linket mutass már légyszi, megnézném.

linket mutass már légyszi, megnézném.
3-ért már itthon is van OT-s, kifogástalan példány. De még csak nézelődöm..
Khm,, szerintem ennyi pénzért, jó nincs, persze, kifogható, de ha lenne, itthon mindenki rolls-al járna,....
Nehogy képről vegyél autót, kimegy, megnéz...!!
... :D
Nemá.. :-) Ezek occók, 2M-nál többet (Saab ára) nem is szánok rá. Inkább sajnálj, h csak 30 évesnél idősebb kocsira telik.. :-D
többet nem jöhetsz találkozóra :D kitiltalak bazz, megjelensz egy ilyen kocsival és benzintyúkkal agyvérzést kapok :D
Ja, és ha van egy kiszemelt típus, és egy kiszemelt darab is, előtte nem árt tájékozódni, milyen egy restaurált darab belőle...
Gondolok itt arra, hogy adott évjáratban, volt e az a kárpit szín, fényezett szín, tehát nem árt, ha tisztában vagy a típussal, hogy ne tudjanak beugrasztani.
Alkatrész árakat megnézni a neten, Mik a drágább alkatrészek, azok lehetőleg, azokat lehetőség szerint ne kelljen cserélni, a kárpitra egy vagyon elmehet, stb....
Ebay erre a célra tökéletes...
Van már kiszemelt típus?
70%-ban gyárinak, eredeti alkatrészekkel szereltnek kell lenni.
Rozsda sehol, kipufogó csonkon sem...
Persze minden attól függ, milyen cipőt vettek fel aznap a vizsgabiztosok.
Ha bukik a vizsgán, a vizsgadíjat kell újra fizetni a következő vizsgán...
Ha ismerős, egyszerűbb, nekem még nincs, de alakulóban van.
Persze, hallottam már olyat is, hogy egy corvette úgy kapott minősítést, hogy nem corvette motor olt benne.
Kicsit túl van misztifikálva a dolog, egy jó állapotú 30 évnél öregebb autóval odamész, és megkapja, szerintem, minden további nélkül...
Van 2 fórum az indexen, az állólámpás mercedes, és az autó restaurálók márpedig léteznek, címmel.
Ott 504laci, vizsgabiztos, kicsit, fura ember, még találkozni nem találkoztunk, de az írásai alapján, olyan, isten szerű legalább is annak tartja magát e téren...
Biztos régóta csinálja, érti is a dolgát, de akkor is...:
Azért, ha kérdezel tőle, válaszol..
Képet teszel fel a fórumra, Ő meg szakérti neked....
Tehát ha lövök egy autót, akkor ez 115E ft, és kész? Hol bukhat meg a dolog? Ha nem kapja meg a minősítést? Mi re kell figyeljek a vásárlásnál?
bemásoltam, egy elmentett cikket, egyszerűbb volt, mint bepötyögni...
minden kérdésre benne van a válasz..
no. már magázódunk? :)
A muzeális minősítés egyenlő az oldtimer-vizsgával. A muzeális minősítés, vagyis az oldtimer-vizsga megszerzése esetén nem kell regisztrációs adót fizetni. Egy OT rendszámos autó esetében nem kell súlyadót se fizetni, egyedül kötelező biztosításra van szükség, ami éves szinten kb. 20 000 Ft.
A muzeális minősítő vizsgára előre be kell jelentkezni, elérhetőségeket, időpontokat, a vizsga feltételeit és még több információt a www.mavamsz.hu weboldalon találhat.
Ha a vizsga előtt Ön nem szeretné magyar rendszámmal használni az autót, akkor nem kell regisztrációs adót fizetnie. A behozatal és a vizsga közötti idő nincsen megkötve (például egy restaurálás évekig tarthat). A muzeális minősítés díja 25 000 Ft, utána jön a műszaki vizsga, ami kb.70 000 Ft, forgalmi engedély+rendszám kb. 20 000 Ft. Ha a járművet külföldön is szeretné használni, akkor a FIVA minősítést ajánlom. Ez olyan, mint a muzeális minősítés, csak nemzetközileg elismert. Az ára kb. 40 000 Ft. Itt viszont csak restaurált, hibátlan szépségű autókat engednek át.
Igen, Józsi forintra pontosan.
Meg tudja azt vki nekem mondani, h mi költség az OT rendszám beszerzése egy EU-ból behozott megfelelő műszaki állapotú, s persze 30 évnél idősebb autóra?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volga/volga_m_2412-4715544
ilyennel is jártam egy időben......céges auto volt:))
http://www.hasznaltauto.hu/auto/zastava/gtl_55/zastava_gtl_55_friss_muszakival-3974138
micsoda zaszti.....ezekből is alig van már mutatóba...:)
:)
de ez a tipusú 2105-os kocka zsiga még gyártásban van?:)
ugyanilyenből volt anno egy tintakékem 1992-ben..
1984-es évjáratú volt...osztrák piacra gyártott...5sebességes ami 1984-esben még itthon nem volt...teljesen más múszerfal és ülés és kárpit....
még 90 után is megnézték,hogy ez meg milyen lada?:)