tavaly május 6-a, amikor devizák 1200pipeket dow ezren felül, stb bezuhant
állítólag egy rossz megbízás, elütés indította be a láncreakciót.
lehet vigília lesz ebből :o)
tavaly május 6-a, amikor devizák 1200pipeket dow ezren felül, stb bezuhant
állítólag egy rossz megbízás, elütés indította be a láncreakciót.
lehet vigília lesz ebből :o)
flash crash?
Milyen évfordulóra?
más véleményen vagyunk :o) de ettől működik a piac.
szép kis sell in may and go away van ... és gyúrnak a holnapi egyéves évfordulóra a fiúk.
"szeretnék már végre egy domináns hímet látni ... de úgy látszik kihaltak."
Én meg nőnemű asztalost...amíg az nincs nem haltak ki...:))
ha bejön a második számú alakzatom - és egyelőre úgy látszik az jön be - méghozzá ez a te távlataidra értendő tehát van még 10-12 év mire teljesen kirajzolódik a csártokon, - és kommüniké is ezt támasztotta most alá soros úr részéről, már ő se tart se deflától se inflától -, akkor kiderül amire kíváncsi vagy :o))) hasonló lesz-e vagy vastagabb ...
nem is esem abba a hibába, amibe oly sokan, akik doktorok :o)))
hogy előálljak azzal mikor is írtam ezt vagy azt és idézzek másolva vagy linkelve bizonyítva dátum szerint.
elég ha én tudom.
dominancia ? hmm.
szeretnék már végre egy domináns hímet látni ... de úgy látszik kihaltak.
Jókat mosolyogtam.
Csak egy tapasztalati észrevétel (TA alapon).
A nászút sikerességéből semmiféle következtetést nem lehet levonni a házasság elkövetkezendő 15-20 évére (már ha ki nem stoppolják addig).
Szóval és Bernake és Greenspan esetében is megnéznék egy hosszabb távú időszakot.
Mondjuk 10-15 évet vagy még többet. Greenspan 18 évig volt elnök, vagyis hozzávetőlegesen 1987 környékéről (utána nézhetnék de nem fontos).
Ha ő is hasonló növekedést ér el (a válság nem adta vissza egyik sem az emelkedést) akkor majd értékelem.
Ja meg azt meg is kell érnem, mert még van belőle kb 12 év....
"Persze egyik sem nő és mindnek 30 centis :))"
Tombolnak a hormonok:D
Én mindenkit szívesen látok, az pedig, hogy valakivel szidjuk egymást az más kérdés. Azért sok emberrel szoktam itt nézet eltérni, de nem veszik így magukra. Persze egyik sem nő és mindnek 30 centis :))
Szia.
Ha ezt a hsz-t nem nekem címezted volna, még alá is írnám....
Tavaly óta, mondom a longot.....))) ( a név kötelez..:))
olvass csak vissza,,,
Dr.Ursika!
""mivel nincs 30centis micsodám :o)""
Ha nagyon szeretnéd, mai orvostudomány mellet ezen könnyen lehet segiteni:D De nem ajánlom:)
Jaj ez a dominencia ne létezne:) Sok felesleges csatakozástól menekülnénk meg. Nem hinném hogy bárki is utálna. Valszin vannak idők mikor érzékenyebbek vagyunk és nem látjuk ez csak egy fórum. Tele más hangulatú, éretségü spekulánsal. A dolgot tovább bonyolitja a értékpapir kereskedelem a legstresszesebb foglalkozás. Itt vezették be először az újraélesztő készülékek rendszeresitését. Nemcsoda hát ha néha nincs türelem egy klaviatúra mögötti idegennel.
"azzal egy fórumos se ment még semmire" Igen ez mind nagyon ül amit irsz. De kiegésziteném azok számára akik csak most ismerkednek ezzel a vad, sumák területtel, mégiscsak hasznos ha látják mások tapasztaltabbak véleményét. A semmitől azért több, valami kapaszkodóra szükségvan. A gond akkor lenne ha megragadna ezen a szinten.
