon sok hitel ltv-je haladja meg a 100%-ot, ill. számos hitelfelvevő van a Nightlord által leírt helyzetben.

#391293 banyaiz Előzmény: #391278

Be is tiltották a deviza hitelezést így azzal nem is tudná kiváltani, ha jól tudom. Mással meg mivel szétbukná magát Ft-ra váltaná.

Hát igen elég speciális piac ez, de ha megnézed a banki eredményeket eléggé megnyírta őket a válság kivéve a nagyokat leginkább Otit. De ők is csak úgy vannak talpon, hogy kamatmarzsokat feltolták. Meg lehet ezt nyirbálni de milyen alapon, kormány beleszól a piaci folyamatokba itt is? Ki fog befizetni akkor 200 milliárdot/év különadóban? Persze nem hárítják át, dehogy. A polgárok a **** rossz végére kerültek van ez így.

Pl most tapasztalom én is egy autóbalesetem kapcsán biztosítókkal való küzdelemben. Vagy pl van Otp részvényem jelenleg mínuszos. Beperlem én is a Bétet, és az összes biztosítót, hogy tisztességtelenül jártak el, hiszen kár ért. :) Van ez így az ember beszopja. Persze nem mindegy milyen mértékben.

Mondjuk gyanítom abban, hogy ezt a kamatképzést még nem piszkálják erősen benne van , hogy nagyon kell az a 200 milliárdocska.

#391278 NightLord Előzmény: #391252

Az azért nem ugy megy, hogy ha jelzálogkölcsönt vettem föl, akkor van egy másik tehermentes ingatlanom is talonban, azért ezt gondolod..

Ja piaci érték 70%-ig hiteleztek nagyjábol a bankok, csak mivel a piaci érték csökkent 20-30%-ot, az árfolyamváltozás pedig durván 40%-al emelte a tartozást, ezért egy 70%-ra hitelezett ingatlan esetében most 100 egység tartozás áll szemben 70-80 egység értékű fedezettel.

Es a 70-80 egység értékű fedezetedre ma, ha uj kölcsönt veszel fel, kapsz kb 30-40 egységnyit max. Refinanszirozd azzal a 100 egység tartozásodat.

#391252 banyaiz Előzmény: #391233

Ilyenkor annyi lehetősége van, hogy be kell dobjon még egy ingatlant fedezetként, vagy egy nagyobb értékűt.

Általában max ingatlanérték 60-70%-ig mentek el bankok hitelezésben. Persze árfolyamváltozás miatt lehet most többel tartozik mint az ingatlanérték. De azért ez kis % lehet vsz, mert törlesztett is közben, esetleg nem merítette ki a maxot stb.

A piacnak működnie kellene ilyen tömeges hitelfelvételnél, esetleg kartellezés lehetett persze, de hol a GVH akkor, Pszáf stb.

#391233 NightLord Előzmény: #388889

Amit irsz, az tiszta sor, a piacnak kéne szabályoznia azty, hjogy a bankok mennyire mohók a kamatfelár tekintetében.

Csakhogy a piaci folyamatok nem tudnak érvényesülni akkor, amikor az elsétálási jog hiányában a jelzálogkölcsönök tőketartozása túlfut a hitelfedezet értékén. Innentől kezdve az adós röghöz van kötve, kiszolgáltatották válik, a bankja pedig erőfölénybe kerül vele szemben, hiszen pontosan tudja, hogy az adós nem tud átmenni másik bankhoz kiváltani a hitelét, a következő bank ugyanarra a fedezetre már csak fele annyi kölcsönt adna, mint amennyivel most az eredeti bankjának tartozik...

Re: Újra szól...

#391165 pepe01 Előzmény: #391112

Láttátok?

Az elmúlt napokban több kötés is volt 80000 alatt.

Volt 73515-ön és 76100-on is.

70000 alatt már a spread miatt is érdemes lehet venni:)

#391112 holnor Előzmény: #391093

"Technológiai komponensek a Ciscot kivéve a feltámadás-rallyban magasabbra jutottak, mint amikor a Dow Jones csúcsmagasságokban tartózkodott."

Dow ATH: 2007.10.19 14164 pont

akkor és most (osztalékkal, splittel korrigálva):

HPQ: 49,89 vs 34,65

INTC: 23,53 vs 21,39

MSFT: 27,91 vs 24,04

Cisco, IBM ok.

tehát nincsenek magasabban.

#391093 Előzmény: #391016

Ha megengeded:

[ÉN] értem a kezdő időpont kiválasztását. a Dow 2007 nyarán volt a csúcson, a grafikonok meg 2006-ban indulnak. így nehezebb összehasonlítani az értékeket. [Azért kellett tehát így manipulálni, mert különben] ha t0 a maxnál lenne, akkor nm lehetne ilyen következtetéseket levonni, amiket A. tett.

#391016 holnor Előzmény: #390810

nm értem a kezdő időpont kiválasztását. a Dow 2007 nyarán volt a csúcson, a grafikonok meg 2006-ban indulnak. így nehezebb összehasonlítani az értékeket. szmre: ha t0 a maxnál lenne, akkor nm lehetne ilyen következtetéseket levonni, amiket A. tett.

Re: Mi lesz Gipsz Jakabbal?

#391004 Előzmény: #390509

Szerintem annyi még nem zavarhat senkit, hogy egyetértek azzal, amit írtál ;)

@Többiek,

Szerintem nagyon magyarázza a bizonyítványt Nyilasi, amit most már nem értek - hiszen valójában semmi más nem történik, csak az, amit előre látott: Egyszerűen beindultak és még mindig ezerrel forognak a pénzjegynyomdák.

Node, ha ezt előre látta, akkor most miért csodálkozik azon, hogy ez a pénz a tőzsdézésre megy? Ez már csak manipulált Monopoly, és semmi köze nincs a TŐZSDÉZÉSHEZ. De akkor meg min csodálkozik? Ez már kezd burleszkre hasonlítani, hiszen most már azon csodálkozunk, hogy bár igaza volt, ugyanakkor még mindig ahhoz akar ragaszkodni, hogy a hite válik valóra, azaz az, hogy ez a lufi KÉPES bedőlni, holott egyre inkább látható, hogy a lufi KÉPTELEN kipukkadni, KIVÉVE, ha valaki úgy dönt, hogy most éppen pukkanjon, mert abból profitál többet. De ennek - éppen ebből következően - semmi köze nem lesz a fundamentumokhoz, tehát nem értem a csodálkozását. És pont annak alapján nem, amiket korábban írt, hiszen akkor az eszére hallgatott, most meg a hitét akarja erőltetni.

Sajnos.

És persze, szerintem :)

Alul eresztenek rajta, m…

#390817 lagwagoner

Alul eresztenek rajta, majd kap egy plusz masnit (QE3), és semmi gond nem lesz.