Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: No para...

#356526 Tombolatom Előzmény: #356519

Most vette meg fél éve a vasút társaságot 24 milliárdért. Buffett mindig legalább 10 milliárd készpénzen ült biztos ami biztos. De 20 cégbe van befektetve. Én tisztelem az öreget. Hagyhatta volna a vagyonát a gyerekeire, de ki az itt aki 90%-át oda adja jótékonysági célokra és nem csak amerikában fognak jótékonykodni. Nem tudom ti, hogy érzitek, de a hétvégén voltam vidéken ahol a szüleim élnek. Szörnyű volt amit láttam. Befalazott ablakok, olyan szegénység ami még 5 éve se volt...ez a jó és a jövő itthon?

Olaj lehet jó short lesz ma, hogy maradjunk támánál is. Holnap lesz elseje, de lehet ma előbb jön meg az új befektetők pénze és megyünk fel.

#356520 Euroman Előzmény: #356514

egyébként én az usa-t nem hibáztatom, nem is ismerem őket, csak azt tudom, amit olvastam, tvben, moziban láttam róluk....Te éltél ott, az egészen más tapasztalás

#356519 Euroman Előzmény: #356514

már most is eloszthatná az összeset, neki már 5-10 millió usd is bőven elég élete végéig az élethez....ha meg a rendszer nem lenne ilyen hibás, akkor ő sem gazdagodhatott volna meg ennyire, és másoknak sem lenne szüksége könyöradományra....de ha őt ez elégíti ki, jósoljon bármit az országának...engem ennyi idős koromban biztosan nem érdekelne a jövő, hisz úgysem leszek részese....meg azért kicsit a kisördög is bennem van, hogy másokat akar beugratni, hisz ha olyan szuper lenne minden, akkor miért ül kp-ben?

#356515 Atticus Előzmény: #356437

Ügyesen felfurulyázták a piacokat megint a kígyóbűvülők. Meglátjuk a 4h-s adatra mennyi marad a varázslatból.

#356514 Tombolatom Előzmény: #356436

Warren Buffett a vagyona nagy részét jótékonyságra fogja adni halála után, de most is adakozik bőven. Talán becsülendő...

Az, hogy készpénzen ül az elég érdekes amikor egy csomó cégbe van befektetve és "csak" 38 milliárdja van amiből most akar 28 körül elkölteni új befektetésre.

Ez a negativizmus már elég vicces itt. Sehol sincs tökéletes világ, de nehogy már amerika legyen a hibás a világon mindenért. Valahogy itthon egyre szarabb a helyzet, a hiteleket a politikusok felvették és elköltötték, de valahogy sok más országban remekül élnek ahol nem ez folyik.

#356436 Euroman Előzmény: #356428

mit erősködik még ez az öregember...menjen a Bahamákra, aztán élvezze az életet...38,5 mrd dollárja van, és jó ha még 10 évig él....az örökösök majd úgyis elherdálják, akkor meg minek még okoskodni....a kukacoknak mindegy lesz, őt is megeszik...

#356428 Atticus Előzmény: #356422

Az lehet hogy előtte állunk, de mennyivel 2 héttel, vagy 10 évvel. Én is mosolyognék, ha megvettem volna minden idők legmeredekebb rallyját. Amúgy kp-ben ül az öreg nagyrészt..

Re: nincs cím

#356324 BudFox Előzmény: #356319

előbb utóbb megint lesz egy olyan zuhanás mint a válság kitörésekor...és USA -ban megint sírni fognak hogy ez most miért történt, érthetetlen...meg hogy az állam mentse meg őket...meg különben is......a brókerek meg megint a fejüket fogják fogni, hogy : Úristen...hogy történhetett ez meg...

szánalmas, igen...

illetve a másik dolog, a…

#356319 shortos

illetve a másik dolog, amit meg akartam osztani: Reuters CRB Commodity Index

http://www.mrci.com/client/m-crb.gif

véleményem szerint itt van a legtöbb hot money, nem véletlen a napi 5-10%os mozgások. látható, hogy a 10éves elmebeteg lufifújást sikerült kitartó munkával még nagyobbra dagasztani. túl vagyunk a korábbi csúcson, most akkor hogyan tovább? nyílegyenes emelkedés és jön a (ha nem is hiper), de tartósan magas 20-30%os infláció? milliárdok élnek napi néhány dollár alatt... a mostani balhé csak ízelítő abból, hogy mi vár ránk ha ez állandósul...

