Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: Florida

#358239 Margaretta Előzmény: #358220

Ha ott laksz, talán van esélyed fürdőruhában napozni a parton. Ezek a helyek a legmelegebbek és legkevésbé szelesek. Érdekes az, hogy karácsonykor jobb az idő, mint húsvétkor általában, melegebb a víz is. Nekem Tenerife jobban tetszik, mint Grand Canaria.

Tenerifén az Otelló I. étterem Aronaban van, egészen fent a hegy fele a város szélén. Közel van Playa de las Americashoz, érdemes ott is benyomni egy fokhagymás csirkét kanári krumplival és salátával.

#358220 Tombolatom Előzmény: #358193

Köszi ezt kinyomtattam:)

A szállások már vannak ott ahol írtad. Ennyi fülesünk volt. Várom már a kicsit melegebb időt. 13 év alatt elszoktam a téltől.

#358193 Margaretta Előzmény: #358161

Grand Canarián a Playa del Inglesen, Tenerifén Playa de las Americason kell lakni, itt az Otello étteremben a Fanabe strandnál a fokhagymás csirkét kell kérni. Életedben nem felejted el, igazi és egyetlen kanári színfolt az egyébként jellegtelen éttermi kínálatok között. (Más nincs is csak csirke, meg nyúl, mármint ebben az étteremben.) Mindkét sziget autóval, térképpel utikönyvvel jól bejárható. Tenerifén a Teide-t és Puerto de la Cruzban a Loro parkot ne hagyd ki. Szép még Santa Cruz felett a Teresitas strand, mellette a Taganana a babérerdeivel. Masca fele is menjetek el. Grand Canarián talán a Maspalomas homokdűnéi a legnagyobb attrakciók és a világítótorony mellett a tengerparti sétányon egy tökjó kunyhóféle étterem van. Ott is bármerre mentek, kellemes utakat járhattok be. Különleges a sziget közepén végigmenve az igazán finom fűszeres illat.

#358161 Tombolatom Előzmény: #358128

Köszi lehet jövő télen megyünk. Engem a hosszú repülés riaszt el. Évekig olyan sokat repültem, hogy elegem lett belőle. Tavaly Hawaii-on voltunk és még Atlantából is több mint 9 óra repülés volt. Most 14.-én megyünk a kanári szigetekre 11 napot. 4-et Grand Canárián, majd 7-et Tenerifén. Kíváncsi vagyok milyen lesz. A kocsi bérlés is elég olcsó volt, de floridában sokkal kedvezőbb. A repülő is csak 30 ezer a ryanair-el pozsonyból. Kb 200-ban lesz fejenként így a 11 nap mindenestül ami nem rossz kocsival, kompozással.

#358128 Margaretta Előzmény: #358124

Általában Ázsiában egy nagyváros (pl.: Hong-Kong vagy Szingapur, vagy Kuala Lumpur) néhány nap és 10 nap thaiföldi tengerpart vagy sziget tokkal-vonóval, amibe mindent összeszámolunk (pl.: autóparkolás Bp-en a reptér mellett, az ottani kirándulásokat, kaját), szóval mindent 500k/fő.

Re: nincs cím

#358126 KawaBazsy Előzmény: #358115

Tonle Sap nem fert bele, 3 napom volt Angkorra, az kellett is. Naponta tekertem 30 kilometert egy helyi, piros bicajjal, nem alkudoztam a tuktukos hienakkal. Majd teszek be rola videot milyen, mikor mindenki eccrre megy be a keresztezodesbe.. :)

Na, indulok.

#358124 Tombolatom Előzmény: #358048

Lehet én is megyek mohácsra holnap:)

Én itt szoktam a repjegyet venni floridába és, ha játszol a dátumokkal egy kicsit talán a legolcsóbb. Miami-t ajánlom a repjegy miatt. Kocsi bérlés nagyon olcsó a reptéren. A www.priceline.com on bérelj szálást és autót is. Ha bejelölöd Miami downtownt és minimum 4 csillagos szállást és ajánlasz 60 dollárt per éjszaka akkor esélyes kapsz egy Hyatt szállodát ahol én kb 5-ör szálltam meg. (amig Miamiban maradsz én inkább taxiznék a beachre mert a kocsi parkolása napi 20 dollás itt, de jó szálló) Vagy lehetsz southbeachen ami a fő hely és kb 70/éj egy 2-3 csillagos kicsit retró szálloda.

Orlandóban a legolcsóbb a szállás és két nagyon jó outlet van remek olcsó cuccokkal. Legalább két nap shopping:) Walt Disney jó, ha 5-14 éves gyerekeid vannak. Ha fiatalabb akkor ne vigyed mert túl alacsony lesz sokmindenre. Szerintem a Universal Studio jobb mint a Disney. 2 park egyben. Vidámpark és a mozi park része.

Szerintem most 10 nap jóval olcsóbb mint thailföld, habár ha nem titok kíváncsi vagyok ott két hét, hogy jön össze.

Miami:

Repjegy 140 ezer Ft

10 éj szállás 70 ezer/koponya

kocsi kb 20 ezer ft/fő

kaja 40 ezer/fő

Universal vagy Disney 18 ezer/fő

Feleség vásárlása: Priceless

#358123 Margaretta Előzmény: #353070

Bocsi! De most olvastam csak a kérdésedet, hogy hol vannak a halak. Lényeg, hogy megtaláltad :) Most hol vagy? Én Siam Repben halaztam

#358120 KawaBazsy Előzmény: #358105

Yo estet a kabrios autostarsnak! :)

Mindjart indulok a repterre, holnap kiderul otthon, hogy vagyok. Majd meselek.. :)

#358115 Margaretta Előzmény: #358101

Szia!!!

Remélem, hogy a "no piranha" feliratuba tetted a lábad:) A Tonle tavat is nézd meg, mindenképpen hajóval is!

#358105 hosszhuszár Előzmény: #358101

Szia Te csavargó!

Fél óra után vedd ki a lábadat, és nézd meg, hogy maradt e belőle valami...

Ha még egy része megvan, akkor rágcsálják, ha meg van az egész, akkor csak böködik...))

Jól vagy?

#358101 KawaBazsy Előzmény: #353070

Meglettek a halak. :) Most ezek telleg ragcsaljak a labat, vagy csak bokodik? Eleg csikis elmeny.. :)

Florida

#358048 Hathor

Másik kérdés Floridai utazás.

Vannak itt nagy utazgató egyének.

Szeretném megkérdezni hogyan lehetne kijönni kedvezőbb áron, mint mondjuk a Sky traveli floridai úttal? Egyénileg lehet jobban kijönni? Repülő, szállás, bérelt autó?

Disney world-ös élménye van valakinek, ötlet hozzá?

Köszi

Mohács, Busójárás

#358043 Hathor

Hétvégén Mohácson Busójárás!

Én ott leszek a gyerekekkel. Azt mondják 10.000embert várnak látogatóként, remélem nem kell kocsival órákat várakoznom a bejutásra, pár órás út után Pestről.

Mennyi idővel lehet számolni Mohács-Pest között autóval?

Mondjuk útvonaltervező kiszámolja gondolom, de hátha valaki tapasztalatból tudja.