Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

illetve a másik dolog, a…

#356319 shortos

illetve a másik dolog, amit meg akartam osztani: Reuters CRB Commodity Index

http://www.mrci.com/client/m-crb.gif

véleményem szerint itt van a legtöbb hot money, nem véletlen a napi 5-10%os mozgások. látható, hogy a 10éves elmebeteg lufifújást sikerült kitartó munkával még nagyobbra dagasztani. túl vagyunk a korábbi csúcson, most akkor hogyan tovább? nyílegyenes emelkedés és jön a (ha nem is hiper), de tartósan magas 20-30%os infláció? milliárdok élnek napi néhány dollár alatt... a mostani balhé csak ízelítő abból, hogy mi vár ránk ha ez állandósul...

Re: nincs cím

#356317 shortos Előzmény: #356307

hétvégén nagy unalmamban (nem is tudom miért) elkezdtem visszaolvasgatni nyilasi blogját és így pár év távlatából találtam néhány igazán érdekes bejegyzést, pl:

2008.03.06. Rocky Horror Show – Egyetlenegy nap szalagcímei

Másfél éve kommentálom ahogy az egyre rosszabb híreket teljesen figyelmen kívül hagyva minden körülmények között csak emelkedni akar a tőzsde. Másfél éve már látszott, hogy nem stimmel valami, mert a kedvezőtlen híreket semmibe vették. Aztán egyre rosszabb hírek jöttek, de a tőzsde csak emelkedett. Aztán nagyon rossz hírek jöttek, és a tőzsde még mindig csak emelkedett, minden idők leghosszabb bikafuttatását eredményezve. Most ott tartunk, hogy minden nap horror hírek áradata lepi el a piacot: HORRORÖZÖN!!!! A tőzsde azonban ezekre is csak legyint, és inkább emelkedik. A befektetők és spekulánsok szinte élvezik ahogy az arcukba fröcsög a vér, imádják a vér izét, szagát, és csak vesznek és vesznek és vesznek. Tiszta Rocky Horror Show az egész.

Íme egyetlenegy nap, a múlt kedd szalagcímei, amelyeket ki is gyűjtöttem:

– U.S. light crude oil for April delivery rose $1.65 to $100.88 a barrel on the New York Mercantile Exchange, breaking the previous record of $100.74 set last week

– The U.S. dollar sank to a record low against the euro.

– COMEX gold for April delivery rose $8.40 to $948.90 an ounce

– consumer confidence dropped to a five-year low in February, falling to a reading of 75

– Wheat prices surged past $12 a bushel for the first time on supply concerns.

– Inflation at the wholesale level soared in January by the fastest pace in 16 years, wholesale prices have risen over the past 12 months by 7.5%, the fastest increase since the fall of 1981, when the country was in a deep recession.

– January foreclosures up 57%.

– Another report showed that home prices in 20 key markets slumped 9.1% in 2007.

– CBS profit falls more than 14%

– Office Depot profit slumps 85%

– Federal Reserve Vice Chairman Donald Kohn, signaled that the Fed will "do what is needed" to keep the economy on track. (Miről beszélsz Kohn bácsi??? Már rég kisiklott az egész trágyavonat, és mindent elborít a szar.)

A fenti horrorisztikus hírek bármelyikére több százalékkal kellett volna esnie a tőzsdének a félelemtől, de így egyben ez egy HORRORCUNAMI, amire csoda hogy nem kracholt be a világ összes tőzsdéje. De félelemnek szikrája sincs a tőzsdéken. Itt továbbra is csak egyetlenegy dologtól félnek: hogy kimaradnak az emelkedésből. Nemhogy estek az indexek ezekre a horror hírekre, de még emelkedtek is, harmadik napja egyfolytában.

#356307 Atticus Előzmény: #356241

Egyik ismerősöm eseménytelennek nevezte ezt a hétvégét, hát lássuk csak mondom:

Líbiában átmeneti kormány alakult, É-Korea megfenyegette D-Koreát, Izrael harci készültségben, íreknél nyert az ellenzék, Szaud-Arábia imádkozik, az amerikaiak pedig tüntetésre készülnek...

#356208 ikszf Előzmény: #356204

Olajaban napos charton legutóbb 2009-ben hagyott ekkora kanócot, mint múlt héten. 3 hét alatt ki is vette akkor.

Amcsi indexekben az ATH van akkora fal, hogy komoly akadálynak számítson?

#356204 lyonell Előzmény: #356201

esik nem esik,eur/usd-nek mindenképp fel kell jönnie 1,52-ig,a héten is vették végig esésben.libia száámit,de előtte meg minden más előtt most abban bizom felrántanak mindent,15%-al,10-el mielőtt elkezd berogyni.

