Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Újabb felháborodás a szakmában

#403279 Hathor

Sziasztok!

Újabb felháborodás a szkmánkban. Kollegáimat is csőbe húzta egy cég, aki ingyenes hirdetési lehetőséget kínál, majd fél milkás számlákat díjazz ki, és követel!

...........................................................................................................

Milliókat követel ügyfeleitől egy offshore cég

Több százezer, vagy akár milliós tartozás megfizetésére kötelez egy offshore cég gyanútlan hirdetőket, akik a társaság üzemeltetésében lévő honlapokon hirdetik ingatlanjaikat.

A vállalkozás 30 napos ingyenes felületet ígér. Ha a felhasználó nem jelentkezik ki időben, a díjat hónapokig fizetni kell és kötbért is felszámolnak.

A napokban egy behajtó cég több ezer ügyfélnek küldött levelet, a felháborodott adósok miatt azonban felfüggesztették az eljárást. Többen pertársaságot alakítottak és a Gazdasági Versenyhivatal is eljárást indított.

Felháborodott telefonálók hívják folyamatosan az egyik követeléskezelésre szakosodott cég ügyfélszolgálatát. A Creditexpress néhány napja több ezer behajtási felszólítást küldött ki egy a Seychelles-szigeteken bejegyzett cég megbízásából. Egy internetes fórum szerint van, akitől fél millió forintot követelnek.

A cég három honlapot is üzemeltet a világhálón. Mindegyik ingatlan közvetítéssel foglalkozik. Úgy népszerűsítik magukat, hogy az első hirdetésfeladás ingyenes, 30 napig. Utána azonban fizetni kell. A felhasználó ha nem jelentkezik ki időben az online oldalról, a 31. naptól automatikusan adóssá válik és az alapdíjon túl napi 1 százalékos kötbérrel is sújtják. Ráadásul ameddig tartozása van, a rendszerből nem engedik kilépni.

A Creditexpress ügyvezetője, Deszpot Károly a követelés mértékét üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, de azt megerősítette: a behajtási botrány miatt felmondták a megbízóval kötött szerződést.

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított az online ingatlanhirdetési oldalakat üzemeltető cég ellen.

Információink szerint több adós pertársaságot hozott létre, illetve az ügy kiemelt súlya miatt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is eljárást indított az offshore cég ellen. A fogyasztókat megtévesztő hirdetés miatt korábban az egyik honlapot üzemeltető társaságot már elmarasztalta a bíróság. (rá)

hírTV

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=390164

Re: Szédületes új magyar találmány

#387013 Fornit Előzmény: #387010

Hát háztartási szemétből előállított házakat én is láttam jó sokat a vasuti sinek mentén. Igaz azok másfajták voltak...

Szédületes új magyar találmány

#387010 Hathor

Háztartási szemétből állít elő házat egy hazai vállalkozás. A hordozható épület prototípusa már elkészült, annak alapján akár a sorozatgyártás is megkezdődhetne, új teret nyitva a hulladék másodlagos felhasználásának.

Szilvássy Mihály, az eljárás kidolgozója, az eredetileg műanyag-feldolgozásra berendezkedett Szilplast Kft. vezetője elmondta, hogy tízéves fejlesztés eredményeként sikerült szemétből a fadeszkához hasonló tulajdonságú lapokat előállítani, amelyek az épület elemeit adják. Ehhez munkatársaival olyan speciális gépet konstruált, amely a bele táplált, lényegében a kukákból kiürített hulladékot – ételmaradék, konzervdoboz, műanyag flakon, fólia – magas hőfokon összepréseli, drazsírozza, és az apró szemcséket különleges eljárással olyan anyaggá gyúrja egybe, amelyből aztán teherbíró, a víznek, lúgnak, savnak ellenálló, egy négyzetméter nagyságú – 2,5 centi vastag, 25 kilogramm súlyú – lapok készülnek. Ezekből az elemekből pedig egy 20 négyzetméteres, konyhából, WC-ből, szobából álló, kocka formájú nyeregtetős házat terveztek, amely darus autóval bárhova letehető.

http://www.otvenentul.hu/penzugyek/49929

Re: nincs cím

#386393 joco9 Előzmény: #386384

A helyzet az hogy én idén elő akartam törleszteni 1misit mondták semmi gond de kb70000 kemény forintomba kerül már nem is akartam :)

a hitel..az jó... de a…

#386384 Ibiza

a hitel..az jó...

de az a hitel jó amivel pénzt keresel..

pl: kapsz hitelt évi 12%-ra minden sunyi költséggel együtt.. akkor az havi 1%.. ezzel keresel 15%-ot egy hónap alatt az jó..(egy vállalkozásban ekkora résnek kell lenni, most az árképzésről nem tartanék előadást) 1% a hitelkamat.. a nyereség 25%-a a mindenfajta adó az 3,75%... tehát durván marad 10%-od...

abban a pillanatban ha megtartod az ingatlant adósrabszolgája leszel valamelyik nem goynak..virtuális számot kapsz a bankszámládra..utána gebedhetsz megfele...valódi munkával fizetsz a virtuális számokért..

Nem valódi pénz mert bank 5-10x több pénzt hitelezhet mint amennyi betétje van...(bankok is virtuális számokkal segítik egymást hogy legyen "fedezet" /bankközi hitel/)

az ingatlan hitel jó... ha...van rá liqvid fedezeted..vagy/és állandó bevételed.. és előrehozod a tervezett fogyasztásodat..

Nem jó az ingatlanhitel ha csak azért veszel mert lakni kell valahol.. és másnak is van..ekkor véged..szerintem...az emberek abból indulnak ki mindig az lesz/vagy jobb ami akkor volt amikor hitelt vettek fel...ez nem így van.. az élet nagy mókamester.

