Re: Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik
prospero Előzmény: #353061"Ugyanezt állítom abortusztémában is, a terhességmegszakítás tilalma nem szünteti meg az okokat, amiért valaki abortuszt vállal, először (és sürgősen) itt kéne orvosolni a bajokat, hogy jelentősen csökkenjen ezt a kényszerű utat választó anyák száma. "
Szia Netmaster!
Pont akkor lehetne hatékonyabban fellépni az anya válsághelyzetének megoldása érdekében, ha az alkotmányba bekerülne a magzati élet védelme már a 12. hét előtt is. Hiszen, ha a 12. hétig nem ember a magzat, akkor miért is akarsz rá több erőforrást pazarolni, hogy megvédd az anyát és a magzatot? Éppen azzal legalizálod a gyilkosságot, hogy nincs társadalmi elitélése az abortusznak, hiszen anyák ezreinek kényelmesebb elvetetni a gyermekét, mint megszülni - esélyt sem adva arra, hogy ők maguk megszeressék Őt vagy örökbeadják vagy állami gondozásba. Egy nem kívánt gyermeknek, aki állami gondozásban nevelkedett is lehet boldog élete, van ilyen a tágabb családomban. Tehát nem nekünk kellene eldönteni, hogy inkább öljük meg, mert úgysem lesz boldog élete vagy nehéz élete lesz.
Megjegyzem azóta vagyok abortusz ellenes, mióta vannak gyermekeim és látom, hogy milyen csodálatosak és láttam a 12. heti 3D ultrahang felvételen, hogy egy 7cmes kis emberke csuklik. Korábban úgy tekintettem erre, hogyha valaki abortálja magzatát, az olyan, mintha egy sejtjét, vagy testrészét pusztítja el. Pedig egy kész emberről beszélünk, aki nem képes megvédeni magát, tehát nekünk kell.
Tehát az, hogy védem a magzati életet, még nem jelenti az abortusz tilalmát, de talán a társadalom gondolkodásában elindíthat egy lassú változást, hogy inkább megszülöm a nem kívánt gyermekemet és lemondok róla, mint hogy megöljem. Az élet szent dolog, és ezt ideje lenne lefektetni az alkotmányunkba.