Sziasztok,
lenne egy kérdésem.
Rajta vagyok egy ingatlanos levelező listán, ahol közel társiroda dolgozik együtt, de abban kimerül a közös létünk, hogy felrakunk egy általunk használt közös e-mail rendszerre, keresési, eladási ajánlatokat, ezeket szeretnénk megosztani egymással, közös eladás, jutalék felezés alapon.
Nem nagyon működik a rendszer, mindenki tolja csak fel az ajánlatát, amit csak tárgymező alapján lehet következtetni mi lehet a levélben, tehát a tárgy mezőt kell jól megfogalmazni, hogy a kolléga érdeklődést felkeltse.
Hétvégén megfogalmazódott bennem, hogy ez nem elég és kigondoltam egy közös rendszert, közös web-oldallal, közös adatbázissal, egyenlő feltételekkel, közös belvárosi irodát, közösen megvehető kedvezményes szolgáltatásokkal, mert ha 100iroda összefog a közel 10.000darabos adatbázisával, hatalmas kedvezményeket ér el a hirdetési szolgáltatóknál. Felvállaltam az egész rendszer kiépítését, tárgyalásokat a szolgáltatokkal, közös irodaház felkutatását, vagy nagyobb belvárosi üzlethelység bérlésének felkutatását. Mondtam a tagoknak egységben az erő, együtt lenyomjuk a francise irodákat, de ehhez költenünk kell, akarat kell, összefogás kell.
Ezer iroda van egyik listán, ezer a másik listán, ezekből minimum 100iroda belépésére számítanék. Annyira lenne szükség, hogy eredményt érjek el velük és forradalmi újítást tudjunk végrehajtani, közös flotta tagsággal, kedvezményes díjakkal.
Bemásolom mindjárt az elképzelésemet, ami már a harmadik fordulós, előtte voltak az alap elképzeléseim, ebben az összesen lesz. Lesz benne egy két név, ami közös hálózatunkhoz tartozik, az nem érdekes, de nem szedem ki, hogy érthető legyen.
Herceget is szeretném megkérdezni, hogy milyen rendszerre lenne szükség ehhez.
Kb 100iroda, annak kínálata mondjuk 10.000hirdetés feltöltve, hirdetésenként 5-10 kép, képek mondjuk max 500kB-ra szabályozva.
kellene rá chat ablak, közös e-mail rendszer stb..
nos és akkor az építő ötleteim a kollégáknak megfogalmazva: ------------>
" Folytatom ötleteimet a harmadik résszel:
Mindenféle költségszámolás nélkül a következőkre jutottam:
mit találnék eredményes előrelépésnek én, saját véleményem szerint.
Amennyiben tehetném, létrehoznám ezt a közös adatbázist:
--ami azt jelenti, hogy minden tag -aki belép-, feltöltheti az ingatlanát erre a közös adatbázisra, hasolóan mint a max, origo. Eddig semmi változás nincs, ennyit csinált eddig mindenki.
Én csinálnék egy összesen weboldalt, az összes kínálatunkkal, amit kötelezően megosztanánk a kollégákkal, jutalék felezéssel. Lenne egy belső, csak az irodák által látható jutalék ablak, amit csak a kóddal belépők nézhetnek meg, azt kötelező lenne mindenkinek megejeleníteni.
- Lenne ezen az oldalon egy folyamatos chat ablak, amin mindig látjuk ki van jelen az oldalunkon, melyik tag, azzal szabadon chatelhenénk (gondolom ezt be lehet programozni).
- Mindenki megadná skype elérhetőségét, így nyilvános lehet az is egymás között, akár ez is lehetne chat ablak, askypen ingyen tudunk beszélni egymással.
- Lenne flotta telefon az egész csapatnak, ingyenes egymás közötti beszélgetésekkel, kedvező percdíjakkal.
- Nem mondanánk fel az ingatlan.com-ot, sem más hirdetési portált, sőtt!!!
Előfizetne az egész csapat az ingatlan.comra, expressz.hu, ingatlan.net, ingatlanok.hu, ingatlanbazár.hu-ra. Ezek attól függnek mekkora díjat tudunk bevállalni, de gondolom több száz taggal jó díjakat tudnánk elérni, akár harmad ötödét is a jelenlegi előfizetésünkénél, Nem tudom, ki kell számolni.
- Lehetne akkor a közös iroda a belvárosban.
Eszembe jutott D.P által kínált Oktogonnál található üzletház is, de van pár ilyen hely még.
- Ez megint attól függ mennyien lennénk a csapatban, mekkora helyre lenne szükségünk.
-lehetne ezen irodaházban, nagyobb üzlethelységben egy recepció, ahonnan szét lehetne osztani a hozzánk betérő ügyfeleket, attól függ kihez jöttek, milyen hirdetés ügyében.
- Nem kéne otthonról, a "konyából"dolgozni, ahogy ezt a sajtók írták a kis irodákról.
- Nem kéne attól tartanuk, hogy ügyfelemnek megadom a web-oldalam, de csak 20-50ingatlan van rajta. Jöjjön be a kereső, nézze át az adatbázisunkat, válasszon ki ingatlanokat az adatbázisból, azt beszéljük le a társirodánkkal, ha éppen hozzá tartozik az ingatlan, és adjuk el közösen.
