Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: Andora

#370302 matgab Előzmény: #370264

igen, az izlandi állampolgárok betéteire vonatkozott, ha jól tudom. Mivel a britek és a hollandok nem izlandiak, ezért pechük volt.

Gondolkodtam: nekem is kellene kérni a Japán államtól egy kis kárpótlást azért, mert lezártam a longjaimat, hogy ne robbanjon fel a szaros erőművük!

#370264 Netmaster Előzmény: #370248

Ezt úgy hívják, hogy betétbiztosítás, és elég gyakori, az EU-ban pl. a szabályok szerint 50.000 euró a minimum amit a tagországoknak garantálniuk kell. Bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Deposit_insurance

Izlandról a vonatkozó rész: "Deposit insurance in Iceland is handled by Depositors' and Investors' Guarantee Fund (Tryggingarsjóður) and covers a minimum of 20 887 euros. However, the fund was drastically insufficient to cover the bank failures of the 2008–2010 Icelandic financial crisis, particularly Icesave. This case shows the limits of deposit insurance in protecting against systemic failure (as opposed to the collapse of a single bank or other institution)."

#370248 matgab Előzmény: #370202

http://vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-izlandiak-inkabb-halasznak-de-nem-fizetnek-345703

Ha ezt így folytatják, akkor előbb utóbb Izlandot is meg fogják valamilyen indokkal bombázni.

Nem is értem igazából: Miért kellene annak a néhány csóró izlandinak több adót fizetnie azért, hogy kártalanítsa azokat a (valószínűleg) kőgazdag harácsoló hollandokat és briteket, akik a magasabb kamatok fejében egy olyan magánbankra bízták a pénzüket, ami csődbement??

Ez olyan, mintha én odaadnám egy ukrán uzsorásnak a pénzem magas kamaton majd amikor ő nem fizetne, akkor kötelezném az ukrán államot, hogy fizesse már ki nekem kamatostól az összeget!

Amúgy nálunk is kellene egy jó népszavazást tartani adósságvisszafizetés ügyben, egyből fellendülne az egész ország, ha nem fizetnénk azt a néhányezermilliárdot évente...

Re: nincs cím

#369250 matgab Előzmény: #369226

mekkorát fogok holnap röhögni, ha azok akik ma ekkora lendülettel vették az OTP-t dupla akkora lendülettel fogják adni! :-)

Re: 101 East - Learning liberty

#369208 hosszhuszár Előzmény: #368228

Nézegettem, már Én is, van valami alap, ami most idult...ha jól emlékszem, az elmúlt pár hónapban 300%-ot ment.

Holnap beteszem az alapot....

Szerk.

Az urán készleteik, áééítólag valami bődületesek...

Re: 101 East - Learning liberty

#368722 banyaiz Előzmény: #368239

Elképzelhető, mongolokról kb az a kép van bennem jurtában laknak a pusztában , nomád életmód. Jó horgászvizek is vannak arra, láttam egyszer egy filmet. :) Szóval innen lehet növekedni. Érdekelne egy kereskedési nap ott milyen ingadozások lehetnek :)