Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Plotinus fórum

Re: nincs cím

#388485 Krumenaker Előzmény: #388446

A bef. alapot nem azoknak találták ki, akik maguk is tőzsdéznek.

Amit a legkevésbé értek, az a BÉT vezetésének a politikája. Milyen cégeket engednek ide?

Idén: Plotinus, Biomedical, Visonka.

A Szerencsejáték Rt.-t kéne tőzsdére hozni, meg a Trigránitot ide csábítani, annak lenne értelme.

nyerni? hogyan?

#388482 lagwagoner

"Zsiday tőzsdézik, és az ő sikerességét lehet áttételesen lekereskedni a Plotinus részvényeivel"

Egyébként az instrumentumok kereskedésén szerzett profit, hogy épül be a részvényárakba, ha a részvényárakat a keresleti és kínálati árak határozzák meg? Tehát, ha Zsiday Viktor 1 év alatt duplázik ( a mögöttes termékek a dupláját érik), de ha a Te részvényeidet csak 1600-on vennék meg, akkor hogy tudsz nyerni?

Nyilván Viktor tudja a valós értéket és ennek függvényében vesz vagy elad, de a kisbüfi ezt honnan tudhatja meg? (és ugye nincs osztalék tudtommal)

#388480 xmann Előzmény: #388437

akkor szerinted az összes magyar befektetési alapot is be kellene zárni? csak kérdezem, mert végülis ez jön le a szavaidból. Minek alkalmazzon bárki vagyonkezelőt ha csinálhatja maga is - ráadásul a befektetési alapok 90%-a semmit nem csinál csak bután követ egy buta benchmarkot

#388446 pepe01 Előzmény: #388437

Okos fiú vagy, tudod Te azt nagyon jól.

Tudod csak Mo-on mennyi bef. alap van?

Ez a rv. nem neked való, csak azt nem értem , mit nem értel?

#388437 Krumenaker Előzmény: #388326

Épp ez az egyik fő bajom vele.

Miért kereskedjek én arra, hogy XY hogyan kereskedik, amikor én magam is kereskedhetek ugyanazokkal az instrumentumokkal? Közvetlenül, saját hasznomra vagy káromra.

Mi ebben a kakaó? Azon kívül, hogy Zsiday jól jár, mert részvényeket bocsát ki?

#388235 Krumenaker Előzmény: #388227

Sok baj van vele. A tőzsde egy kirakat, és mutatnia kellene az országról egy valós, vagy inkább egy valósnál kedvezőbb képet. De ezt nem kezdem fejtegetni, mert messzire vezet.

A transzparencia kötelező minimum lenne, és ha tapasztalhatnánk, hogy nyugataon milyen elvárások vannak ezirányban a tőzsdei cégek felé, szerintem elhülnénk, hogy nálunk mi van.

Befejeztem a károgást :))

#388227 holnor Előzmény: #388222

sok ilyen cég van a tőzsdén. amíg transzparensen működnek, nincs is ezzel baj.

#388222 Krumenaker Előzmény: #388212

Nem egészen ezekre gondoltam :) Inkább a Rábát és Állami Nyomdát állítanám pozitív példának, mint termelésre, értéknövelésre és átlátható, tisztességes cégvezetésre törekvő társaságokat.

Ezek vannak kisebbségben a magyar tőzsdén, ami sajnálatos, de ettől még nem tudok örülni neki, ha újabb olyan részvénytársaság érkezik ide, a zömhöz csatlakozva, amely bevallottan nem csinál semmit, csak pénzzel bűvészkedik. (Lehet, hogy abban igazad van, hogy ez még mindig jobb annál, mintha LÁTSZÓLAG csinálna valamit, mert így legalább nincs porhintés.)

#388212 xmann Előzmény: #388201

Ja, termelő cégek kellenek a tőzsdére, mint a hydrabox, a humet, a keg, a kreditjog, meg nemtudomén milyen csodák, amiket mostanában vezettek be a tőzsdére. Ja, jön a biomedical is 5 m ft saját tőkével. Reméljük termelni fognak

#388201 Krumenaker Előzmény: #388185

Nem csak a cikket, hanem az összes fellelhető anyagot elolvastam a Plotinusról, és az egész konstrukció (Zsiday tőzsdézik, és az ő sikerességét lehet áttételesen lekereskedni a Plotinus részvényeivel) nem tetszik. A tőzsdére termelő cégek, gazdasági szereplők kellenek, a Plotinus nem idevaló - az én felfogásom szerint. (A cég neve bántóan álszent - ez is csak magánvélemény, és sokadlagos kérdés, persze.)

#388185 pepe01 Előzmény: #388179

Ez egyelőre nem junk, tehát ne is kezeld úgy.

A Plotinusnak összesen 100000db srv-je van. Amennyibe olvastad volna a teljes cikket tudnád, hogy a vételi oldalra is tesznek egy nagyobb pakkot.

#388179 Krumenaker Előzmény: #388133

Ez a nagyvonalúság bámulatos, de szerencsére nem egyedülálló. A Humet-Nutexnél is 13000-es árfolyam óta folyamatosan tesznek be a nagybüfik eladó tételeket a könyvbe, és a közkéz örömteli növekedése mellett 150 forintnál jár most az árfolyam. Egyesek esésről, csődről, rablásról és hasonlókról habognak, de mi, hosszutávú befektetők tudjuk, hogy csak zizeg az árfolyam, és a nagybüfik érdekeinket szem elett tartva, pénzügyi szolidaritásból hozzásegítenek minket, hogy közös tulajdonosok lehessünk egy sikertörténetben!

Köszönet érte! :)

#388175 pepe01 Előzmény: #388158

Semmi gond nincs a gondolataiddal, csak tudod szívesebben beszélgetnék veled a Plotinusról ebben a topikban.

#388162 RemegoKez Előzmény: #388158

Kedves PRESLEY!

Légyszi, ebben a topikban csak a témába (Plotinus) vágó hozzászólásaid oszd meg velünk. Köszi.

#388158 PRESLEY Előzmény: #388155

igaza van mindeki értelmes ember itt. igaz azért ilyen szép ez a világ. igaz -e?.

azok akik az ezeréves birodalomban itt fognak élni.az nem ilyen világ lesz.ég és föld akkora a külömség,