Usában olyanok a hitelek (legalább is a válság elött) amibe bármikor beletörleszthettél.. ha hozzájutsz pénzhez és mindenféle pótdíj nélkül. (pl póker bróker című könyv is említi ezt a nagyon erős jogát az embereknek)

#386355 Sumér harcos Előzmény: #386344

Hathor

2011.05.27. Ingatlan olvas

Hathor

2011.05.27. ELADÓ Ingatlanok olvas

joco9

2011.05.27. Kiadó ingatlanok, üzletek olvas

Ibiza

2011.05.27. ingatlan (ügynökök kíméljenek) olvas

Aspire

2010.11.26. Jó befektetés az ingatlan? olvas

-

1970.01.01. Ingatlan válság másképp olvas

igen valszeg blogból jöhetett 2...

#386344 Hathor Előzmény: #386302

Bux is van egy csomó ha megnézed, mert indítottak neki blogot mondjuk.

1.) van az eladó ingatlanok: - eladó ingatlan ajánlatoknak,

2.) Kiadó ingatlanok a kiadóknak

3.) Van az általános ingatlan, ez a topik. Hírek ingatlan piac helyzete, általános ingatlanos történetek.

4.) Ibiza közvetítő nélküli topikja (ezt maga Ibiza külöcködte ki).

Többi blogból lehet hozzászólás,nem tudom mi a többi.

azért átnézem ezeket az …

#386302 Sumér harcos

azért átnézem ezeket az ingatlanos totyikokat......általában.....de bakker mindig más van máshol stb stb.,mivel engem ugyan nem zavar,de mégis:))

6db ingatlanos topik van.....pff...

Ígen lehet, hogy 98-ban …

#386293 kerikoma

Ígen lehet, hogy 98-ban kezdődött, de azért a 2000-2001-es évek sem voltak kutya fülék!

Használt házaknál kamattámogatott kölcsön, új ház vásárlás építésnél dettó, közbe bejött a fél szocpol, fiatalok otthonteremtési támogatás stb. Már nem nagyon tudom fejből, mert majd mind megszűnt és már nem csinálhatjuk, de szépen adták, vették az ingatlanokat az tuti.

Én példámból, az akkori házamat 4,4 millióért kezdtem el hirdetni és nem lefele licitáltak, hanem fel 7,4 -ért jött a komoly vevő aki a végére komolytalan lett ezért mérgembe az új hirdetésbe 9-et írtam aztán l 9,4 misiért ment el. Mindez jó fél év alatt történt, ennyire felpörögtek és elszálltak akkor az ing árak...

Nagyon örültem neki

#381022 Hathor Előzmény: #380998

Lehet ezt tovább fokozni.

A fogyó lakosság, egyre több ingatlan, kidurranó lufi, megszűnő, nehézkes hitel felvétel, lecsövesedő lakosság, megtakarítások elpárolgása, munkanélküliség, bedőlt projektek, pangó kereskedelem, nővekvő fogyasztói árak-infláció. Kereslet-kínálat arány.

Nem is folytatom..

Képlet vége tudjuk mi ,-)

látom megjöttél, ki is került a logo, amit beszéltünk pár napja.

Azt mond mi van a longokkal? Gondolom kicsapott.

#381018 hosszhuszár Előzmény: #380962

Én is üzletet írtam....

30.40nm, es lakás építési költségét, 16 millió forinttal kalkulálták....

Ebbe nem kicsit, lehet beleférni, szerintem....

#381014 banyaiz Előzmény: #381009

aki oda jut, hogy csak ezzel a saját lakás visszabérléssel tud élni, az már a reménytelen kategória, hitelt nem tud fizetni , még átütemezéssel se , akkor bérleti díjra sem lesz pénze.

Ez lehet a nagy buktatója vsz az egésznek, hogy elég sokan vannak ebben a reménytelen kategóriában ahol előbb utóbb árverezés lesz.

#381009 Krumenaker Előzmény: #380989

Igen, csak nincs vele semmi megoldva.

1000 Ft/nm/hó áron most is válogathatok a piacon bérelhető lakásokból.

#381007 banyaiz Előzmény: #380998

5 éves tervben le kell írni , hogy a Párt nagyobb népszaporulatot vár el a dolgozó néptől :)

Vannak ebben a tervben jó ötletek vsz, csak az a kérdés mekkora az a réteg akinél árverésig jut a téma, mert az meg fogja mozgatni piacot.

#380989 banyaiz Előzmény: #380962

Szerintem az a jó benne. Ezt csak üzleti alapon lehet megoldani. Vagy legalábbis bele kell vinni, mert ha csak szociális alapon forradalmárkodnak annak csúnya vége lenne.

#380962 Krumenaker Előzmény: #380795

Szép a címe, szép a köntös, de ez nem társadalmi szolidaritásból fakadó szociális bérlakásépítés tervezete, hanem pénzügyi csoportok üzleti terve.

#380795 hosszhuszár Előzmény: #380791

Hozzávetőleg 50%-os tőketámogatás (valamint 50%-os hitel, 3,5%-os kamatszint, 20 éves futamidő, bruttó 1.000,- Ft/nm/hó bérleti díj) mellett a rendszer további érdemi állami támogatás nélkül tudna működni. Ebben a modellben évi 40 milliárd forintos tőketámogatás hozzávetőleg 5.000 lakás felépítését tenné lehetővé (16 M Ft/lakás X 5.000 lakás = 80 Mrd Ft projekt költség). A felépült bérlakások a hitel törlesztése után is közösségi tulajdonban maradnának.

Nem nagyon néztem mostanában az építőanyag árakat, és a munkadíjakat, de ebbe a lakásonként 16 millióba sok minden beleférhet, szerintem.

ez jó üzlet, szerintem...