nyílván nem raktárkészlet....hanem jutalék.. amit stockyn keresztül rendelünk abból egy %-jár neked..de az alexandra vagy valami másik szállítaná..közvetlenül.. de te érzed csak felmerült oszt éjjel gondoltam rákérdezek.
nyílván nem raktárkészlet....hanem jutalék.. amit stockyn keresztül rendelünk abból egy %-jár neked..de az alexandra vagy valami másik szállítaná..közvetlenül.. de te érzed csak felmerült oszt éjjel gondoltam rákérdezek.
itt itt
A nyaralásom második felében elkezdtem olvasni a Brókerpókert, ugyancsak Michael Lewis -tól. Jónak ígérkezik, habár így elsőre az jött át, hogy a 80as évek brokik vadkalandjait mutatja be a Solomon Brothers szemszögéből.
Nyaralás első hetében ezt olvastam:
Michael Lewis: A nagy dobás
http://bookline.hu/product/home.action?_v=Lewis_Michael_A_nagy_dobas&id=99297&type=22
Amire a végére értem, úgy csütörtök, péntek magasságára, már a piacok is összeomlottak. Mondtam is asszonypajtásnak, hogy ez egy varázskönyv, a 2008as összeomlásról olvasok oszt mire végzek vele ismét összeomlik a piac. :D
mondtam.. ha megvan tőled veszem.. lányokkal együtt most fizettem booklin-nak..26k-t évente 2-3x rendelünk..
szájbarágós gyerekes...amcsi..ugyanazokat írja..nem harapom
Mark Tier gazdaggá válás útja.. beleolvastam.. elég jó eszenciát ad a tőzsdéről..jó lett volna 10éve
Mattias Weigel Budapesten született 1953-ban, élete túlnyomó részét azonban Németországban és Ausztriában élte le. Itt ismerkedett meg a tőzsdei kereskedelemmel, és hamar felismerte, hogy a legkecsegtetőbb lehetőségek a FOREX-trédingben rejlenek.
9 éve foglalkozik hivatásszerűen ezzel a kereskedési formával, 4 éve alapította tanácsadó cégét, mely a kereskedelmi szignálok privát tréderek számára is elérhetővé tételével szerzett nevet magának. Hazalátogatása során született az ötlet, hogy a hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalatait, tudását az első ilyen témájú hazai könyvvel, a magyar FOREX-tréderek számára is elérhetővé tegye.
Már magyarul is számos könyv hozzáférhető, amely a tőzsdézéssel, vagy mélyebbre ásva például a technikai analízissel foglalkozik. Az e-könyv azonban, melyet most olvashat az érdeklődő, más célt tűzött ki maga elé. Először is itt nem a tőzsdézésről általában lesz szó, hanem annak egy speciális válfajáról, a FOREX-trédinggel.
Igyekszik mindenki részére érthetően a mindennapi életből vett példákkal elmagyarázni, hogyan működik a nemzetközi devizapiac, és ami a legfontosabb, hogyan vehet részt benne minden egyes magánember. Szeretné azt az általános félreértést eloszlatni, miszerint a tőzsde kizárólag a bankok vagy nagyon gazdag emberek "játéktere". Mindenki megkapja azt az alapvető tudásanyagot amellyel belekezdhet egy más világ megismerésébe, és remélhetőleg bankszámlája gyarapításába is. Bízunk benne, hogy a kezdőkön kívül a haladó tréderek is profitálni fognak abból a tapasztalathalmazból, tanácsokból, trükkökből, melyek a szerző sok éves tréder-karrierje alatt halmozódtak fel. Szeretnénk meghívni egy rendkívül izgalmas utazásra! Olyan lehetőségekkel ismerkedhet meg, melyek akár életét is megváltoztathatják – kezdjen bele
http://data.hu/get/2677153/Matthias-Weigel_FOREX-trading.pdf
Hátha érdekel valakit, viszonylag nehezen beszerezhető könyv.
Most fejeztem be egy pár napja. Érdekes dolgokat írt ez a Kiyosaki :)
az összes :)
Robert T. Kiyosaki - A gazdagok összeesküvése (2010)
A pénz 8 új szabálya
http://hotfile.com/dl/107795169/cf1eea3/R_T_K_-_gdk_okve.rar.html
vsz érdekel is többeket,csak nem figyelnek:)
azt hittem jobban fog érdekelni titeket.
alexandraval alkudozom a könyvekről, de valószínűleg olcsóbban fogom tudni adni, mint ők.
Erről én is tudok, az alexandriában láttam, de mikor beleolvastam elment a kedvem, hogy megvegyem, mert korábbi műveiből való válogatásnak tünt. Abból a szempontból olcsó, hogy itt egy könyvben elolvashatod majd'mindazt amit én hatból :-)
1x könyve jelent meg, kiadhatnák újra az összeset.
Itt egy idézet tőle:
"A tőzsde (...): a kapitalista gazdasági rendszer idegrendszere, sőt motorja. Ez a játékbarlang – mert a tőzsdések többsége számára kétségtelenül az – fontos szerepet játszik. Az áru- és devizatőzsdék esetében biztosítja az áru eloszlását és a korrekt, átlátható árképzést. A termelőknek, gyártóknak, valamint az importőröknek és exportőröknek lehetővé teszi, hogy bebiztosítsák magukat az árfolyamkockázatok ellen. A megfelelő forgalomról pedig a játékosok és spekulánsok gondoskodnak. (...)
Az igazi motor azonban a részvénytőzsde. Alapja a részvénytársaság, üzemanyaga pedig a tőzsdei spekuláció. (...) Nem a kamatbevétel, hanem a spekuláció útján elért árfolyamnyereség az, amely képes a terjeszkedéshez szükséges pénzt kicsalogatni a nagy- és kisbefektetők zsebéből. Ezeket a megtakarításokat aztán a tőzsde a legkülönfélébb befektetési lehetőségek révén teríti a gazdaságban. Egyszóval a tőzsde olyan eszköz, mely befagyasztja a tőkét, de bármikor fel is olvasztja, ha a befektetőnek ismét szüksége van rá.”
Ajánlanám a figyelmébe ezt a gondolatot forradalmár kormányunknak. Tudom az új hullámos gazdaságpolitika stb, de azért elmélkedhetnének ezen. :)
Hajrá! Igaz, ha a többit is be lehet majd, az jobban fog érdekelni. ;)
hamarosan majd a stockyn is :)