Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: NGM: Túl sok a szociális kiadás, nem növekedésbarát az államháztartás

#354206 zeeh_ Előzmény: #354196

Ez olyan kártya, mint pl. a MÁV-nál a Start kártyák.

http://www.mav-start.hu/startklub/index.php

Csak itthon már pufajkás Gyula óta jár a 65 év feletti zembereknek és senki nem mer hozzányúlni. Hiába a 2/3, be vannak sz@rva ezek is mindentől, nem mernek népszerűtlen intézkedéseket hozni, fizessenek csak továbbra is az adófizetők keményen.

Az idei adóbevallásom söralátét nagyságú lesz, még nem tudom, hány rekesz sör fér rá, de majd lemérem. :-/

Ez a 2. Orbán kormány sem lesz egy olyan Dzurinda kormány, ami Szlovákiában elvégezte a piszkos munkát, aminek eredményeként mára már le is hagytak bennünket.

#354205 RemegoKez Előzmény: #354179

Az a baj, hogy ez nem a viszonosság elvén működik. Ha az EU vmely állama kedvezményt ad a Zembereknek, akkor nem tehet különbséget az EU tagállamainak állampolgárai között. Kivéve ha ezt ügyesen meg tudja fogalmazni... gondolom én.

Megoldás: nem (csak) az életkorhoz kell kötni a kedvezményt. Köthetnék, mondjuk a nyugdíj mértékéhez. (feltételezve, hogy nincs más bevételi forrása)

#354196 Netmaster Előzmény: #354179

"Bármely tagállam saját nyugdíjas állampolgárainak kedvezményt biztosíthat tehát, azonban abban az esetben, ha az utazási kedvezmény igénybevételének feltételeként kizárólag meghatározott életkor betöltését írja elő, azt az egyenlő bánásmód és a diszkrimináció tilalma értelmében valamennyi EU tagállam meghatározott életkort betöltött nyugdíjas (tehát magyar) állampolgárára is alkalmazni kell."

"Látható, Magyarország mellett csak Írországban utazhatnak ingyen, de csak az írországi lakcímmel rendelkezők. Az összes többi országban egy speciális kártyát kell vásárolniuk, és erre jár a kedvezmény, ami sehol sem több, mint 50%."

http://vastagbor.blog.hu/2010/10/13/van_egy_orszag_8

#354191 Zabás Előzmény: #354173

meg mutass egy külföldit akit már sikerült megbüntetni /behajtani tőle a büntetést/, a rendőrség nem tudja behajtani a bírságokat akkor egy BKV-nak miért sikerülne???

#354179 Ibiza Előzmény: #354173

ha maygar nyugdíjas is ingyen utazhat külföldön akkor rendben...ha nem akkor miért?

#354173 RemegoKez Előzmény: #354099

gondolom a külföldiek azért utazhatnak ingyen, mert nem lehet őket diszkriminálni...

#354112 Netmaster Előzmény: #354099

Most elképzeltem, ahogy az ember hadonászik az adóbevallásával az ellenőr előtt, és mutogatja neki a különböző tételeket. :D

Re: milliok éheznek MO-n........Mszp szerint a Fidesz miatt....

#354111 Sumér harcos Előzmény: #354110

csak azt nem tudom,hol voltak ők 8 évig?????

miattuk is éheztek itt már milliok..............

velük kellene kezdeni a bűnösök falhoz állitását........

#354099 matgab Előzmény: #354081

Szerintem a külföldi 65 felettiek utaztatása nem igazán kerül effektíve sokba-mindamellett, hogy totál értelmetlen.

Mondjuk simán ki lehetne szűrni egy olyannal, hogy az utazhat ingyen aki a magyar államnak fizetett adót az elmúlt X évben az utazhat ingyen.

NGM: Túl sok a szociális kiadás, nem növekedésbarát az államháztartás

#354081 zeeh_

http://hvg.hu/gazdasag/20110218_ngm_allamhaztartas_kiadasok

Azért kíváncsi lennék, hogy a 65 éven felüli EU nyugdíjasok ingyenes utaztatása mennyibe kerül pontosan, de az biztos, hogy tízmilliárdos nagyságrendű. Évente több, mint 110 milliárdot költenek árkiegészítésre, ebből 10-et akarnak lefaragni és nagy struktúrális reformként eladni.

Eszem megáll, hogy 3 évvel (!!!) a 2014-es választások előtt már megy a nyugdíjas fenekek nyalása, ami az elmúlt bő 15 évre jellemző volt Magyarországon az álrendszerváltó pártok részéről.

Tényleg el kell menni ebből az országból, mert itt nem lesz semmi, amíg valamelyik ex-KISZ-es, ex-MSZMP-s gyülekezet képes a hatalmat megszerezni. :(

Akár szerdán jöhet a nagy bejelentés - a nyugdíjas kedvezmény megmarad

#354069 zeeh_

Ha nem szüntetik meg a 65 éven felüli összes EU nyugdíjas ingyenes utazását, akkor elmehet a Fidesz-KDNP is a pi.sába!

