Én is sarkítottam kicsit, de ez a nagy valóság.
Saját magam eljárok ezen dolgokban. Megyek a tulaj lakásának a közös képviseletéhez elkérni a dolgokat, alapító okiratot, amire sokszor az a válasz, hogy majd jöjjek vissza máskor, mert elő kell keresni, vagy hiába kérem, nincs abban semmi.
Egyébként annyit általában tud az eladó, hogy hány négyzetméteres a lakás, de van hogy tul.lapon derül ki, hogy 10-zel kevesebb mint Jucika gondolta, és vevő jogosan kéri a 2MFT különbözeti ár alkut, mert 200.000/nm árral számolta tulaj a lakását. :))
Jajjjjjjj :)))))))) vannak történeteim..
Mindegy mondtam balkánon vagyunk.
Jucikához kimegyek felvenni a lakást, hajcsavarokkal vár, lökjem arrébb a kutyát, vagy a férje koszos gatyáját, üljek le.. Bocsi de az ebédet meg kell közbe főznöm, mert Zolika kis fiam mindjárt jön haza. Mondom neki ott a sarokban mi az a beázás? Ja az, semmi.. pár éve eltört fent a főnyomó cső azóta nem volt pénzünk megcsináltatni..
Közbe ahogy sürög forog a kis otthonkájában a három számmal kisebb melltartóból kiesik a melle, a nagy pöttyös tundra bugyi pedig virít az nylon otthonka alatt :)
Szóval szemrevételezek mindent, saját tapasztalatból, lézeres mérőm, tájolóm alapján felmérem az ingatlant, így kijönnek a dolgok. Emeletet látom hanyadikra megyek, kilátást látom, postaládák alapján meg tudom számolni hányan laknak. Szemrevételezéssel a ház állapotát, felújítási fokát.