Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#374566 forexmaniac Előzmény: #372612

Olvasd el a hivatkozott hozzászólásod, én csak kiragadok belőle és idézek, de ezek mellett nem tudok elmenni:

„Az elejével egyetértek...a végével egy gondom van, hogy így túl nagy kockázattal indul az ember az elején. Mi van ha nem jutok el a rész zárás céláráig és visszafordul az ár”

- Ha használ MM-et az ember akkor minden azonos típusú pozíció ugyan akkora kockázattal indul, lényegtelen időközben hogyan menedzseli az ember.

„Akkor egyrészt rohadt hamar stoppolódik az ember, mert biztos, hogy 3- szoros lottal nem a technikai szintre helyeződik a STOP.”

- A stop mindig minden körülmények között technikai szintre kerül, hiszen a stoploss szent és sérthetetlen.

„Nagy kockázati Stophoz társul egy relatív kicsi 1/3 lottal folytatódott nyerő”

- Normális MM mellett nem létezhet nagy kockázatú stop.

„Viszont egy nagy mennyiséggel nem biztos hogy kivárom míg kifeneklik az ár, hanem pánikzárok...:)”

- Szintúgy átlagos és elfogadott MM mellett nem létezik az a fogalom hogy nagy mennyiség, hiszen mindenki annyit kockáztat a saját pénzéből aminek az elvesztését elviseli. És ezért jó alkalmazni részzárást, hiszen így a pszichológiai ráhatást lehet csökkenteni és a pánikzárásokat lehet elkerülni, amivel a profitot jobban lehet maximalizálni, de ez már nem téma.

Ilyen elvétett mondatokból következtetek arra, hogy valami nincs rendben vagy pedig nem ugyanúgy használjuk a fogalmakat, hiába hangoztatod hogy MM-et használsz.

Ne vedd támadásnak a hozzászólásaimat, lehet néha okoskodó és túl kritikus vagyok, de ez egy fórum, ami azért van hogy leírjuk a véleményünket még ha az nem is túl populáris és pozitív akkor is.

Én nem haragszom senkire, szóval béke veletek.

#374495 -sabe Előzmény: #374479

Vegyetek egy nagy levegőt és nyugi. Szerintem nem bántott senkit senkise. Vélt sérelmekért meg kár lenne itt hagyni a fórumot.

Kérlek lackok gondold meg magad!

#374479 lackok Előzmény: #374477

Az ilyen ....szkalapok miatt hagyják el csomóan a fórumot és süllyed majd a " futottak még kategóriába ez a honlap is....

Viszlát!

#374477 lackok Előzmény: #374319

Légyszíves idézd be, hogy melyik kommentemben irtam ilyet vagy ne hivatkozz rám!!!!

Mert én tudomásom szerint ezt írtam:

"Soha nem a pozícióhoz igazítom a Stop-ot, hanem a technikai Stop helyemhez igazítom a pozíció méretét"

Neked ezen mi a Szent Szar nem világos??? Érdekes PDA érti!!!

#374319 forexmaniac Előzmény: #374223

Ha nem érezted az iróniát a hsz-ben akkor sajnálom:)

De próbáld ezt megmagyarázni lackoknak aki részzárás esetén mindenáron nagyobb pozíciót akar felvenni, mint egyébként és a pozíció mérethez akarja igazítani a stopot.

#374226 _pda_ Előzmény: #373997

mondjuk én inkább 3 gyors rányitásnak nevezném, mint építésnek

ezen a TF-en 30pip-en belül 3 pozit nyitni kicsit merész, szerencséd volt, h nem volt egy leszúrás, hanem kitört

célárként az előző csúcsot lehet meghatározni, addig swing völgyek alá módosítani a stop-ot dupla spread-el, jelen esetben az első stophelyszín 1.4468

célár közelében agresszív kiszállás (megvolt) 1.4520

#374223 _pda_ Előzmény: #374036

majdnem, csak fordítva

kinézed a stopszintedet a nyitáshoz képest, majd az egy trédben vállalható kozkázatod alapján kiszámolod a LOT méretet

itt már rögtön kiderül, h az adott stopszintel egyáltalán nyithatsz e pozíciót (MM)

hajrá nélkül is ez az elmélet, persze semmi sem kötelező

#374036 forexmaniac Előzmény: #373824

jóféle mm lehet az ha valaki meghatározza a pozíció méretet majd a felvehető stoptávolságot... de csak hajrá

Eur/ Usd short rövidre 1…

#373992 TrogerBroker

Eur/ Usd short rövidre 1,4502. Több mint 300 pipet jött fel kori nélkül. Indik az egekben.....Stop szint adott..

#373824 _pda_ Előzmény: #372703

"de nem is értem a feltevésedet, hogy mi köze van a pozíció méretének a stop szintjéhez:S"

pedig ez az alapja a MM-nek

#372703 forexmaniac Előzmény: #372659

korábbi hozzászólásba leírtam hogy technikai szinthez rakom a stopot, de nem is értem a feltevésedet, hogy mi köze van a pozíció méretének a stop szintjéhez:S

de mindegy, mindenki úgy kereskedik ahogy tud és ahogy neki jobb:)

#372660 lackok Előzmény: #372658

No, így ezzel semmi bajom.

