Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#375547 holnor Előzmény: #375542

5 éve tőzsdézem, úh az előtte levő időszak szabályait nm ismerem.

real time-ot biztos, h nm lehet elszámolni, külön írják az Equitas honlapján is.

"Tehát, mivel a Befektetési törvény külön szabálya kiemeli, hogy az információ értékesítés, így a valós idejű adatszolgáltatás a befektetési szolgáltatástól és kiegészítő szolgáltatástól eltérő, egyéb szolgáltatás, így az az értékpapírral kapcsolatos járulékos költségnek nem tekinthető, tehát a tőzsdei ügyletből származó nyereséggel szemben sem számolható el."

http://online.kbcequitas.hu/adozas

#375542 Margaretta Előzmény: #375525

Hát, bocsi én úgy tudtam, hogy el lehet számolni a tanfolyamot, könyvet is, de most többször is átolvastam az szja tv. 67 és 67/A §-át és az úristennek sincs benne :)

Tehát, brokidíj, szla.vez díj, real time díja, különböző befektetési szolgáltatási tevékenységek díjai biztos benne vannak.

Régebben volt a tanfolyam is,meg a könyv is (itt 2004 előttre gondolok, én akkor számoltam el törvényesen:) de a neten a 2011-es szja tv. van, abban meg már nincsenek ezek. Bár a kapcsolódó járulékos költség körébe, ahogy a tv. fogalmaz, akár bele is férhet.

#375535 zeeh_ Előzmény: #375527

Nemrég realizáltam egy nagyon csúnya Econet bukót, amit igen nehéz lesz év végéig ledolgozni.

Ha év végére leapadna a veszteségem pl. -100 ezerre és lenne mellé ebben az évben (hasamra ütök) 50k broki díj, akkor -150 ezret kell beírnom a 2011. évi veszteséghez? (Számlavezetési díj nincs.)

#375533 Csusza Előzmény: #375512

Ugye, hogy nem is olyan egyértelmű a helyzet? Ütköznek a vélemények, persze úgyis az apehnek (vagy mi a neve) van igaza a végén. :-)))

(mondjuk a veszteség dolog kiderült legalább, könyvet meg nem veszek, úgysem érteném... :-) )

köszi mindenkinek! Csusz…

#375532 picirigo

köszi mindenkinek! