Regisztráció Elfelejtett jelszó

Japán

Re: nincs cím

#361092 Donoo Előzmény: #361090

ez elől akkor sem lehet csak úgy elfutni :) valahol hallottam, hogy 800km/óra sebességgel érite el a partokat, ahol lecsökkent de a mögötte érkező hullám tolja egyre beljebb. nézd meg, ami nálunk történt vörösiszap katasztrófát... az elől sem lehetett csak úgy elfutni...

#361090 matgab Előzmény: #361088

Persze, hogy többen haltak meg ott, mert ez Japán, és már 15 perce vijjogtak a cunami jelző szirénák!

Thai-on meg a tengerpartról nézték a turistákkal, hogy "né má, jön egy nagyobb hullám"!

#361088 Donoo Előzmény: #361086

azért thaiföldi cunamiban sokkal többen haltak meg, hiába futottak... az autóval való menekülés nem tom, hogy mennyire jó, de sztem az sem segít sokat... Ez elől nem lehet csak úgy elfutni vagy beülsz a kocsiba és elmenni előle. itt ami segíthet, hogy 1 magas épületre kell felmenni. pesze ki az, aki fel mer menni, amikor ekkora földrengés van...

#361086 matgab Előzmény: #361077

Ne legyetek már naívak!

Ott is a bankok számlákon vezetik a pénzeket és nincs ott a bankokban az ott nyilvántartott pénzeknek a töredéke sem. Főleg Japánban, ahol mindent elektronikusan oldanak meg.

A bankok széfjei pedig biztosra meg vannak építve.

Nem láttátok, hogy hiába ekkora földrengés, majdnem minden ház állt?

Persze, hogy csak könnyű szerkezetes házakat csinálnak, mert azok bírják a földrengéseket.

Egy tisztességes téglaépület már egy 4-5-ös földrengésnél is károsodik, ők pedig nem hülyék ilyeneket építeni!

Ezért vitte el viszont azokat sajnos a víz ilyen könnyen.

Érdekes itt a cunami gyorsabbnak tűnt, mint anno a thaiföldi- úgy a videók alapján. Az elől el is lehetett volna talán futni. De itt brutál gyorsan jött a víz.

Azt nem értem, hogy miért nem ugrottak be az autóikba és menekültek azokkal. Persze, ha mindenki abba ugrik, akkor dugó van...

Ezen én is gondolkodtam már, hogy nem a bankok esetében, de mondjuk egy átlag cég mi a francot csinál? Eltűnik az egész könyvelése, pappírostúl , számítógépestűl.

Hogyan bizonyítja, hogy tartozik neki valaki? Vagy mennyivel? Mit csinál a helyi APEH?

Mondhatják, hogy minden megsemmisült, punk tum?

És vagyonosodási vizsgálat? Hogy bizonyítja be, hogy nem a nulláról folytatta az életét. Vagy hogy addig leadózott mindent?

#361085 Harlem Előzmény: #361083

Sajnos én sem, mint arra sem, hogy a szigetország keretein belül marad a nukleáris probléma.

#361078 Kissherceg Előzmény: #361077

Én csodálkoznék szvsz, állam pótolná az összeget? A bank? Ha utóbbi akkor csődök jöhetnek.

#361077 pruntyoke Előzmény: #361076

úgy legyen..

ezek azok a dolgok amiről a hírek sosem számolnak be..

kívánom, hogy minden japán betétesnek - akik a leginkább sújtott területen vannak - legyen meg az összeg amit betett anno volt a takarékba..

#361076 Donoo Előzmény: #361075

fogalmam sincs, de sztem a bankok épületeit és termeit erősre tervezik. nem tudom elképzelni, hogy aranyrudak hevernek az utcán, mikor visszahúzódik a tenger meg több milió milliárd yen..

#361075 pruntyoke Előzmény: #361073

elméletben igen..de ha a te személyes betéted úszik el a bankkal és épületével együtt akkor kétségeim vannak, hogy újranyomtatják a betétedet..és akkor mi van azokkal akik a bankok széfjeiben tartottak értékeket..hogy bizonyítod be hogy mi úszott el??..

#361071 RemegoKez Előzmény: #361068

Ez a javul a helyzet azért relatív:

"A líbiai lázadóknak csak két lehetősége van, megadni magukat vagy menekülni, nyilatkozta Moammer Kadhafi egy olasz napilapnak. Az interjúban Kadhafi arról beszélt: úgy érzi, hogy elárulták az ellene forduló európai vezetők."

#361070 pruntyoke Előzmény: #361063

én úgy gondolnám, hogy hiába van a központban az adat, ha a bank is és a pénz is elúszott a cunamival..ja, ja.. persze van biztosítás mind a banknak mind a magánszemélynek (gondolom én) de most nem egy emberről van szó hanem tömegekről..

#361068 hosszhuszár Előzmény: #361066

pontosan..

én is hiányoltam, írtam is valahova..

Amióta japán van, nincs kadhafi...

Olaj árából ítélve, javul a helyzet...

#361066 Donoo Előzmény: #361063

a közel-keletről azért hamar elfordítottuk a fejünket. eddig szinte minden nap kadhafiról szóltak a hírek, most meg semmi, már nem is tom 4-5 napja?

#361065 RemegoKez Előzmény: #361053

Igen, az ok-okozati összefüggés nem mindegy:

"Okozhat-e földrengés vulkáni kitörést? Ezt nem tudjuk pontosan! Voltak olyan vulkáni kitörések, amelyek egy nagy - közeli (!) - földrengés után történtek (pl. Fuji, 1707, Cordón Caulle, 1960, Kilauea, 1975, Pinatubo, 1991), de ezek esetében sem egyértelmű a kapcsolat a két esemény között. Mindegyik esetben valószínűleg csak az utolsó lökést adhatta meg a földrengés a vulkáni kitöréshez, a tűzhányó előbb-utóbb amúgy is kitört volna. Az ismereteink szerint elképzelhetetlen, hogy egy szunnyadó vulkán esetében egy földrengés kitöréshez vezet. "