Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

Netmaster Előzmény: #351934

Nem akarod elolvasni, amit írtam? A természetes szelekciónak csak egy része a betegségeknek való ellenállóképesség. A család létrejöttében nagyon régóta legfeljebb tudatalattiban játszik szerepet a minél életképesebb utódot ígérő pár kiválasztása, helyette van pl. társadalmi és anyagi státusz, valamint a társadalom felépítésében sem játszik szerepet a genetikai minta, nincs erősorrenden alapuló hierarchia - már évezredek óta.

Én sem hiszem, hogy az ember a természet felett álló lenne, nem is állt szándékomban ilyesmire utalni. Azonban láthatod, annak ellenére, hogy az ember lényegében változatlan többtízezer éve, és az értelmen kívül semmiben nem emelkedik ki az élőlények közül, mégis benépesítette az egész bolygót (talán a leigázta szó jobban tükrözi a valóságot). Nem bírjuk a hideget, mégis megélünk a leghidegebb területek kivételével bárhol, nem vagyunk erősebbek egy oroszlánnál, és nem is vagyunk elég gyorsak, hogy elmeneküljünk előle, fegyverrel mégis le tudjuk győzni stb. Erről szól az evolúció, minél sikeresebb, jobb túlélési képességgel rendelkező egyedeket produkálni, és ez az, amire az emberi faj az elmúlt évezredekben további evolúció nélkül is képessé vált (bár ha így folytatjuk, magunkat nem biztos, hogy túléljük).

Tisztázzunk még valamit, amiket felhozol az emberiség gyengülésére példaként, nem genetikai folyamatok. A legkiválóbb adottságokkal rendelkező emberből is tunya hájpacni lesz, ha egész nap tévé előtt ül és chipset zabál. Asztma, allergia szintén nagyrészt az egészségtelen életmód és szennyezett környezet (vegyi anyagok, levegő stb.) következménye. Láthatod, mennyivel ütősebb hatása van ilyen időtávon az életmódváltozásnak, mint a természetes genetikainak.

Ezzel a nevelőotthon-témával sehogy nem fogunk előbbre jutni. Senki nem mondta, hogy a szeretet ki lehet erőszakolni (az sem az én vesszőparipám, hogy a rendet ki lehet... a rend látszatát esetleg), viszont meg lehet válogatni, hogy ki menjen nevelői, tanári pályára, megfelelő adottságok, hozzáállás kérdése az egész. Azt meg pláne nem értem, miért a szigorú vs. semmilyen nevelést veted össze. Más lehetőség nincsen? Téged hogy neveltek, sehogy, vagy tisztán szigorúsággal? :)

Életképes, nem életképes témához annyit tennék hozzá, hogy attól még, mert valaki nem képes önmagát ellátni, szó sincs róla, hogy ne élhetne emberi életet, és szerintem a fogyatékosok, tartósan betegek nagy többsége ebben a szürke zónában él. Hogy velük mik a terveid, az a te dolgod, én úgy gondolom, hogy sokkal többet tehetnénk értük, mintsem pl. eldugni őket különböző intézményekbe, otthonokba. Messze vagyunk attól, hogy a társadalom részéről azt mondhassuk, mindent megtettünk amit tudtunk, ennyire vagyunk képesek, és egyelőre határhúzogatás helyett ezzel érdemesebb foglalkozni. Ugyanezt állítom abortusztémában is, a terhességmegszakítás tilalma nem szünteti meg az okokat, amiért valaki abortuszt vállal, először (és sürgősen) itt kéne orvosolni a bajokat, hogy jelentősen csökkenjen ezt a kényszerű utat választó anyák száma.