Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

GPS adatok alapján büntet a rendőrség

#377193 RemegoKez

"A TomTom rendszeresen biztosít adatokat helyi önkormányzatoknak annak érdekében, hogy a forgalmi torlódásokat azonosítsák és ezáltal megállapítsák, hogy hol szükséges új utak építése. Januárban a cég közölte, hogy egy forgalmi adatbázist, ami lefedi Európát és Észak-Amerikát, ad át állami szerveknek és vállalatoknak, hogy az úthálózatot elemezzék."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/megdobbento_gps_adatok_alapjan_buntet_a_rendorseg.148739.html

Mivel azt nem lehet tudni, hogy melyik GPS melyik autóban (pláne melyik sofőr mellett) van, szvsz nem lehet büntetésre felhasználni....

Re: nincs cím

#376474 Fornit Előzmény: #376245

Eltűnt a türkménbasi forgó aranyszobra??? Mi folyik itt, valjon mi lett az utolsó cigarettájával amire rágyujtott mielőtt leszokott? Csak nem azt is kidobták a múzeumból?

Re: Veszélyes hulladék a nappaliban!

#375686 matgab Előzmény: #375491

www.mfor.hu/cikkek/2604_ezer_milliard_forint_az_EU_adossaga.html

"9828 milliárd euró (2 604 420 milliárd forint, a magyar teljes GDP közel százszorosa) volt 2010-ben az Európai Unió 27 tagállamának összes kormányzati adóssága. Az adat azt jelenti, hogy a válság előtti utolsó békeév, vagyis 2007 óta 2500 milliárddal euróval (667 ezer milliárd forinttal, a teljes magyar GDP 24,7-szeresével) nőtt a EU-kormányok összes adóssága..."

Ebben az az érdekes, hogy volt-e valaki(k)nek annyi pénze, hogy ennyit kölcsön tudjon adni (a válság közben) az EU államokban, vagy a pénzügyi rendszer a semmiből előállított ennyi pénzt, és azt az államok, mint adósság önként a saját nyakukba akasztották?!

Veszélyes hulladék a nappaliban!

#375491 Netmaster

"A világ fejlett országaiban kapható szőnyegalátétek olyan veszélyes anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a csecsemők idegrendszerét. A minták 88 százalékában ki lehetett mutatni legalább egy betiltott anyagot."

"Főleg többszínű termékeket vizsgáltak, ugyanis azok nagyobb eséllyel tartalmaznak ilyen anyagokat. A kimutatott penctaBDE és oktaBDE égésgátlók használata már évek óta tilos az EU-ban és szerepelnek a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyező anyagokról szóló Stockholmi Egyezmény tiltólistáján, így világszerte 170 országban kell kivonni ezeket a forgalomból.

A 26 vizsgált mintából 23-ban (azaz 88 százalékukban!) ki lehetett mutatni legalább az egyiket a két betiltott anyagból. A minták felében a pentaBDE, a minták 46 százalékában pedig az oktaBDE koncentrációja haladta meg az EU vonatkozó szabályozásában meghatározott szintet , amely a nem újrahasznosított termékekre vonatkozik."

http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=27345

#371124 hosszhuszár Előzmény: #371121

Szerintem, neked már mondtam..))

szerk

Volt olyan kam vertu telefon, amit azért foglaltak le, mert nokia csengőhangja volt,......itthon...

#370396 matgab Előzmény: #370339

ebből is látszik, hogy milyen szinten képes egy állam fejlődni, ha nem a nemzetközi pénzügyi hatalmak által adott hitelpénzzel, hanem "saját előállítású" valutával látja el az állam önmagát!

Ezért is kellett a pénzügyi háttérhatalomnak anno lenyomnia a németeket, mert a vak is láthatta, hogy ezerszer jobban fejlődnek és tízszer olyan jól élnek, mint pl. az angolok, hiába vannak épp csak túl a vesztes háborún!

Ez a cikk is világosan mutatja, hogy mekkora kamu az, amit a történelemkönyvek tanítanak, hogy a német gazdasági csoda a 30-as években a nagyarányú fegyverkezésnek volt köszönhető.

Az egész német gazdaság megszabadult az uzsorakamatoktól a Birodalmi Márka használatával és mindenre jutott bőven pénz. Mintha ma Mo-nak nem kellene azt a több ezer milliárd forintot kamattörlesztésre fizetnie, hanem azt mind jóléti és gazdasági beruházásokra költené!

Az USA-ban elég volt csak Kennedyt megölniük...

Re: Andora

#370302 matgab Előzmény: #370264

igen, az izlandi állampolgárok betéteire vonatkozott, ha jól tudom. Mivel a britek és a hollandok nem izlandiak, ezért pechük volt.

Gondolkodtam: nekem is kellene kérni a Japán államtól egy kis kárpótlást azért, mert lezártam a longjaimat, hogy ne robbanjon fel a szaros erőművük!

#370264 Netmaster Előzmény: #370248

Ezt úgy hívják, hogy betétbiztosítás, és elég gyakori, az EU-ban pl. a szabályok szerint 50.000 euró a minimum amit a tagországoknak garantálniuk kell. Bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Deposit_insurance

Izlandról a vonatkozó rész: "Deposit insurance in Iceland is handled by Depositors' and Investors' Guarantee Fund (Tryggingarsjóður) and covers a minimum of 20 887 euros. However, the fund was drastically insufficient to cover the bank failures of the 2008–2010 Icelandic financial crisis, particularly Icesave. This case shows the limits of deposit insurance in protecting against systemic failure (as opposed to the collapse of a single bank or other institution)."

#370248 matgab Előzmény: #370202

http://vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-izlandiak-inkabb-halasznak-de-nem-fizetnek-345703

Ha ezt így folytatják, akkor előbb utóbb Izlandot is meg fogják valamilyen indokkal bombázni.

Nem is értem igazából: Miért kellene annak a néhány csóró izlandinak több adót fizetnie azért, hogy kártalanítsa azokat a (valószínűleg) kőgazdag harácsoló hollandokat és briteket, akik a magasabb kamatok fejében egy olyan magánbankra bízták a pénzüket, ami csődbement??

Ez olyan, mintha én odaadnám egy ukrán uzsorásnak a pénzem magas kamaton majd amikor ő nem fizetne, akkor kötelezném az ukrán államot, hogy fizesse már ki nekem kamatostól az összeget!

Amúgy nálunk is kellene egy jó népszavazást tartani adósságvisszafizetés ügyben, egyből fellendülne az egész ország, ha nem fizetnénk azt a néhányezermilliárdot évente...