Jövőre az idén lezárt ügyletek után adózik. Az után amit idén adott el.
Idén a 2010-ben eladott ügyletek az adó alapjai.
Jövőre az idén lezárt ügyletek után adózik. Az után amit idén adott el.
Idén a 2010-ben eladott ügyletek az adó alapjai.
Köszi, ez világos, amihez sötét vagyok :)) hogy ha tavaly 100 egységből csinált 110-et, akkor ezt után kell adóznia, függetlenül attól, hogy utána 105-ért pakkot vett, amit csak idén adott el? Vagy csak jövőre adózik az egész után?
a realizált, lezárt ügyletek képezik a bevallás alapját, ennyi
Eddig úgy alakult, hogy mindkét tőzsdés évem végén full kp-ban voltam, így nem is tudtam válaszolni egy ismerősöm kérdésére: Ha tavaly a csak nyerő ügyletei után csaknem full tőkével beszállt egy részvénybe, de már csak idén adta el, akkor hogy számolja ki az évvégi eredményét?
nyilván a főoldalt is ki kell tölteni, illetve ha van jövedelmed természetesen azt is.
ja és az osztalékot is, ha volt
És igen, itt már van 174/a :-)
Akkor csak ide beírni az összeget, és kész, más sorokkal nem foglalkozni ugye?
(Ez nekem tényleg elférne egy söralátéten:)) )
http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany
innen szedd le a programot. a veszteséget az a oszlopba kell írni.
én nyomtatványkitöltő programmal szoktam csinálni
és tényleg a 174. sor kell. A veszteséget az "A" oszlopba kell írni. Mondjuk ha lenne 174. sorod Te is látnád, mert ez van oda írva: "2010. évi veszteség"
Az APEH weboldalán lévőn van 174. sor.Szerintem töltsd le onnan!
Na mindjárt itt a május 20, valamit illene összehozni... Begyűjtöttem egy bevallásnyomtatványt, de a 1053-04 en nincsen 174-es sor. (Úgy olvastam az kellene.) Ez van csak ezen az oldalon:
http://www.imagebam.com/image/5e6c76131900370
Mivel ez lenne az első bevallás, azt kérdezném ti hogy töltitek ki és ha pl 2010-ben keletkezett 100.000ft veszteségem azt hova kell beírni?
eddig sosem számoltam el, de megkérdezek majd egy-két könyvelőt a témában. a legbiztosabb mondjuk egy APEH állásfoglalás lenne.
Hát, jelen állás szerint akkor itt páran vagy jól adtuk be eddig vagy rosszul. :D
Én is úgy tudom, mint holnor, hogy nem lehet.
Évek óta ugyanazok a viták, és még mindig nem derült ki a teljes igazság, ez tetszik. De akkor vajon van-e egyáltalán olyan, aki normálisan adta be eddig? :-D
Szerintem egyébként apeh már belefáradt, hogy az összes szarul kitöltött bevallásért irogasson...
A francba, már megint hülyeséget írtam: a söralátétnyi bevallásra nem is fér el 174 sor!
Ok, meggyőztél. Talán azért is emelték így ki, mert régebben el lehetett.
pedig a real time elszámolható.