15:36:08 megszületett a napi első kötés :) 1640-en.
nekem sincs:)
Tegnap szép forgalmat generáltak a srácok:)
Lehunyja kék szemét az ég, lehunyja sok szemét a ház, dunna alatt alszik a rét - aludj el szépen, kis Viktor...
Volt már olyan nap, hogy nem volt kötés? Most nincs kedvem megnézni...
Köszönöm szépen!
Valami sunyi alak folyamatosan szórakozik néhány darabos kötésekkel. Most is volt 3db-os.
sztem jók, én is hasonlóan gondolkozom :) Zsiday kereskedéseit a növekedés+infláció "elmélete" nagyon jól magyarázza. nm szeretnék nagyon belemenni, a blogjában leír mindent. a lényeg: a világgazdaság növekszik, az ingyenpénz egyelőre rendelkezésre áll, ez viszont inflációhoz, ezen keresztül a reáleszközök felértékelődéséhez vezet. ez indokolja a részvénypiaci longokat. a devizás pozit két okra vezetném vissza: egyrészt a G7 beavatkozás miatt a jen gyengül, másrészt az ECB kamatpolitikája maitt az euró erősödik. ezeket a hatásokat ebben a keresztben longgal próbálja meg lekövetni.
az állampapír shortoknál szét kell választani a két trade-et. a német kötvény short egyértelmúen arra épül, h az ECB egyre több periférikus állampapírokkal rendelkezik, tehát egyre romlik az eszközeinek minősége. ez növekvő kockázattal, ergo hozamemelkedéssel, azaz az állampapír árfolyamok esésével jár. a németek súlya a legnagyobb az EU-ban, így közvetve az ő helyzetük is romlik: gyakorlatilag a német állam granciája áll az alsóbbrendű kötvények mögött is.
a japán ktv short hosszú távú trade: az egyre valószínűbbnek tűnik (szinte biztos), h ekkora adósságot nm tudnak visszafizetni a jelenlegi feltételek mellett. tehát vagy elinflálják az adósságot v átstruktúrálás következik. mindkét eset negatívan har a kötvényárfolyamokra.
Szépen csendben az árat nem felverve vásárolnak a büfik.
ki rakja be ezeket az 1586 ajánlatokat. Mire fel akarja lenyomni :@
Vagy nem tudott venni az elején? :-)
Most pangás következik, esésre egyelőre semmi ok, 1580 alatt porszívó.
Bármi lehet a könyvben, ha kötés meg nincs. Én azért megdupláztam a pakkom.
kicsit leesett az ár, de nem ez az érdekes hanem az hogy felment az érték és nem megy utána az ár
ez nagyon vicces: a cég bejelenti, hogy megugrott a vagyona, erre az árfolyam beesik. Okos piac
Igen, de azért látod, hogy ezek szép méretes pozik, bármikor becsúszhat egy nagyobb bukó, vagy leapadhat a nyerő.
Eddig azért úgy tűnik megérte, hiszen a tavaly évvégi 1495-ről 1618 Ft-ra emelkedett az egy részvényre jutó saját tőke értéke. Egyébként most van először, hogy a részvény ára nincs a saját tőke értéke felett, ebből az következik, hogyha ez így zajlik tovább, akkor a cég vagy a bennfentesek be fognak jönni saját részvényt venni
Japán 10 éves állampapír short 313 700 000
EURJPY Long 263 300 000
Russel 2000 részvényindex long 478 000 000
EEM ETF-re szóló CFD long 456 000 000
Német 10éves állampapír (bund, júniusi határidő) short 580 300 000
Tehát miért éri meg német és japán állampapírt shortolni mikor a japán cunami sem volt hatással a japán állampapír shortra.
Olvastam az indokait, de nem tűnik sztár befektetésnek.