Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#355388 rbbj11 Előzmény: #355379

én türelmesen megvárom, amíg kifullad. De mióta vártam erre a lehetőségre! Most már csak kis türelem kell....

Kevés híján 100 alatt va…

#355309 Bombata

Kevés híján 100 alatt valamelyest visszafordult, de nem lesz itt megállás szerintem. Éjszakára bennhagyom a pozíciókat, furdalja az oldalam a kíváncsiság, mi lesz a folytatás.

#355301 Amatoregy Előzmény: #355298

lehet. már olvasom is a cikkeket, hogy a befektetők kockázatosnak itélték meg, és realizáltak meg stb.

De ha a befektetőket megkérdeznék, hogy hol van Líbia nem tudom elérnék-e 20 %-os találtati arányt...

#355298 hosszhuszár Előzmény: #355296

azért 220 dollárig nem várnám a brentet...)), 150 körül, csak kiszállnék....))

Viccet élre téve, ami nem vicc, hogy ebből az afrikai mű demokráciát akarunkból még nagy baj is lehet......

szerk.

crude, allítólag 100-nál van egy erős ellenállás .

ha azon átmegy......110-ig sima, ha még egy kis pánik is tolja, ki tudja....

#355294 Bombata Előzmény: #355232

Mi scusi, ellenállás akart lenni. Azóta még feljebb ment. A mozgások miatt próbálkoztam egy short pozícióval is, de csak a vele szemben nyitott vételiből profitálok most.

Brent 96,4-es támasza át…

#355219 Bombata

Brent 96,4-es támasza áttörve. Kíváncsi leszek, meddig tart a lendület

#355055 Amatoregy Előzmény: #355050

Számok és véleményem:

- olajat abszolút nem érdekli a TA, igazi spekulatív termék.

- Libia napi 2000.000 hordó olajat tud kitermelni

- a világ kőolajfelhasználása:

"Olajvégzet

● A kinyerhető - megtalált és feltételezett - kőolaj 2000 milliárd hordó, ebből 1250 milliárdot használtunk fel 150 év alatt. Az Energia Kutatóintézet (EWG) újabb becslése szerint 845 milliárdot fogyasztottunk el, és már csak 900 milliárd termelhető ki, vagyis túl vagyunk a csúcson.

● Az amerikai Energy Information Administration szerint 2015-ben a napi olajigény 98,3 millió, 2030-ban 118 millió hordó lesz. Ezt 30 százalékos termelésnöveléssel lehetne fedezni, aminek kivitelezhetősége valószínűtlen.

● Az angliai Industry Task Force on Peak Oil and Energy Security úgy látja, hogy napi 92 millió hordónál többet soha nem leszünk képesek produkálni. Ezért már 2015-ben rendszerszintű problémákkal kell szembenéznünk. A CERA napi 112 millió hordóban jelölte meg a felső határt."

Vagyis Libia adja a napi felhasználás 2 %-át.

"A szervezetnek felhatalmazása van arra, hogy kikérje a tagországok véleményét a készletek felszabadításáról, ha rendkívüli okok miatt zavarok keletkeznek az ellátásban. Az IEA 1,6 milliárd hordó vésztartalékkal rendelkezik."

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=829067

Szerintem túl van fújva az egész Libiai ügy és ha megmarad házon belül akkor a lefelé is gyors lesz....