Pedig rátapintottál a lényegre.
A banknak úgy nem lenne érdeke olyan terméket forgalmazni, amivel maga is nagyot bukhat.
ráadásul lefedezhetné ellenpozival :)
Pedig rátapintottál a lényegre.
A banknak úgy nem lenne érdeke olyan terméket forgalmazni, amivel maga is nagyot bukhat.
ráadásul lefedezhetné ellenpozival :)
Erre azért énis kiváncsi lennék. Nem is nagyon hirdetnek devizás terméket a bankok ha jol láttam, mégis lenne kiváltás pl svájciban?
Mennek ezek a kiváltások egyébként? Sok ilyen lehet manapság? Mert elég sok költséggel jár azért hitelbírálat, közjegyző stb.
Amúgy vsz ilyen háborús időkben lenne jó svájciban eladósodni 10-15 évre, vagy legalábbis sokkal nagyobb eséllyel jól jönnél ki belőle mint békeidőkben felvett hitelnél.
Pepe01: eszközkezelőnél úgy szabályozták, hogy bank be is nyeli, 50%-on átveszi állam az ingatlant, a banknak pedig nem lehet több követelése az adóssal szemben. Viszont ha összes hitelnél ezt megengednék sokan rájátszanának, hagynák bedőlni ezért a hitelüket vsz
Ezt mondom én is. Más kérdés, hogy értem én, hogy ez itt ma, Magyarországon lehet hogy rendszerszintü összeomlást eredményezne.
"bocs, az offért, de ilyesmit tisztázni kell :) "
Ugyanmár, itt senki se offol.
:)
új jelzálogjogot nm lehet bejegyezni, csak forint alapú hitel esetén.
hitelkiváltás - néhány kisebb korláttal - továbbra is van deviza alapon.
bocs, az offért, de ilyesmit tisztázni kell :)
off
devizaalapú jelzáloghitel nincs már (fedezetlen van)
Pont most írtad le a lényeget.
Ilyen esetben mikor már az ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, a banknak kellene lenyelni a különbözetet, mert ügye a banknak is kell kockázatot vállalnia.
Ezt nem tudtam ott működik még. Mondjuk azt sem értem minek tiltották be, esemény után, nem sok értelme van vsz.
off
deviza alapú hitelkiváltás van még mindig.
és igen, nagyon sok hitel ltv-je haladja meg a 100%-ot, ill. számos hitelfelvevő van a Nightlord által leírt helyzetben.
Be is tiltották a deviza hitelezést így azzal nem is tudná kiváltani, ha jól tudom. Mással meg mivel szétbukná magát Ft-ra váltaná.
Hát igen elég speciális piac ez, de ha megnézed a banki eredményeket eléggé megnyírta őket a válság kivéve a nagyokat leginkább Otit. De ők is csak úgy vannak talpon, hogy kamatmarzsokat feltolták. Meg lehet ezt nyirbálni de milyen alapon, kormány beleszól a piaci folyamatokba itt is? Ki fog befizetni akkor 200 milliárdot/év különadóban? Persze nem hárítják át, dehogy. A polgárok a **** rossz végére kerültek van ez így.
Pl most tapasztalom én is egy autóbalesetem kapcsán biztosítókkal való küzdelemben. Vagy pl van Otp részvényem jelenleg mínuszos. Beperlem én is a Bétet, és az összes biztosítót, hogy tisztességtelenül jártak el, hiszen kár ért. :) Van ez így az ember beszopja. Persze nem mindegy milyen mértékben.
Mondjuk gyanítom abban, hogy ezt a kamatképzést még nem piszkálják erősen benne van , hogy nagyon kell az a 200 milliárdocska.
Az azért nem ugy megy, hogy ha jelzálogkölcsönt vettem föl, akkor van egy másik tehermentes ingatlanom is talonban, azért ezt gondolod..
Ja piaci érték 70%-ig hiteleztek nagyjábol a bankok, csak mivel a piaci érték csökkent 20-30%-ot, az árfolyamváltozás pedig durván 40%-al emelte a tartozást, ezért egy 70%-ra hitelezett ingatlan esetében most 100 egység tartozás áll szemben 70-80 egység értékű fedezettel.
Es a 70-80 egység értékű fedezetedre ma, ha uj kölcsönt veszel fel, kapsz kb 30-40 egységnyit max. Refinanszirozd azzal a 100 egység tartozásodat.
