Nekem nem kell sem felület, sem gyors kötés, számomra bőven ráér ha egy bróker megveszi amit kérek - de az én számlámra és az én nevemre szólóan.
Akkor viszont máshol nyitok egy TBSZ számlát, oszt azon fogok egy kicsit szórakozni.
Nekem nem kell sem felület, sem gyors kötés, számomra bőven ráér ha egy bróker megveszi amit kérek - de az én számlámra és az én nevemre szólóan.
Akkor viszont máshol nyitok egy TBSZ számlát, oszt azon fogok egy kicsit szórakozni.
Hát ja, sokkal jobb a Random Capital Broker, próbáld ki, a honlapjukon megnézheted milyen a kereskedési felülete, jobb mint a kbc equitas, ami egy gagyi szar, móta a belgák megvették, semmit nem fejlesztettek rajta, az akvizíció már 7 éve volt.
Köszönöm, ez volt a kérdés, ez ugyanis azt jelenti, hogy NEM kerül a nevedre a részvény.
Nem nyit egyéni számlát, mindenki ugyanarra a számlaszámra utal, amihez közleményt kell írni, h rendelkezz a pénz felett, más brókercégeknél nem kell közlemény, hisz ott saját 24 jegyű számlaszámod van, a Quaestornál 16 jegyű, tehát minden Q ügyfél ugyanarra a számlaszámra utal. Ígx csak megvásárolja a saját nevére.
Még mindig arra vonatkozik a kérdés, hogy a Quaestor nyit-e egyéni keler számlát ha tőzsdei értékpapírokat vásárolsz, vagy csak megvásárolja a saját nevére és neked csak egy bizonylatot ad arról, hogy a tiéd.
A papírok a kelernél vannak, tehát ha csődbe is megy a brókercég, a részvényeid megmaradnak.
A Randomnál mindenképp érdemes számlát nyitni, az Equitas utódja, az előző hónapban 20 mrd volt a forgalmuk a prompt piacon, a derivatívon 7.
Ez a legjobb brókercég, és magyar. Országszerte sok helyen lehet számlát nyitni, előtte érdemes előregisztrálni, mert úgy már csak alá kell írni a közvetítőknél, a honlapjukon mindent megtalálsz.
www.randomcapital.hu
www.tozsdezz.hu
ÉN sem azt nem tudom, hogy milyen számlaszámok vannak a tőzsdével kapcsolatban, sem azt, hogy kinek a nevére kerülnek a papírok.
Ezért kérdeztem.
Sztem rendkívül egyszerű a kérdés, a válasz még egyértelműbb, milyen számlaszámok is vannak a tőzsdével kapcsolatban? Megadtam a kérdésedre a választ.
www.randomcapital.hu - itt mindenkinek külön keler számlája van, 4 órás szabállyal, a quaestornál meg 2 nap míg visszautalhatsz, ott nincs 4 órás szabály, míg az összes többinél van, a Random Capital Broker a legjobb, próbáld ki a Netboont és a Random Interfacet.
Quaestornál volt kötvényem, viszont sosem tőzsdéznék rajtuk keresztül, tudom milyen a rendszerük, a kötvényt webbrokeren keresztül vettem, ahol a tőzsdei ügyleteket is lehet bonyolítani, és oda is kellett utalni, hát elég elavult, 2 nap egy visszautalás, továbbá ha odautalsz, az sem ér oda, mint amit a mai rendszer lehetővé tesz.
Quaestor - túl sok mindennel foglalkozik, azt hiszi mindenhez ért, de a szolgáltatás minősége bóvli, ahogy a kötvény is bóvli, ettől óva int számos értékelméleten alapuló tanulmány, pl Az intelligens befektető.
Azt viszont megmondhatná valaki aki tudja, hogy ha a Quaestoron keresztül mondjuk részvényeket vásárolok, akkor az pontosan kinek a tulajdonába kerül, azaz az enyém lesz, vagy a Quaestoré lesz és csak hozzám nevesíti? A kérdés arra vonatkozik, hogy ha mondjuk a Quaestor csődbe megy, akkor a nála vásárolt - és nyilvántartott! - részvények kinek a tulajdonát képezik.
A kérdés elsőre blődnek tűnik, de másodikra már nem az, ha figyelembevesszük azt, hogy például a kötvények esetében sem egyéni számlák vannak, hanem csak kimutatások a kötvényekről.
A tényadatokat konkrétan a saját tőke az adósság és az exponenciálisan növekvő kotvenyallomany nagyságát én beideztem . Ezt nyugodtan ignorálhatod lévén hogy egy marxista adataira nem
Figyelünk de ha a teljesen egyértelmű kovetkeztest nem tudod levonni akkor nagy bajban leszel nem csak ez alkalommal hanem minden befektetesednel
Nemcsak az számít h ér-e annyit, hanem hogy mennyire likvid, mennyi idő alatt tehető pénzzé.
Nem gúnyolódásból mondom, de igaza van egy korábbi fórumozónak, amit rólad állított, én ezt finoman jegyzem meg, azt hiszed képben vagy de egyáltalán nem vágod a dolgokat, még ha szakmailag kompetens is lennél, az akkor sem ér semmit 6. érzék nélkül.
Egy brókercég vezére is említette, h a 6. érzék szükséges, kell egyfajta megérzés.
Igen, olvastam, csak már jeleztem, hogy nem érdekel a téma, mert te egy koncepció köré csoportosítod a tényeket, miközben ugyanazon tényeket teljesen másképpen is lehet értelmezni.