#356201 ikszf Előzmény: #356196

Sztem is bullos marad még. Pár százalék eséstől már teljesen pesszimistává válnak a szereplők és elég senkiföldjén vannak az amcsi indexek, itt nem tudom, hogy fordul e a nagytőke. Egy esésben 11.300, 10.800 körül amúgy is kemény támaszok vannak sztem dji-ben. Tavaly szinte nullás évet zártak az indexek, kioldalazták magukat.

#356196 lyonell Előzmény: #356182

hiányzik a begyorsuló szakasz.

Most kezdődött el,olaj még 30-40 dollár,arany még vagy 200,indexek 10-15%,eur usd-vel szemben 1,52.szerintem 3hónapon belül,bennt is maradtam eur/usd longban.-

#356195 lyonell Előzmény: #356182

hiányzik a begyorsuló szakasz.

Most kezdődött el,olaj még 30-40 dollár,arany még vagy 200,indexek 10-15%,eur usd-vel szemben 1,52.szerintem 3hónapon belül,bennt is maradtam eur/usd longban.-

#356182 Donoo Előzmény: #356181

biztos, hogy be fog esni, majd amikor a következő lufi durran, de sztem amíg nem fut ki a QE2 addig én legalábbis nem számítok nagy esésre... 1400-1500as s&p körül lesz az a szint, ahol eladom a dolgaimat és csak mozizok... persze lehet felmegy 2000ig is :DD

és ebbe nem kalkuláltam bele azt, hogy lehet elszabadul a pokol Közel-Keleten... de remélem, hogy megoldják okosan... Tunéziában és Egyiptomban hamar megvolt a váltás, kevés halottal, sztem jövő 7en Líbiában is megoldódik a helyzet. utána pedig nem tom melyik országok jönnek, de ha a nép összetartóan változást akar, akkor hamar megtörténik...

#356181 shortos Előzmény: #356179

ja akkor már ne is számítsak rá, hogy valaha alá megy majd? és akkor még csak az 50naposról van szó, 100 naposat mégcsak nem is érintette mióta átment rajta... -10% kellene hozzá szóval nem is fogja.

#356179 Donoo Előzmény: #356170

russellel nincs semmi baj, naposon visszajött az 50 naposig, majd onnan pattant... RSI 59...

túl egyszerű lenne a short most, hogy itt van a közel-keleti probléma...

#356177 ikszf Előzmény: #356176

nem tudom, igazából csak rábukkantam, hátha fórumozik itt is és magára ismer :)))

Gondolom leginkább összeollózott mű :)

Manapság biztos máshogy megy, de nekem 5-6 évvel ezelőtt annyi idős fejjel eszembe se jutott, hogy TA-ról írjak, pedig jó lett volna már huszonévesen megismerkedni a TA-val. Bár lehet, hogy 30, 40 éves sokadik diplomás emberke :)

#356173 ikszf Előzmény: #356170

követeljük, hogy russel legyen nyitva szombaton is a zöldek kedvéért :)

Sztem túl könnyen pesszimistává válnak a szereplők, és így nem képes esni :(

RSI: ezt tényleg nem értem, már sokadszor írjátok, hogy nem működik az RSI, és hogy mi a fene van vele. TA könyvek szerint nem való trendelő piacra, azért nem működik. Vagy félreértek valamit?

Véletlenül nem ismertek egy Tolnay Lajos BGF-es emberkét? Most akadtam rá a 2009-ben a TA alapjairól írt szakdolgozatára :)

http://elib.kkf.hu/edip/D_14664.pdf

#356170 shortos Előzmény: #356163

a ben bernanke industrial average és az snp még simán fordulhat, lehet csak az esés korrekciója, de amit ez a russel művel az már beteges. augusztus óta több mint 40% emelkedés és 2 darab piros gyertyát volt képes produkálni naposon. a hetes gyertya is csak azért lesz piros, mert holnap már nincs kereskedés. RSI évtizedes magasságokban és ennyi volt az esés? ezt mégcsak korrekciónak se nevezném, az hogy néhány rossz hírre beverik aztán még gyorsabban megveszik az ló****, de nem korrekció. közben zárás előtt még rávetek 3 pontot, +2,5%. na megyek visszadöglök az ágyba, olyan beteg vagyok majd elpusztulok, ez a szar már meg se kottyan melette :D

#356163 BudFox Előzmény: #356155

Hát minden szavaddal egyetértek barátom....ez vicc ami itt megy az USA piacon. Idióta barmok..és még finom voltam.

Azt mondja meg nekem valaki, ha ilyen drága az olaj, akkor kinek fogják eladni, ha majd az embereknek nem lesz pénzük kocsira ?

Végre szépen felépítettem a shortot..24.050 - 24.000 - 23900..stb... volt olyan 23.800 -as átlagom, és most tessék... 21.100 -as célár helyett már 30.000 ről beszélnek a MOL -ban... a határidőben meg kitudja mennyi....

Ha szerencsénk van akkor ez csak egy újabb hullámzás, és nem megyünk újabb csúcsokra....