Ilyenkor annyi lehetősége van, hogy be kell dobjon még egy ingatlant fedezetként, vagy egy nagyobb értékűt.
Általában max ingatlanérték 60-70%-ig mentek el bankok hitelezésben. Persze árfolyamváltozás miatt lehet most többel tartozik mint az ingatlanérték. De azért ez kis % lehet vsz, mert törlesztett is közben, esetleg nem merítette ki a maxot stb.
A piacnak működnie kellene ilyen tömeges hitelfelvételnél, esetleg kartellezés lehetett persze, de hol a GVH akkor, Pszáf stb.
Amit irsz, az tiszta sor, a piacnak kéne szabályoznia azty, hjogy a bankok mennyire mohók a kamatfelár tekintetében.
Csakhogy a piaci folyamatok nem tudnak érvényesülni akkor, amikor az elsétálási jog hiányában a jelzálogkölcsönök tőketartozása túlfut a hitelfedezet értékén. Innentől kezdve az adós röghöz van kötve, kiszolgáltatották válik, a bankja pedig erőfölénybe kerül vele szemben, hiszen pontosan tudja, hogy az adós nem tud átmenni másik bankhoz kiváltani a hitelét, a következő bank ugyanarra a fedezetre már csak fele annyi kölcsönt adna, mint amennyivel most az eredeti bankjának tartozik...
Láttátok?
Az elmúlt napokban több kötés is volt 80000 alatt.
Volt 73515-ön és 76100-on is.
70000 alatt már a spread miatt is érdemes lehet venni:)
"Technológiai komponensek a Ciscot kivéve a feltámadás-rallyban magasabbra jutottak, mint amikor a Dow Jones csúcsmagasságokban tartózkodott."
Dow ATH: 2007.10.19 14164 pont
akkor és most (osztalékkal, splittel korrigálva):
HPQ: 49,89 vs 34,65
INTC: 23,53 vs 21,39
MSFT: 27,91 vs 24,04
Cisco, IBM ok.
tehát nincsenek magasabban.
Ha megengeded:
[ÉN] értem a kezdő időpont kiválasztását. a Dow 2007 nyarán volt a csúcson, a grafikonok meg 2006-ban indulnak. így nehezebb összehasonlítani az értékeket. [Azért kellett tehát így manipulálni, mert különben] ha t0 a maxnál lenne, akkor nm lehetne ilyen következtetéseket levonni, amiket A. tett.
nm értem a kezdő időpont kiválasztását. a Dow 2007 nyarán volt a csúcson, a grafikonok meg 2006-ban indulnak. így nehezebb összehasonlítani az értékeket. szmre: ha t0 a maxnál lenne, akkor nm lehetne ilyen következtetéseket levonni, amiket A. tett.
Szerintem annyi még nem zavarhat senkit, hogy egyetértek azzal, amit írtál ;)
@Többiek,
Szerintem nagyon magyarázza a bizonyítványt Nyilasi, amit most már nem értek - hiszen valójában semmi más nem történik, csak az, amit előre látott: Egyszerűen beindultak és még mindig ezerrel forognak a pénzjegynyomdák.
Node, ha ezt előre látta, akkor most miért csodálkozik azon, hogy ez a pénz a tőzsdézésre megy? Ez már csak manipulált Monopoly, és semmi köze nincs a TŐZSDÉZÉSHEZ. De akkor meg min csodálkozik? Ez már kezd burleszkre hasonlítani, hiszen most már azon csodálkozunk, hogy bár igaza volt, ugyanakkor még mindig ahhoz akar ragaszkodni, hogy a hite válik valóra, azaz az, hogy ez a lufi KÉPES bedőlni, holott egyre inkább látható, hogy a lufi KÉPTELEN kipukkadni, KIVÉVE, ha valaki úgy dönt, hogy most éppen pukkanjon, mert abból profitál többet. De ennek - éppen ebből következően - semmi köze nem lesz a fundamentumokhoz, tehát nem értem a csodálkozását. És pont annak alapján nem, amiket korábban írt, hiszen akkor az eszére hallgatott, most meg a hitét akarja erőltetni.
Sajnos.
És persze, szerintem :)
Alul eresztenek rajta, majd kap egy plusz masnit (QE3), és semmi gond nem lesz.