Re: nincs cím
forexmaniac Előzmény: #372612"Soha nem a pozícióhoz igazítom a Stop-ot, hanem a technikai Stop helyemhez igazítom a pozíció méretét. Ez nálam MM alapszabály!"
"Akkor egyrészt rohadt hamar stoppolódik az ember, mert biztos, hogy 3- szoros lottal nem a technikai szintre helyeződik a STOP."
Döntsd már el hogy hova teszed akkor stopot:D
Milyen R/R szint jön így ki a nyitás előtt?
A nyitás előtti R/R-t én ugyan úgy vizsgálom miden pozícióba lépés előtt, hiszen ha találomra lép be az ember akkor az biztos nem lesz jó, csak ha szerencséje van az embernek:)
Én nem mindig csinálok részzárást, mert van amikor nem látok nagy esélyt a folytatásra. Akkor alkalmazom amikor korrekciót feltételezek, de nem szeretném visszaadni a piacnak a már lebegő profit 1/2-t 2/3-át. Így én sokkal jobb playoffrotacion-t tudok elérni mint korábban, a találati arány az meg ugye adott (bár utóbbi két hónapban az is sokat javult, mert türelmesebben kivárom a "szép" helyzeteket). Ha látom hogy ellenem megy az árfolyam (ellentétes csúcs-völgyek alakulnak ki) vagy pont egy oldalazásba szálltam be, akkor szinten lehet részzárást alkalmazni amivel a kezdeti kockázat csökken.
Lényeg a lényeg amióta csinálok részzárást sokkal nyugodtabban alszok, mert nem azon jár az agyam hogy most éppen merre jár az árfolyam, és sokkal tisztább döntéseket is tudok hozni és nem mellesleg az egyenlegem is jobban gyarapszik, de lehet csak szerencsém van:D