Valószínű, hogy ezek egyikében lehetett a robbanás:
http://v11.lscache3.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/23265645.jpg
Valószínű, hogy ezek egyikében lehetett a robbanás:
http://v11.lscache3.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/23265645.jpg
"Nem sikerült elhárítania a vészhelyzetet a japán illetékeseknek a Fukusima Dai Icsi, azaz a fukusimai egyes atomerőmű három reaktorblokkjában. Jukio Edano kormányszóvivő közlése szerint valószínűleg az 1-es, a 2-es és a 3-as reaktorblokkban is olvad a fűtőanyag, azaz bekövetkezett a zónaolvadás."
http://index.hu/kulfold/2011/03/14/harom_reaktormag_is_olvad/
valóban furcsa, hogy ha balhé van a világban, az yen erősödés, még akkor is ha Japánban van. nem tudom mennyire alakult át ez a carry buli , hogy a világban sok helyen alacsonyak a kamatok. De azért elég komoly pénzeket tolt be a japó jegybank árfolyam karbantartás címén ahogy olvasom a híreket. Szóval még mindig elég nagy tételben mehet mert különben miért vennék a yent? Érdekes téma ez a yen dolog, jó összetett lehet.
itt egy .KMZ GE alá aki pontosan szeretné tudni, hol vannak az erőművek
Nem lesz Japánban Csernobil
Hozzátette, elképzelhető olyan eseménysor, amelynek során jelentős környezeti kibocsátás is lehet a fukusimai atomerőmű egyes vagy kettes reaktorából. Olyan nagyságú és hatású nukleáris baleset azonban, mint amilyen 1986-ban Csernobilban történt, itt teljességgel kizárt, emelte ki. Az érintett japán atomerőművek forralóvizes reaktorok (BWR), melyekben nincs grafit, így nagy kiterjedésű tűz nem lehetséges. Aszódi Attila úgy fogalmazott, "fontos, hogy túl vagyunk az atomerőművi üzemzavarok első kritikus 24 óráján", a reaktorokból eltávolítandó maradékhő jelentősen csöjkent a reaktorok leállítása óta. Így ha van áram a telephelyen és be tudnak juttatni hűtővizet, a hőelvitel megoldható.
http://www.hirextra.hu/2011/03/13/nem-lesz-japanban-csernobil/
Egyébként miért lenne érdeke amcsiknak a japánok bezúzása?
Nekik a legnagyobb ellenségük most a globál gdp lassulása lenne, azt meg pont előidézheti egy ilyen katasztrófa. Szenvednek is az aud párok.
Szerintem is így van rbbj.
Egy ekkora erejű rengésnél nekünk végünk lenne.
Csodáltam a brutális japán építési technikát, hogy nem omlottak le az épületek, hanem masszívan kilengtek.
Az a helyzet, hogy a japán helyzet elgondolásra kellene, hogy késztessen bennünket, mert ha nálunk történne valami Pakson, gyakorlatilag a fél országot azonnal lefedné.
ha nem lennének urai, már rég sugárfertőzöttek tízezreiről mutogatnának képeket a médiákban....ehelyett gőzrobbanások voltak...
Szerintem épp fantasztikus a helyzet kezelése a természeti erőket figyelembe véve. Nálunk hasonló szabadult volna el, romba dőlt volna egész Magyarország.
Ha azt kommunikálja a Japec Atomreaktorok Kutatóközpont szóvivője, hogy nincs nukleáris balesetre esély.
- ez szerintem csak a lakosság és a pénzpiaci manipulációk pszichológiai megnyugtatása révén kommunikálják, ergo igen is nagy esély van egy újabb nukleáris robbanás bekövetkeztének, hisz egyáltalán nem urai a helyzetnek!
gondoljátok, hogy az alaszkai HAARP áll a történések mögött? szeretem az összeesküvés-elméleteket, de földrengések mindig is voltak, akár ennél nagyobbak is, csak akkor még nem mérte a kutya sem. Mondjuk annyiban gyanús, hogy az utóbbi években az erősebb földrengések vhogy elkerülik az usa-t... Kíváncsi vagyok a természet mikor egyenlít L.A. környékén....
A Japán Atomreaktorok Kutatóközpontja szerint nincs esély komolyabb nukleáris balesetre, ugyanakkor a 2-es és az eddig még máshol nem említett 4-es reaktornál is elképzelhető az 1-esnél és a 3-asnál is bekövetkezett robbanás. Az eddigi két robbanásban nem sérült meg a reaktorok burka. A szervezet részéről nyilatkozó szakértő szerint az összes fontosabb biztonsági intézkedés működik, a reaktorokat pedig sikeresen hűthetik vissza tengervízzel. (Guardian)
Herceg, szerintem teljesen feleslegesen maradt volna zárva a japán tőzsde.
Még nagyobb pánikra adott volna okot, így szerintem hamarabb kifut a pánik és utána ha lassan is, de megnyugszik a piac.
Láttuk annak idején amikor a pánik volt, mi volt a ruszkiknál... Hiába zártak be szakaszosan, nyitás után még intenzívebben, még nagyobb vehemenciával estek.
Egyébként, amit Jónás Józsiék írtak lejjebb, erről a tektonikus fegyverről, meg spekulációkról, ez nekem is megfordult a fejemben, remélem, hogy a japánok képben vannak erről, hogy tényleg történt-e ellenük egy masszív akció. Ha viszont rájönnek erre, azt a napot nem kívánom a jenkiknek.
A japántól nincs szorgalmasabb és fegyelmezettebb nép, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt túl fognak ezen a káoszon emelkedni.
ezért nyitottak ki,,,,,ennek a pénznek, helyet kellett csinálni.....
ezek baromi betegek, semmi értelme:
"A kezdeti hatalmas részvénypiaci zuhanást segített enyhíteni a japán jegybank rekordnagyságú, összesen 183 milliárd dollárt kitevő likviditási injekciója, amelyet a pénzpiacokba pumpált, hogy a katasztrófa miatti ideges piaci reakciókat nyugtassa. A Bank of Japan emellett megduplázta, mintegy 120 milliárd dollárra bővítette azt a keretet, amelyet japán államkötvény vásárlásokra fordít szintén annak jegyében, hogy a természeti katasztrófa miatti piaci következményeket (lassuló gazdaság, deflációs kockázatok élénkülése) ellensúlyozni tudja. "
Azért az durva lenne, ha ez a katasztrófa is egy spekuláció része lenne....
Másra nem tudok gondolni, mivel, ma kinyitottak......, ha ez így van, szomorú, hogy már semmi sem drága......
ha tőkét csoportosítanak át, akkor usaban is eladási hullám leszm euban is...