Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: kl

#357262 Hathor Előzmény: #357257

Pontosan iylet hámoztam ki, hogy a feltörekvő piacokat gyorsabban felhúzták nagyobb slunggal. Ennek több oka is lehet, nem kell anyi pénz hozzá, mint egy dax irányításhoz, relatíve kis zsét beraktak és vitték a piacot, duplázták a pénzt.

Azt látom, hogy a fejlődő piac nagyobbat ment, mint nyugat, és a jelenlegi szinten, de még a 2008as válság szinten is magasabban jártunk százalékosan.

Utána azon gondolkodtam, hogy 30év emelkedés után miért ne jöhetne több éves eső trend, erre a marha nagy rallyra, és hogy miért akarunk magasabb árfolyamot, amikor így is valóban baromi magasan van. Nem tudom mi lehet a tető, talán a végtelen, csak kérdés, hogy az egész globális világban felfele kell-e menni?

Nyílvánvaló, hogy valami tetőzés szerű látható a képen. Mit is jelent ez a kisimult chart?

Piaci változást számomra. Egyelőre a globális piacon csökkenő tetők vannak, nyugat kezdi beérni előző tetőt. Mit tapasztalunk reálgazdaságban? Nyugaton van pénz, keleten nincs, államcsődöket emlegetünk.

Akkor mire is kell venni? Nem tudom, elgondolkodtató a dolog.

nem bánnám a csökkenő háromszög letörését, ebben a chartban benne van, hogy lehetne értelme szerintem.

#357261 banyaiz Előzmény: #357255

de tőzsdén az számít jól megy e cégnek, legalábbis előbb utóbb az számít közben van néhány kitérő erre arra. :)

Az tud nagyot fejlődni ami rossz, egy Usa, Japán, Német gazdaság hová fejlődjön már. Pl Kína az egész más téma, vagy Mo is lehet ennek a példája egyszer ha megéljük. .)

#357258 Amatoregy Előzmény: #357251

ezzel a csartal az a baj, hogy nem a valós helyzetet mutatja. A kiindulási állapothoz viszonyit. Olyan mintha most a bux és a dax kerülne összevetésre 3 hónap múlva. Ha az egyik a mélyben, a másik a magasban volt, akkor torzít....

#357257 BudFox Előzmény: #357251

te mit hámozol ki belőle ?

mondjuk nálunk 90 -es években mikor elindult a tőzsde...sok befektető jött, mert új piac lettünk, és sokan érdekesnek találták...

ezek a grafikonok sem a valós életet tükrözik annyi szent.

#357255 BudFox Előzmény: #357240

jönnek ide osztrák cégek igy bizony : sütőipar, acélszerkezet gyártó cég, bank....

de az osztrák fizetések 30 - 40 % át adják itt, persze hogy megéri nekik..mi meg haljunk éhen.

#357254 Hathor Előzmény: #357251

ja elírtam, a naegyedik összehasonlítás a lengyel WIG20,

de egyre érdekesebb gondolatok jönnek elő, ahogy ülepedik bennem a kép.

#357251 Hathor Előzmény: #357237

Bud koma!

Majdnem kommenteltem én is valamit a reálgazdaság-tőzsde viszonyhoz, majd kitöröltem, mert megnéztem az összehasonlítást DAX, BUX, S&P, Buxra 30évre visszamenőleg, mi történt a globális tőke piacon az utóbbi 30évben.

Beszéljen helyettem a chart, mindenki gondoljon, amit akar, én is gondolok valamit, ami kicsit más gondolat, mint amit írtam volna, így nem szólok, csak nézem ezt a szép 30éves emelkedést :)

és töprengek a folytatáson :)

http://postimage.org/image/zwnxtf44/

#357240 banyaiz Előzmény: #357237

Látod mégis jönnek hozzánk az osztrák bankok pl profitálni, és lehet kerestek itt is annyit mint Ausztriában.

Gondolj bele abba bux indult 1000 ponton 91-ben, és nézd meg közben a magyar gazdaság állapotát annyival jobb mint 20 éve? :) Vagy rosszabb inkább?:) Igaz volt egy "kis" infláció is.

95-ben volt kb 1500 ponton az index, utána 2-3 év alatt felment kb 10 k -ig, aztán kezdődtek a balhék. :) és közben állandóan azt halljuk rosszabbul élünk mint 4 éve. :)

#357237 BudFox Előzmény: #357236

jó mindegy persze..lehetne naphosszat vitatkozni....én járok minden héten Ausztriába...lehetne mit összehasonlítani azért, meg hogy ki mit ért "jó állapotú" gazdaságon..

kérdezd meg Csokigyárost, hogy milyen helyzetben van a magyar gazdaság...ő jobban belelát, a sok felszámolás miatt.

#357236 Amatoregy Előzmény: #357234

nem akarok vitatkozni veled. 1 év alatt a gazdaság helyzete sehol sem változott lényegesen. Az adatok azért kezdenek lassan javulni, mert sikerült alacsony bázist építeni. Ez itthonra és kinntre is igaz.

#357226 BudFox Előzmény: #357212

nem tudom elképzelni hogy mi vihetné a válság előtti szinteknél jóval magasabbra a piacokat...amikor az olajhelyzet miatt egyik percről a másikra krízishelyzet állhat elő..

mintha minden józan észnek ellent mondana az utóbbi években a tőzsde...de hát ez van

#357225 Margaretta Előzmény: #357176

Erre írtam egy választ, de eltünt. Lényege az volt, hogy a táblázatomban csak a nyitók dátumai vannak, ezért konkrétan nem tudom leírni a pozikat. Nyitok (szinte természetesen rossz irányba :) 5 kontit. Ha jó az irány, ha rossz, építgetem 15 kontiig, aztán vagy simán, vagy kiüléssel zárom. Jan.26 óta játszom,mert előtte "melegebb éghajlaton" voltam. 6-szor zártam építgetéseimet 21700 átlaggal, ebben volt 7000-es, meg 33500-as is. Így már a nem játszott januárba is bedolgoztam 30k-t.

#357222 Margaretta Előzmény: #357208

Látod, erre én már néhány éve rájöttem. Ne tudd meg, hogy a stopkiütésekkel mit bírtam bukni...

#357221 Margaretta Előzmény: #357183

Tavaly nekem is volt, hogy egyszerre 300k-t nyertem, aztán meg 3 hónapig ültem egy codalatosz poziban :)

#357212 Amatoregy Előzmény: #357200

"tehát ha most belongolnám tuti hogy akkorát esnénk mint még soha.

ezért inkább shortban várakozok."

mivel shortban vagy emelkedünk... Még az is lehet, hogy hatalmasat...