Ez nem reform, hanem maszatolás, melyben kínosan ügyelnek arra, hogy a forradalmi népszerűség megmaradjon, s közben az MNYP pénzekből tudják ők is tologatni a szükséges átalakításokat a következő választásokig. :(

Ingyenes utazás továbbra is a nyugdíjas szavazóknak, eszem megáll b+... :(

http://www.portfolio.hu/gazdasag/akar_szerdan_johet_a_nagy_bejelentes_a_nyugdijas_kedvezmeny_megmarad.145665.html

Re: Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

#354034 Netmaster Előzmény: #353969

Teljesen egyetértek a magzati élet védelmével, abban mondjuk egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az alkotmányban ennek külön van értelme és eredménye. Kérdezek egy alapvetőbbet, hogy állunk a kismamákkal, őket kellően védi és megbecsüli a társadalom? Attól félek, hogy nem. (vajon hány nő kényszerül azért az abortuszra, mert félti a munkahelyét?) Valahol itt kéne elkezdeni. Szerintem az a sok nő nem azért választja az abortuszt, mert "kényelmesebb", hanem mert a szülés után elszakadni tőle még nagyobb trauma, vagy mert a terhességet sem tudja vállalni. Persze ezzel együtt lehet, azzal is áltatja magát, hogy a magzat még nem él "igazán". Az állami gondozásról sajnos általában nem sok jót hallok, örülök, hogy vannak jó tapasztalatok is, sok ilyen kéne. Azért ha valaki nem akar gyereket, ne a teherbe esés utáni, csupa rossz lehetőséggel foglalkozzunk elsősorban, semmi nem pótolhat egy szerető családot, és az életet akkor védjük igazán, ha már a fogantatás is ezzel a felelősséggel történik.

Biztonságos szexet az alkotmányba? :)

Re: Extra szavazati jog a cigányoknak?

#353972 prospero Előzmény: #353949

Világos, hogy a demográfiára hatástalan lenne, de a gyerekeket nevelő családok nem lennének annyira kiszolgáltatva az inaktív rétegeknek, mint ahogy a cikkben is le van írva. Igy aztán a politikusok talán a gyerekeket nevelők kegyeit keresnék jobb oktatás, környezetvédelem stb. és a jövőbe fektetnének, nem a múltba. Mindenesetre ha ezt lenne bátorságuk meglépni és idő kivárni, amíg a remélt társadalmi hatások bekövetkeznek a leginnovatívabb országok közé emelkedhetnénk ezzel. De persze rövidlátásunk, más lobbi érdekek és a külföldnek való megfelelési kényszer ezt is ki fogja nyírni.

Re: Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

#353969 prospero Előzmény: #353061

"Ugyanezt állítom abortusztémában is, a terhességmegszakítás tilalma nem szünteti meg az okokat, amiért valaki abortuszt vállal, először (és sürgősen) itt kéne orvosolni a bajokat, hogy jelentősen csökkenjen ezt a kényszerű utat választó anyák száma. "

Szia Netmaster!

Pont akkor lehetne hatékonyabban fellépni az anya válsághelyzetének megoldása érdekében, ha az alkotmányba bekerülne a magzati élet védelme már a 12. hét előtt is. Hiszen, ha a 12. hétig nem ember a magzat, akkor miért is akarsz rá több erőforrást pazarolni, hogy megvédd az anyát és a magzatot? Éppen azzal legalizálod a gyilkosságot, hogy nincs társadalmi elitélése az abortusznak, hiszen anyák ezreinek kényelmesebb elvetetni a gyermekét, mint megszülni - esélyt sem adva arra, hogy ők maguk megszeressék Őt vagy örökbeadják vagy állami gondozásba. Egy nem kívánt gyermeknek, aki állami gondozásban nevelkedett is lehet boldog élete, van ilyen a tágabb családomban. Tehát nem nekünk kellene eldönteni, hogy inkább öljük meg, mert úgysem lesz boldog élete vagy nehéz élete lesz.

Megjegyzem azóta vagyok abortusz ellenes, mióta vannak gyermekeim és látom, hogy milyen csodálatosak és láttam a 12. heti 3D ultrahang felvételen, hogy egy 7cmes kis emberke csuklik. Korábban úgy tekintettem erre, hogyha valaki abortálja magzatát, az olyan, mintha egy sejtjét, vagy testrészét pusztítja el. Pedig egy kész emberről beszélünk, aki nem képes megvédeni magát, tehát nekünk kell.

Tehát az, hogy védem a magzati életet, még nem jelenti az abortusz tilalmát, de talán a társadalom gondolkodásában elindíthat egy lassú változást, hogy inkább megszülöm a nem kívánt gyermekemet és lemondok róla, mint hogy megöljem. Az élet szent dolog, és ezt ideje lenne lefektetni az alkotmányunkba.

#353963 Netmaster Előzmény: #353949

Ilyen felhozatal mellett legfeljebb arra ösztönöz, hogy több ember nevében ne menjen el szavazni az ember. :)

#353949 Fornit Előzmény: #353947

Támogatod-e a gyerekek utáni extra szavazati jogról szóló Révész-Szájer-féle javaslatot?

Egyértelműen igen. 9% (1284)

Inkább igen. 8% (1236)

Inkább nem. 8% (1215)

Egyértelműen nem. 70% (10371)

Még nem tudom eldönteni. 5% (810)

Szavazatok: 14916

Szerintem ez a demográfiára hatástalan lenne. Csak egy elvakult pártpolitikab-zit ösztönözne gyerekvállalásra a + szavazat.