Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#375525 holnor Előzmény: #375520

szvsz magánemberként a könyvet nm lehet elszámolni. tanfolyamon sosem vtam, így arról biztosat nm tudok, de mivel áfaköteles szolgáltatás, ezért sztem azt sem lehet.

#375522 Margaretta Előzmény: #375519

Minden tőzsdézéssel kapcsolatos kiadás levonható. Természetesen legyen róla számlád, illetve a brokidíjról, számlavez.díjról igazolásod a banktól. Amit általában be is írnak a kimutatásukba. Ugyanazt küldik be az apehnak, amit te is kaptál tőlük.

#375520 Margaretta Előzmény: #375512

A nyereségből kivonod a vesztőt és az összes kiadást, pl.: számlavez.díj, brókerdíj, tanfolyan díj (ha van számlád), tőzsdés könyvek...

Ezt a számot beírod a 1053-04 oldal 174. sor a (2010.évi veszteség) oszlopába, ha negatív szám a végeredmény.

#375519 zeeh_ Előzmény: #375518

Broki díjat mióta lehet elszámolni???

Ha van pl. 100k veszteségem 2010-ben és mondjuk 16k volt a broki díj, akkor -84 ezret kell csak bevallani? Én eddig úgy tudtam, hogy a broki díj nem elszámolható.

#375518 holnor Előzmény: #375512

általános képlet: fizetendő adó=(nyereség-veszteség-költségek)*adókulcs. tehát elszámolhatod akkor is, ha negatív az eredményed.

Sziasztok! A broker díj…

#375512 picirigo

Sziasztok!

A broker díjat csak a nyereségből lehet leírni, vagy a veszteséghez is hozzá lehet adni?

#352704 Margaretta Előzmény: #352545

A kbc 15-ig postázza. Mi is ma kaptuk meg. Elég nehéz valóban kihámozni a lényeget, de a Nyereség/Veszteség oldalt kinyomtatva egyszerűbb a dolog.

#352566 Rowan Előzmény: #352563

ha magánszemély vagy, akkor máj. 20 a határidő, de nekem febr. 25, azért kérdezgetek ilyen szorgalmasan.

#352563 Fornit Előzmény: #352554

Én is onnan számoltam ki, a nyereség/veszteség rovatból.

De még ugye ráérünk ezzel a bevallásosdival május akármeddig?

(ez lenne az első nekem ) :)

#352561 banyaiz Előzmény: #352554

Elég lazán veszik, azt sem értem miért nem összesítik. Küldenek egy mázsa papír de a végén nincs egy szám. Apeh egyszer megnézi, számolhatnak egy darabig, amíg kijön amit webbróki kidob. :)

#352554 Rowan Előzmény: #352545

én is a webbróker alapján számoltam mindig, de azért csak kell valami "pöcsétes pappér" is :)

#352545 banyaiz Előzmény: #352524

kbc-től én sem kaptam. Webbrókerben lekérdeztem , és azt tettem be adóbevallásba. Előző években is amit küldtek azzal nem mentem sokra, mert nem volt összesítve.

#352505 banyaiz Előzmény: #352495

Hidegvérű csaj lehet, hogy 5 évig nem is érdeklődött utána. Nekem vmi ügyem van az Apehhel nem győzök érdeklődni, hogy minden ok, nehogy bírság legyen a vége. Ő pedig nagy nyugalomban volt 5 év után is, hát hiába aki még az emberek nyugdíját is meg tudja védeni, mit neki holmi APEH. :)

Érdemes élni vele aki tud, minek előbb fizetni ha nem muszáj.

#352495 hosszhuszár Előzmény: #352493

Valóban érdekes...:))

Csak azért tettem be, mert én nem tudtam erről a lehetőségről, gondolom, nem vagyok egyedül, hátha valaki élni szeretne a lehetőséggel.....

#352493 banyaiz Előzmény: #352482

nekem olyan részletfizetés kellene mint a nyugdíjak őrangyalának. kérelmezem a részletfizetést, aztán elfelejtik elbírálni, esetleg 5-10 év után előveszik ha muszáj. Éppen egy közszereplővel esik meg ilyen micsoda pech, és véletlen :)