Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: Ciprus

#378063 Margaretta Előzmény: #378050

Ázsiát Thaifölddel kell indítani, ahova télen kell menni.

Bp.-Bangkok repülő (Egipt Air vagy Türkish), 3-4 nap (szállodát inkább a királyi palota környékén kell keresgélni), aztán fapadossal vagy Phuket Patong Beach, vagy Samui. Mi mindig a nagypinehés.hu-val megyünk. Kikeresgéljük közösen a jó repjegyet, a jó megfelelő szállást. A szállást ők le is foglalják, ott kell kifizetni.

Nyáron jöhet Bali. Pl. Kuala-Lumpur vagy Szingapur vagy Hong Kong néhány nap, aztán Bali fapadossal. Tanjung Benoán vagy Kuta Beachon kell kikeresni megfelelő szállást. Az összes helyen kizárólag reggelivel. Tök jó éttermek vannak. Röviden ennyit bírtam írni :)

#378050 Hathor Előzmény: #378043

Tényleg jó kis írást hoztál össze, örülök az ilyen jó élménybeszámolóknak.

Jó lenne ötleteket adni egymásnak fapadossal hova lehet menni, ahol kis eldugott öblök, viszonylag kedvező árú szállások vannak, tengerpart közelben, gondolko itt dél-europára.

Vagy érdekelne Ázsiai olcsóbban kihozható utak. Bármi (vonat, stop, hátizsák.. szerintem ezek a legjobb élmények) Mezítláb, hátizsák, sátor, polifom, sunshine.

Amióta családos vagyok, azóta le kellett mondanom ezekről a jó kis csavargásokról.

Most családommal ilyen fapados dolgokat keresek, ajánlott tengerparti appartmanokkal, kocsit lehet bérelni ott bárhol általában, akár reptéren.

Mondjuk idénre júliusra már egy hét Fertő-tó és környéke, meg Isztria van betervezve eddig.

Fertő tó 30fős csapatunkkal gyerekeink ovis társai és szülei, 7-8család.

Isztriára meg apósék már befizettek minket egy szép szállodába, azt nem utasítjuk már vissza :)

#378026 exmnbs1 Előzmény: #377860

szombaton Pozsonyban voltunk

nagyon szép az óváros, a főtérről induló piros mikrobuszon magyar nyelven is meghallgatható az idegenvezetés

a hockey vb miatt mindenhol műanyag hokis szobrok, mint itt a teheneké, olyasmik

#377669 Margaretta Előzmény: #377654

Cipruson közvetlenül Nissi Beach/Sandy Beach mellett kell lakni, de semmiképp Agia Napa városában.

Itt is a legolcsóbb, ha többen vagytok, kocsit bérelni és a Ciprus utikönyvvel bejárni a szigetet. Vigyázat, baloldali közlekedés van. Ha az utikönyvet végigolvassátok, rá fogtok bukkanni a nevezetességekre, meg az ENSZ rendőröre és katonákra, akik őrzik a rendet a görög és török lakosság körében. Általában egyik este a török, másikon meg a görög tulajdonú sörözőben iszogatva és sakkozva a tulajjal, vendégekkel. Át is lehet menni a határon, Nikóziában és gyalogosan ajánlom. Őszintén szólva az elején említett két beach-on és a görög-török megosztottságon, meg az azzal járó dolgokon kívül más említésre méltót nem tudok, talán csak az Akrotirinél lévő különleges antennaerdőt, mondani.

Ár-érték (látnivaló, ellátás, minőség, jóhogyittvoltam) arányt tekintve, talán az utolsó helyen van nálam, ahol eddig jártam a világban.

Most, azért jöjjön egy lelkendező hozzászólás is :)

Mindenesetre jó utat, egyszer meg kell azt is nézni, ha már jópár helyet bejártál előtte :)

Ciprus

#377654 kápé

Ciprusról van valakinek saját tapasztalata?

v weboldal amit érdemes olvasni

Re: Krakkó

#370751 Amatoregy Előzmény: #370750

köszi. Tapasztalat érdekelt volna. A tavalyi Prága őrzött mélygarázs a szállodának és a metrótól 400 m-re volt. Kocsival nem is mentünk.

Krakkó

#370744 Amatoregy

Krakkóban tud valaki olyan szállodát jó áron, ahol családi szobák is vannak? Tavaly Prágát 2 éjszakával és reggelivel a 4 fő esetében megúsztuk 35 k-ból...

Vakami hasonlót keresek most is...

Re: nincs cím

#370301 matgab Előzmény: #370265

Antibes-ben lakik egy kedves ismerősöm, 1-2 napra biztos tud szállást adni (ha még ott lesz, mert Londonba fog költözni májusban azt hiszem...)

Megvan a visszaigazolás…

#370265 KawaBazsy

Megvan a visszaigazolás a szállásomról, Nizza és Antibes között kempingezek májusban, a túrám ideje pont egybe esik a Cannes-i filmfesztivál kezdetével. Remélem felfedeznek.. :-)

Aki járt már arra, tippeket elfogadok, h az útikönyvben szereplő "kötelező"-kön kívül mit érdemes még megtekinteni..

Re: Florida

#359528 Hathor Előzmény: #358124

Szia,

elnézést, hogy csak most válaszolok, rendkívül zsúfolt napjaim vannak nem sokat vagyok.

Köszönöm a választ.

Sajnos nem tudtunk busókhoz menni, fiam belázasodott pénteken így ugrott a program.

Már többedik éve van ez, hogy nem tudunk elmenni.

Florida: Írtad hogy inkább nagyobb gyerekeknek lenne megfelelő disney world, így egy évet még mindenképpen várok mert 5éves a srác, lány nyolc. Tudom, hogy Gardalandba sem engedték fel semmi jópofa dologra, és szegény szomorkodott, hogy csak kisvasutas dolgokba csak ülni.

Köszönöm, ha aktuális lesz, akkor még kérdezek.