Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

USA részvények

Re: nincs cím

#355577 Atticus Előzmény: #355576

2001szept11 előtt a biztonsági cégek csődöt akartak jelenteni az usában, és lám rá két évre rekordprofitokat szedegettek össze. Micsoda véletlen.

#355504 Tombolatom Előzmény: #355368

Lejárt a vízumom és 1 évre haza "küldtek". Egyetemen voltam tenisz főedző. Ez itthon sokat nem mond, de ott azért tisztelt szakma és a kosár, amerikai foci edző sok $100 ezer dollárt keres. Kétszer mi is voltunk NCAA nemzeti bajnokok. Lehet nekem is mint csak tavaly 6 magyar barátomnak házasodni lett volna jobb cirka két misiért, de haza akartam jönni látni és tapasztalni:) De dolgoztam egyetem után 1 évet mint nyugdíjalap tervező is csak unalmas volt, de azt elmondhatom, hogy mindenhol (3 munkahelyem volt 9 év alatt) fair a munka és értékelik a teljesítményt pedig én csak egy "bevándorló" voltam. Atlantában éltem én is az egyetem után.

Ez a háborúsdi miért is lenne az USA célja? Én pont nem látom ezt Szaúd-Arábiában ahol jól élnek, csak a szegényebb arab országokban ami teljesen érthető. Nem akarom sértegetni őket, de az Ő hibájuk is. A Korán szerint szégyen hitelt felvenni...stb. Itthon is lehetne jobb élet, ha kamatokat le és adókat businessre is lefelé nyomnák és a hitelezést segítenék. Szlovákia, szlovénia köröket vert ránk, de egész eu, usa-ban ez a gazdaságpolitika.

Úgy látszik folytatódik a korrekció. DOW-50 pre-market. A tegnapi RIG vételem nem volt jó húzás egyenlőre:) De ahhoz képest, hogy nagyon csúnyát jelentettek nem verték le. Amúgy, ha megfigyelitek a részvények jelentéseit ami számít nekem pl Home Depot...Az emberek akkor költenek a házukra amikor van pénzük, és hisznek az érték növekedésben. HD remeket jelentett és 60 ezer embert vesz fel az USA-ban. Nekem ez mond valamit, csak az arabok is nyugodjanak már meg:)

hosszhuszár: Értem nem olcsó a Miamis nyaralás, de sokkal kevesebb mint Thaiföld. Két embernek a szállás repjegy csak 200 ezer ft/10 nap/ koponya. Olcsóbb mint Egyiptom vagy a Kanári szigetek:)

#355474 ikszf Előzmény: #355395

Bernanke duplán elmehet a csába, mikor vállat ránt a világban jelentkező infláció miatt.

71-ben összeomlott a bretton woods-i rendszer, megszűnt a $ aranyhoz való rögzítése.

73-ban olajválság, kitörő olajárak.

és a 70-es években 25szöröződő aranyárfolyam

#355395 shortos Előzmény: #355378

szerintem kétséged ne legyen afelől, hogy ha usaban azt találják ki, hogy a pénznyomda helyett egy világháború fogja őket kirántani a szarból, akkor fegyverbe állítják a fél világot. ember élet nem $zámít. ami most történik azt párhuzamba állítanám az első olajárrobbanással, függetlenül attól, hogy lesz-e 220$ az olaj vagy nem. akkor az a SZU végének hírnöke volt. szerintem ennek a világrendnek sincs 20-30 évnél több hátra.

#355387 Harlem Előzmény: #355378

Bő 3 hete már taglaltuk kicsit ezt a dolgot a misztikum felől:

http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/83/12/#post347089

Az okok az aktuális rendszerben vannak, mint ahogy a megoldás is, mint eddig a történelemben mindig.

Mégis hihetetlennek tűnik, ahogy "egyesek" az időben utazgatva ilyesmit mégha ködösen is, de hátrahagynak, majd az utókor mégha fel is ismeri magát benne, kitérni előle képtelen, csak beteljesíteni...

#355383 Waszeitung Előzmény: #355375

Tisztában voltak vele hogy mit tesznek,annyi történt sok sok év után hogy ezt most hangosan is elmondták...

"a Nyugat csak a hadiipar aránytalan túlpörgetésével tud kilábalni a gazdasági válságból, és így egy újabb globális háborúval az USA is visszaszerezhetné monopolhelyzetét a világgazdaságban."

Ez különösen biztató,usa első helyén kívül semmi nem számít :(

#355378 ikszf Előzmény: #355375

Az irány megvan egy háború felé :( Magas kajaár, szegénység, drága olaj. 29-33-as válságot is egy vh követte.

#355377 hosszhuszár Előzmény: #355353

130e repjegy, 70 dollár szállás...

na, 1 napra ki is tudnék menni, ha retúr a repjegy...::)

ha csak oda...........

#355374 RemegoKez Előzmény: #355353

Azért lássuk be, nem ugyanaz kint élni, vagy mint shoppingolni egy jót. Abból nem sok következtetést lehet levonni. Meg Párizs sem csak a reptéri váróból áll. :-)

#355370 blackmarket Előzmény: #355353

off:

gyebkent sztem is nagyon ferditett!

konyvelom Atlantaban el, rendszeressen beszelunk....

voltunk kint parszor, FL, Atln. NyC,

de FL fogott meg mindig, szinte lenyugozott, persze tudom h mas par honap turizmus, kivulrol

es mas kint elni, ezzel tisztaban vagyok...viszont NyC nem fogot meg, sot....10mil. ember, tomeg, budos, kosz, stb..pff...

on: s&p 1300-at erintette de siman pattant!

#355368 blackmarket Előzmény: #355353

nagyon bizalmas a kerdes, ha megkerdezem miert jottel vissza ebbe a "ganyba"?

es h mit csinaltal kint?

ha igen akkor bocs

en most gondolkozok erosen a tiplizesen

(nem tudom hova de el innen, meg eu bol is, usa es Ca. is szoba jott)

#355353 Tombolatom Előzmény: #355329

Nagyon ferdített cikk. Mint minden másban ebben is van valami. Az amerikai barátnőim mindig feministábbak voltak mint birtam:) Van igaza más dolgokban is, de szerintem sokkal jobb az életszinvonal, egyszerűbb munkát találni, jobb a nyugdíjasok dolga, van esélyed az "amerikai" álomra. Túl sokat kérne írnom, hogy mindent cáfoljak, de hülyeség. Pont egy francia ingatlanos írja ezt ahol Párizsban a reptéren ott ragadtam már sokszor:))Szerintem aki nem hisz nekem az irány Miami. Most csak 130 ezer a repjegy, csak 70 dollár a szállás southbeachen/nap és igérem, hogy ha elmentek Orlandóba a Disney, Universal Stúdió, MGM parkokba és az outletekbe akkor teli bőrönddel jöttök haza és sok élménnyel...ráaadásul remek sztrádák lesznek, kedves eladók, teli boltok, olcsóbb benzin, olcsóbb márkás ruhák és most 28 fok. Nekem hiányzik most. Teljesen az amerikai átlag évi 35 ezres fizum volt. Ebből nem tettem félre, de jó kocsijaim voltak, motorcsónakom volt, sokat nyaraltam és volt esélyem olcsó hitelekkel befektetni ingatlanokba amikből van végül is a tőkém nagy része. Itthon ezt nettó 200-ból megcsináltam volna?