#356317 shortos Előzmény: #356307

hétvégén nagy unalmamban (nem is tudom miért) elkezdtem visszaolvasgatni nyilasi blogját és így pár év távlatából találtam néhány igazán érdekes bejegyzést, pl:

2008.03.06. Rocky Horror Show – Egyetlenegy nap szalagcímei

Másfél éve kommentálom ahogy az egyre rosszabb híreket teljesen figyelmen kívül hagyva minden körülmények között csak emelkedni akar a tőzsde. Másfél éve már látszott, hogy nem stimmel valami, mert a kedvezőtlen híreket semmibe vették. Aztán egyre rosszabb hírek jöttek, de a tőzsde csak emelkedett. Aztán nagyon rossz hírek jöttek, és a tőzsde még mindig csak emelkedett, minden idők leghosszabb bikafuttatását eredményezve. Most ott tartunk, hogy minden nap horror hírek áradata lepi el a piacot: HORRORÖZÖN!!!! A tőzsde azonban ezekre is csak legyint, és inkább emelkedik. A befektetők és spekulánsok szinte élvezik ahogy az arcukba fröcsög a vér, imádják a vér izét, szagát, és csak vesznek és vesznek és vesznek. Tiszta Rocky Horror Show az egész.

Íme egyetlenegy nap, a múlt kedd szalagcímei, amelyeket ki is gyűjtöttem:

– U.S. light crude oil for April delivery rose $1.65 to $100.88 a barrel on the New York Mercantile Exchange, breaking the previous record of $100.74 set last week

– The U.S. dollar sank to a record low against the euro.

– COMEX gold for April delivery rose $8.40 to $948.90 an ounce

– consumer confidence dropped to a five-year low in February, falling to a reading of 75

– Wheat prices surged past $12 a bushel for the first time on supply concerns.

– Inflation at the wholesale level soared in January by the fastest pace in 16 years, wholesale prices have risen over the past 12 months by 7.5%, the fastest increase since the fall of 1981, when the country was in a deep recession.

– January foreclosures up 57%.

– Another report showed that home prices in 20 key markets slumped 9.1% in 2007.

– CBS profit falls more than 14%

– Office Depot profit slumps 85%

– Federal Reserve Vice Chairman Donald Kohn, signaled that the Fed will "do what is needed" to keep the economy on track. (Miről beszélsz Kohn bácsi??? Már rég kisiklott az egész trágyavonat, és mindent elborít a szar.)

A fenti horrorisztikus hírek bármelyikére több százalékkal kellett volna esnie a tőzsdének a félelemtől, de így egyben ez egy HORRORCUNAMI, amire csoda hogy nem kracholt be a világ összes tőzsdéje. De félelemnek szikrája sincs a tőzsdéken. Itt továbbra is csak egyetlenegy dologtól félnek: hogy kimaradnak az emelkedésből. Nemhogy estek az indexek ezekre a horror hírekre, de még emelkedtek is, harmadik napja egyfolytában.

#356307 Atticus Előzmény: #356241

Egyik ismerősöm eseménytelennek nevezte ezt a hétvégét, hát lássuk csak mondom:

Líbiában átmeneti kormány alakult, É-Korea megfenyegette D-Koreát, Izrael harci készültségben, íreknél nyert az ellenzék, Szaud-Arábia imádkozik, az amerikaiak pedig tüntetésre készülnek...

#356208 ikszf Előzmény: #356204

Olajaban napos charton legutóbb 2009-ben hagyott ekkora kanócot, mint múlt héten. 3 hét alatt ki is vette akkor.

Amcsi indexekben az ATH van akkora fal, hogy komoly akadálynak számítson?