plusszos futik bameg, ezek tényleg betegek...
plusszos futik bameg, ezek tényleg betegek...
no... nem megmondtam... :)
Internetnek nagy szerepe van benne az biztos. Tulajdonképpen az igazi dráma kb 1-1,5 alatt lezajlott mondjuk 2008 ősze, 2009 év vége között. Ami azóta van az egy felfelé araszolás, néha gyors 1-2 hetes parákkal. De vmi azt súgja következő 3 év is emlékezetes eseményeket tartogat. :)
sztem a mostani gyors emelkedés az internetnek is köszönhető, meg hogy többen tőzsdéznek és persze a FEDnek. Az esés is sokkal gyorsabb volt különben, mint a korábbi lufidurranásoknál.
Válság volt, pl 29-33-as balhé, csak azt kicsit máshogy kezelték. Vagy 2000-es évek elején nasdaq összeomlás, azt hasonlóan kezelték, de ez szerintem a méretekben és az események gyorsaságában egyedi, és pl az államadósságok megugrásában, elég sok országban történelmi csúcs. Szóval ez szerintem csemege lesz utólag is elemezni, hát még most átélni. :)
nem tom, ha mgnézed a múltat, volt ilyen 2x is... ez a mostani a 3.
Ezek lebegnek a szemek előtt. Nagy növekedés jóslat a nagyobb gazdaságoknál stb. Mi lesz ebből? Nagyon komoly évek jönnek piacokon , drámai lesz akárhogy alakul, ha bejön a nagy rendrakás akkor a bika , ha nem akkor a káosz. :) 100 év múlva is mutogatni fogják ezeket az eseményeket 2008-tól, mondjuk 2014-ig. Minden idők legnagyobb tőzsdei őrülete vagy vmi hasonló címmel. :)
Moody's economist: 2011 economy will be stronger
http://www.marketwatch.com/story/moodys-economist-2011-economy-will-be-stronger-2011-03-25
kb annyit szűrök le ebből a 2 hétből, hogy ezeknek a szeme előtt az lebeg, hogy minden javul s&p az egekben lesz év végére , jövő év végére még magasabban, és venni nehogy lemaradj. Kb ennyi a pszichója szvsz ezeknek az eseményeknek. Vannak negatívumok is azért világban de nem vevők rá. :)
Tényleg ahogy shortos mondja, csoda , hogy ennyit tudtak esni.
nomen no est omen :D
közel 20 pontot ment az SP futi korrekció nélkül, érik hogy legalább 1300-ig visszanéz. Ott várom.
SP futi 4 óráson zászló, célár 1333, korábbi lokális csúcs.
az a mocskos nagy valóság, hogy egy pillanatra se került veszélybe a longos irány, végig olyan egyértelmű volt a fel hogy az is csoda számba megy, hogy tudtak esni 8%ot...
nekem az a vágyam, hogy utód nélkül éljenek 100évig...
Azt a mozgást amit 2 hónap alatt felmásztak , le , fel megcsinálták kb 2 hét alatt, szép. Azt gondoltam, hogy valahogy kitalálják, hogy felfelé kéne mászni, csak szenvedősebbnek gondoltam.
Én se, irreálisak nagyon. Nem normális piac ez..
nem kicsit. . Ez a két hét nem volt semmi. Le fel hullám. Azért azt nem gondoltam ilyen gyorsan ekkorát jönnek fel.
ékelődnek felfele
Engem az lepne meg ha a következő 2 évben nem mennének ATH-ra. :)
Nagy kettősség van a gazdaságban. Egy csomó cég profitja rekord közeli szinteken, és rekord kp-n ülnek. Mindezt részben úgy érték el, hogy leépítettek költséget csökkentettek, ami ugye feltolta a munkanélküliséget. Közben pedig a gazdaságba beöntöttek egy csomó pénzt, amit kiszívni lassabb lesz mint beönteni, ez fog egy akkora lufit fújni amihez képest Greenspan akciója gyenge próbálkozás volt szvsz. Aztán, hogy ha az is kipukkan mi lesz az jó kérdés, de ez a lufi még könnyen lehet, hogy igazán el sem kezdődött növekedni. :)
Mekkora erőre utal már ez a piaci viselkedés, mintha csak azt várták volna, hogy végre kicsit olcsóbban lehessen vásárolni. Nem egyszerű piac. Egész héten vártnál rosszabb makrók jöttek, csak azt látták, hogy most olcsóbb megvenni amíg lehet, hihetetlen tömegpszichó.