Én a szederből tudok vinni natúrban, amiből tavaly mézeset vittem. Nem tom, h így jó e, én csak édesen szeretem.. :-)
Én a szederből tudok vinni natúrban, amiből tavaly mézeset vittem. Nem tom, h így jó e, én csak édesen szeretem.. :-)
jöhet. veszünk neki jegyet... :)
Már raktam félre:)
Van 5 éves cseresznye pálinkám is, nem merem megkóstolni, mert nyersen nem volt valami finom és félre raktam. De már jártam így és lehet most lesz az ideje megnyitni, hátha kellemesen csalódok:))
Alsóörsre hozz abból a szilvából és körtéből is... én barackot és körtét viszek... a haverom almát, a többiek meg mindent :))))
Bizony, hogy van banán házi pálinka, páran meg is tudnak erősíteni, bár már ittam jobbat is annál!
A válasz a szilva:))
Azt ugyanis háromszor töltöttem fel. Nem fogyott el a körtéből sem a második töltés és szilvából sem a harmadik, mielőtt valaki kombinálni kezdene és 15 felnőtt volt és kivétel nélkül mindenki kóstolt:))
Banán???
Na arra tényleg kiváncsi lennék, soha nem hallottam ilyenről...
Elvoltak kényeztetve rendesen:)
Tegnap volt a kislányomnak az elsőáldozása és hát keresztszülők, nagyszülők stb. meg lettek hívva e nemes ünnepre.
Rövid ital ajánlatom a következő volt a vendégeim részére: Alma, körte, szilva, narancs, banán, vegyes és törköly pálinka.
Na melyik pálinka ízlett a legjobban, ha a körtét kétszer kellett feltöltenem?:)
A nagy Bartos Möster bevezeti a hallgatóságot a házi pálinkafőzés rejtelmeibe...
0:30tól 04:45ig.
A biciklibelsőt ugye mindenki belefőzi...
A pénzeszsák sem rossz ötlet de mást tervezek markolászni :)
P.
:)) Becsüld meg nagyon, ez már tényleg kincs:)
Lehet egyszer az én unokám is így fog örülni:D
Akkor nálatok nem is pince, hanem kazamatarendszer lehet, ha eddig háborítatlanul elállt az a pálesz.:))))
Igazi kincsre sikerült rábukkanni a pincében a hétvégén, nagyapám utolsó szilva pálinkája még 97-ből, egy 25 literes demizson színültig töltve, eddig csak egy-egy üveg került elő innen-onnan amit az asszony elől dugdosott, hogy legyen mindig kéznél, de ez már egy komolyabb fogás :))
És a bal kezeddel egy pénzeszsákot markolsz, mint a tőkés azon a régi képen :-)
Teljesen fölcsigáztok:)) Nehogy meló után ki menjek a tanyába végig kóstolni a borokat. Végül is már egy hete nem voltam kinn:)) Ha meg van fagyva az út akkor van esély:))
Tegnap leptem meg magam egy 6 éves Araráttal. Már nagyon várom a karácsonyt :)
Füles fotel,szivar, finom konyak.
P.
Köszi:))
Idén nem lettek jók a gyümölcs termések sajna, nem is nagyon küzdöttem a gyűjtéssel. Tán 200l cefrém van szílva/barack vegyesen. (Volt már 1000 l is).Lesz jó kis vegyigyümi:))
Törköly viszont lesz rendesen bogyózott szőlőből. Hiába na, a rokonság is székely, az asszony is székely, fogy a törköly rendesen:D