Amúgy meg nem jó ha egyformán kereskedünk, mert akkor mindenkinek nyerni kéne, de akkor kiét nyerem el...:)

Részemről a dolog kivesézve, Jó kereskedést holnapra is!

#372659 lackok Előzmény: #372657

"Soha nem a pozícióhoz igazítom a Stop-ot, hanem a technikai Stop helyemhez igazítom a pozíció méretét. Ez nálam MM alapszabály!"

"Akkor egyrészt rohadt hamar stoppolódik az ember, mert biztos, hogy 3- szoros lottal nem a technikai szintre helyeződik a STOP."

Az egyik rólam szólt a másik rólatok. Olvassunk már figyelmesen! Ezért nem szeretek ilyen jellegű vitákba belerohanni...:(

#372658 archenius Előzmény: #372612

Sok mindent máshogy látunk. Nálam a stop "atomtámadás" ellen véd. Ha változik a piaci környezet és az elindított kötésem nem úgy viselkedik, mint amit vártam tőle, kézzel zárom. Akár volt már részzárás, akár nem. Olyan helyeken lépek be, ahol nagyon gyorsan kiderül hogy jól gondolkoztam-e vagy sem. Attól nem lesz közelebb a stopom, mert nagyobb a kötésméret, kötésenként kb 5%-os kockázati szintet tartok.

Mi is a RR? Egy "képzeletbeli" célár elvárásnak, és az ehhez tartozó kockázatnak az aránya. De ha rövid időn belül kiveszem a kockázatot az egyenletből, utána már szinte mindegy meddig megy az ár. Csak a tapasztalaton, ügyességen, és a szerencsén múlik a nyerő mértéke. A pozíció sor építésekkel pedig bőven visszajön az elején kizárt rész profitja. Azzal az előnnyel, hogy a későbbi pozíciókat már a lebegő profit terhére nyitom, szintén kockázat nélkül.

#372657 forexmaniac Előzmény: #372612

"Soha nem a pozícióhoz igazítom a Stop-ot, hanem a technikai Stop helyemhez igazítom a pozíció méretét. Ez nálam MM alapszabály!"

"Akkor egyrészt rohadt hamar stoppolódik az ember, mert biztos, hogy 3- szoros lottal nem a technikai szintre helyeződik a STOP."

Döntsd már el hogy hova teszed akkor stopot:D

Milyen R/R szint jön így ki a nyitás előtt?

A nyitás előtti R/R-t én ugyan úgy vizsgálom miden pozícióba lépés előtt, hiszen ha találomra lép be az ember akkor az biztos nem lesz jó, csak ha szerencséje van az embernek:)

Én nem mindig csinálok részzárást, mert van amikor nem látok nagy esélyt a folytatásra. Akkor alkalmazom amikor korrekciót feltételezek, de nem szeretném visszaadni a piacnak a már lebegő profit 1/2-t 2/3-át. Így én sokkal jobb playoffrotacion-t tudok elérni mint korábban, a találati arány az meg ugye adott (bár utóbbi két hónapban az is sokat javult, mert türelmesebben kivárom a "szép" helyzeteket). Ha látom hogy ellenem megy az árfolyam (ellentétes csúcs-völgyek alakulnak ki) vagy pont egy oldalazásba szálltam be, akkor szinten lehet részzárást alkalmazni amivel a kezdeti kockázat csökken.

Lényeg a lényeg amióta csinálok részzárást sokkal nyugodtabban alszok, mert nem azon jár az agyam hogy most éppen merre jár az árfolyam, és sokkal tisztább döntéseket is tudok hozni és nem mellesleg az egyenlegem is jobban gyarapszik, de lehet csak szerencsém van:D

#372612 lackok Előzmény: #372431

"1. Fals kitöréseknél is 0 körül ki tudok szállni, ha a mozgás nem folytatódik, de már volt részzárásom."

Megint megkérdem, mert az előző kommentező is csak az ideális esetről beszélt. Mi van ha nem jut el a részzárás értékéig az árfolyam? Ugyanis az, hogy felé megy -e annak az esélye a nyitás pillanatában 50%, mint bármely egyéb pillanatban. Akkor egyrészt rohadt hamar stoppolódik az ember, mert biztos, hogy 3- szoros lottal nem a technikai szintre helyeződik a STOP.

Milyen R/R szint jön így ki a nyitás előtt? Mert ez megint egy lényeges vizsgálat...

Nagy kockázati Stophoz társul egy relatív kicsi 1/3 lottal folytatódott nyerő. Ha ezt megvizsgálom 100 egymást követő trade-n, mert nem egyszer lép piacra az ember, nem biztos hogy tetszene az egyenleg...

És mint írtam korábban minden egyes belépésnél 50% az esély, hogy abból nyerő trade lesz. Kérdés hoz-e akkora hozamot az egy kifuttatott nyerő, mint amennyit elvisz mondjuk a fals kivágás.

Nekem is volt false kitörésem pénteken EURUSD-ben, ott szóba se jöhetett volna a részzárás, mert gyorsan utána visszahullott. Viszont egy nagy mennyiséggel nem biztos hogy kivárom míg kifeneklik az ár, hanem pánikzárok...:)