(Én birom a domináns csajokat, aki tudja hogy mit akar, csak úgy pattognak a szavak:)
ja és még valami:
örülök ha rájöttél merre megy a piac.
a szövegkörnyezetre érdemes figyelni :o)
a buxer féle taktika volt alkalmas - egyébként most is - hogy ül és vár.
nem a medvében javasoltam ezt a taktikát, hanem a bikában.
ezzel nem követtem el nagy hibát úgy gondolom.
amúgy minden tőke függő.
mert a nagy pénzhez megy a még több.
azért mert ők befi (lásd w büfi) fejjel gondolkodnak, hogy vásárolj jó fundájú nagy jövő előtt álló céget.
természetesen hosszú távra.
így amikor esik ők csak vesznek és nem érdekli őket egy medve piac sem közben, mert elfér a padláson a 8ezres oti, főleg ha mellévett még 2ezer alatt és 3-nál és 4-nél :o)
szóval a tőke sztem a legfontosabb egy taktika megválasztásánál persze a piac hosszú !
trendje függvényében.
nem vagyok buxer mivel nincs 30centis micsodám :o)
viszont azért nem írok ahogy sokan mások se, mert a fórum tulaj nem lát szívesen és lehurrognak, pedig hát egy ilyen oldalnak üzleti alapvető érdeke lenne a színvonal emelése, nemhogy megtartása ... hiyzen látogatottságon múlik a profit :o)
azzal egy fórumos se ment még semmire hogy utólag olvassa hogy ki mit vett adott és mennyi a profit ő meg csak bámul hogy ja ezt kellett csinálni de akkor miért is nem írta be előre ... hát minek olvasom én ezt a fórumiot, látogatom ha nem profitálok belőle, mert mire pl csusaz után mer menni addigra már adni kell ...
blogot csak akkor írok ha megéri.
az idő pénz.
ugye ?! :o)))
a hencit mindig is kedvességgel használtam.
kedveskedésnek szántam.
sajnálom hogy sosem ment át.
csak azért idéztem be, mert eszembe jutott, hogy valaki mintha már ezt korábban leírta volna :o)))
akkoriban egyébként sem tőled - lehet figyelmetlen voltam - sem mástól még csak véletlenül sem olvashatott senki ilyesmit, mert a trendi az volt ezen a fórumon és másutt is és elemzőktől is hogy jaj Istenem de hülye ez a börni hogy szórja a pénzt inflát gerjesztve meg stb és hova fog jutni az usa és na ez most már tuti a piac beszakadásához fog vezetni és az akkori emelkedés csak egy pillanatnyi lereagálása a qe2-nek ...
hát láttuk mennyire pillanatnyi volt :o)
szóval akkoriban csak meg akartam magyarázni előző meglátáomat, hogy bár mindenki azt szajkózta mennyire szarok a makrók és mennyire nagy a munkanélk stb és már megint medvét véltek látni vagy már nagyon várták, de az a **** medve csak nem jött akkor már több mint másfél éve :o) pedig kiálltották rendesen :o))) szóval hogy miért is nem jön ezt akartam megindokolni: hogy lássák már meg végre hogy a makrók jók és egyre javulóak és hogy rohamos és brutális beruházási és ezzel együtt munakerőpiaci bővülést hoz, ill már akkor beindult és ez miért is van, mi az oka és hová is vezet.
csak ennyi.
Így már más a leányzó fekvése...
Csak az első kommentből az jött át, hogy akkor mondta amikor 10-ről lement 4-re, vagyis mintha ezt vette volna korrekciónak...:)
Senki nem mondta hogy ott vett:-) Sok sok évvel ezelött az oti jóval 10 000 alatt is kapható volt:-) Mint emlitettem gyüjtögető tipus, hosszútáv. Vannak akik türelmesek a piachoz:D
Igy talán érthetőbb a : Korrekciókkal nem foglalkozom:D