Pontosan iylet hámoztam ki, hogy a feltörekvő piacokat gyorsabban felhúzták nagyobb slunggal. Ennek több oka is lehet, nem kell anyi pénz hozzá, mint egy dax irányításhoz, relatíve kis zsét beraktak és vitték a piacot, duplázták a pénzt.
Azt látom, hogy a fejlődő piac nagyobbat ment, mint nyugat, és a jelenlegi szinten, de még a 2008as válság szinten is magasabban jártunk százalékosan.
Utána azon gondolkodtam, hogy 30év emelkedés után miért ne jöhetne több éves eső trend, erre a marha nagy rallyra, és hogy miért akarunk magasabb árfolyamot, amikor így is valóban baromi magasan van. Nem tudom mi lehet a tető, talán a végtelen, csak kérdés, hogy az egész globális világban felfele kell-e menni?
Nyílvánvaló, hogy valami tetőzés szerű látható a képen. Mit is jelent ez a kisimult chart?
Piaci változást számomra. Egyelőre a globális piacon csökkenő tetők vannak, nyugat kezdi beérni előző tetőt. Mit tapasztalunk reálgazdaságban? Nyugaton van pénz, keleten nincs, államcsődöket emlegetünk.
Akkor mire is kell venni? Nem tudom, elgondolkodtató a dolog.
nem bánnám a csökkenő háromszög letörését, ebben a chartban benne van, hogy lehetne értelme szerintem.