A teljesség igénye nélkül számtalan cég vonul ki a tőzsdéről, ám a tőzsdéről való kivonulás az esetek többségében erőt és árfelhajtó tényezőt jelent, így tesz éppen a Dell, amiért bunyó indult, miután ki akart volulni a tőzsdéről. Hasonlóképpen vonult már ki a magyar tőzsdéről a Fotex, ez önmagában az égvilágon semmit sem jelent, azt viszont semmiképpen sem, hogy pont a kivonulás lenne annak a jele, hogy "baj van a cégnél", lásd a tőzsdén bennmaradó e-star esetét.
Hasonlóképpen a késés sem szokatlan a TV tőzsdén, ugyanakkor azt már megbeszéltük, hogy a nyrt esetében pont nyereséges üzemről van szó, ha van probléma akkor az ott van, hogy a rengeteg befektetés, bedőlt befektetés, álló tőke nem tudja kitermelni a kötvények hozamát. Abban is van kockázat dögivel, hogy ér-e annyit a Questor csoport TÉNYLEGES vagyona, hogy az fedezze a kötvények ellenértékét, ugyanakkor az továbbra is igaz, hogy ameddig tudnak forrásokat bevonni, addig a csoport bedöntése sokkal nagyobb károkat okozna, mint amennyit a csoport fenntartása jelent.
Ebből a szempontból pedig furcsa módon a kockázat az, hogy azzal, hogy megy le a JBK, azzal a forrásbevonása szűkül a Quaestornak, hiszen ahogy viszi le a hozamszinteket a kötvények esetében, úgy szűkül a különbség egyes biztosított betétekkel szemben és ez már felveti azt az esélyt, hogy nem tud kellő mértékben refinanszírozni.
Az, hogy ezt tudják-e kezelni, az egy jó kérdés, az eddig átnézett és beidézett TÉNYadatok (és nem hit) alapján egyelőre ezt tudják kezelni, nincs gond a refinanszírozással, az egy egészen más kérdés, hogy ez így is marad-e a jövőben.
Ennek okán én minden TÉNY-re épülő hírt érdeklődéssel fogadok, gondolkozom rajta, de azokkal, amelyek kiragadják az e-star esetében ismert lépések közül azokat, amelyek a Quaestornál is felfedezhetőek, azokkal nem igazán tudok mit kezdeni, mert ez a fajta mazsolázgatás elfelejtkezik az összes többi alapvető különbségről, így például arról, hogy a Quaestor nem becsődölt önkormányzatok mutyizásából akarja magát fenntartani, nem tőzsdei manipulációról szól és egyebekben az, hogy a nyrt része a tőzsdén van, vagy nincs, az egyáltalán nem oszt, nem szoroz mondjuk a Quaestor kötvényesek számára, illetve az, hogy az e-star esetében már évekkel korábban látható volt az, hogy mi lesz a történet vége, jelen esetben pedig csak arról lehet szó (és tényleg csak arról lehet szó), hogy nem sikerült jól az előző évük, habár eddig egyetlen mérleg sem tanuskodik erről, ami napvilágra került.
A véleményed alapján tehát felelős döntést hozni véleményem szerint nem lehet, mivel nem számszerűsíted a dolgokat, nincs hivatkozási alapod, a megérzéseid alaposságát, illetve megfontolandóságát pedig eleddig - és tudomásom szerint - nem bizonyítottad be.
Mindezek alapján véltem úgy, és jutottam arra a következtetésre, hogy a hit, amit terjeszteni kívánsz engem nem érdekel, mert öncélú és csak egy irányból közelíti meg a kérdést, és ez egyebekben akkor is igaz megállapítás lenne, ha neked lenne igazad a későbbiekben és becsődöl a Quaestor, és éppen ezért nem kívánok vele foglalkozni.
Meghallgattam, vártam a tényadatokat amire a véleményed alapozod, de az nincs, így pedig nincs miről beszélgetnünk ebben a kérdésben.
Hadd ne kelljen ezt többször kifejtenem, köszönöm.
Így-így, a cégcsoport már bevezeti a takarékossági intézkedéseket, most már kiszedik a saját tőkéből amit lehet.
Kivezetés után jöhet az osztalék az évek óta gyűjtögetett eredménytartalékból...
http://bet.hu/newkibdata/115034393/QEP_meghivo_130816_evirendeskgy_20130916.pdf
"A Közgyűlés napirendje:
1. A Részvényesek tájékoztatása a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) jövőbeli piaci pozíciójáról, a jelenlegi folyamatokról, a BÉT-en való jelenléttel összefüggő kötelezettségekről. Döntés a BÉT-tel kapcsolatos stratégiáról, a jelenlétről, valamint az összefüggő feladatokról;
2. Az Igazgatóság felhatalmazása a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek vásárlására."
pápá bét??
Szia,
minden kis papír elég veszélyes itthon, Quaestor kimondottan illikvid, nem tanácsos venni, akkor sem, ha párszáz ezerrel limitre lehet tenni.
Bennem mindig csengenek a nagyok mondása: Sose vegyél kispapírt a BÉTen, 5fő papír van, aminek van mozgása, de ezek közül már az EGIS is kezd kiesni a pikszisből.
Lehet vele vak szerencse, de ha menekülni kell belőle, lehet legközelebb fél áron teheted.
Sziasztok!
Az előbb írtam egy regényt ami elveszett :-(
A lényeg: Mióta a tőzsde szele megcsapott mindig a látókörömbe kerül ez a papír, de elég langyos a forgalma ezért nem merek belefogni. Adóssága a cégnek alig van és szinte mindig nyereséges. Ha bármilyen infótok vagy véleményetek van kérlek ne tartsátok magatokban :-)