- Gondoltam arra is, ha nagyobb léptékben haladunk, akkor tudjuk közvetítői díjunkat is egységeíteni, lehet, hogy emelni is lehetne, az egy két százalékos irodák mindenképpen tudnának felfele lépni, a 3-4%os díjra, mert egységben az erő, és áll mögötte egy hálózat, amit megismerhet az ország.
- Lehetne hirdetni az írott sajtókban, TV-ben, Rádióban. Lehetne reklámot csinálni az összesen web-lapunknak.
Lehetne hirdetni BKV járműveken, Utcai hirdetési felületeken, aluljárókban. Lehetne mozgó reklámunk, autón, illetve szegényebb (akár hajlétalanokat alkalmazva), reklámtáblát vinnének, ezzel munkát adva Nekik is.
Mindez költség, de biztos megtérülést gondolnék, idővel tutira.
Azt gondolom, nem csak DH, vagy OC lehetne így a köztudatban.
Mi motiválna minket? Minél több ingatlan behozása, minél több ingatlan az adatbázisban, hogy annál nagyobb kínálatunk lenne, annál nagyobb ügyfélkört szereznénk meg, annál nagyobb esély lenne a közös üzletre.
A közös irodában lehetne büfét, társaglót, tárgyalót, mosdót kialakítani a kényelem, és kulturált légkör érdekében!
Megbecsülést, példátlan összefogást érhetnénk el, esetlegesen az ingatlanhálózatok eladási statisztikáját is vezethetnénk, de csak akkor, ha a tagok akarnak, tudnak tenni ennek érdekében, és képesek erre áldozni is!
Ma délben itt tartok. Azt sem tudom képes lennék-e teljes mértékben ezt a projektet levezényelni, de egy próbakört, átgondolást megérne.
A siker csak az együttes akaraton, kitartáson múlna!
Egyébként nem gondolom, hogy annyira jelentős lenne a kiadásunk, persze a nagy reklámok függvényében.
Különböző csomagokat lehetne nyújtani az irodáknak, hogy akarnak-e a belvárosi irodába helyet igényelni, szeretne-e minden hirdetési portálon ott lenni a hirdetésével, vagy csak a comon.
Ki kell kalkulálni egy havi tagsági díjat, amiben ezen összes szolgáltatás benne van ezen dolgok leszervezésére, karbantartására, szükséges emberek foglalkoztatottságát intézni.
Lehet számolni 10irodával, lehet számolni 100irodával, de az sem kizárt, hogy ezer iroda is csatlakozna az adatbázisba. Biztos vagyok benne, hogy amennyibe sikereket látnának, ez a szám felduzzadna folyamatosan.
Gondolkodjunk... gondolkodjunk azon, van -e igény ilyen dolgokra?
Azt hiszem egy forradalmian új reformot vázoltam számotokra, az összes lehetőséggel.
Lehet ezen veszíteni?? Aki tag, annak nem hiszem. A szervező kockáztathat egy nagyot, és komoly felelőséget vállal ezzel az üggyel fel.
Csapatban sok kedvezményt érünk el a szolgáltatóknál.
Mint írtam bekapcsolódhatnának ügyvédek, építőipari vállalkozások, hitelirodák, zárjavítok, értékbecslők, meg mindenki aki a szakmához tud tenni.
Azt hiszem ez jól hangzik. Képesek lennek egy ilyen reformra??
Azért a szépségen kívül a követelmény is eszembe jutott!
Annyit elvárnék a belépő kollegáktól, hogy egy éves tagsági díjat vállaljanak fel minimum, és három hónap kauciót fizessenek be a fennmaradás, esetlege nemfizetés, flottatartozás érdekében.
Összefoglalva mi a buli Nektek?
- Egy hálózathoz tartozol, nem magadban kovályogsz a zavarosban.
- Lehet nem kell mástt tenned, Te behozod az ingatlant, de más eladja Neked, ezt bízd a társirodára. Ellenkezője, nem kell kutyagolnod címfelvételre, add el kollégád ingatlanját, hirdesd meg Te magad.
- Ismert nevet szerezhetsz
- Kapsz irodát, nem kell otthonról dolgoznod, kapsz tárgyalót, nem kell a lakásodra várni az ügyfelet, nem kell kávézóban sugdolózni, vagy éppen pénzt átvenni a kapualjban.
- Kedvezményes percdíjaid lesznek.
- Minden fontos hirdetési portálon jelen lehetsz, amennyiben vállalod a csomagdíjakat.
- amennyiben két százalékért közvetítesz, ezek után duplájáért teheted ezt, így dupla hasznod lesz, ha Te adod el az ingatlant.
A közös adatbásiban olyanon is gondolkodtam, ha egy új ingatlan felkerül a közös bázisba, akkor mindenki értesül róla email-ben, a kolléga által bevitt hirdetés ajánlattal, hogy Nagy Mari új ingatlant adott fel: Budapest, kerület, méret, ár szerint például, akkor tudom az a hirdetés érdekes lehet számomra, arra az új ingatlanra rá lehet ugrani és nyomni kell neki!! :)
Ha összejön, ha nem.. én megfogalmaztam reform ötleteimet.
Akit érdekel, írjon a................ címre."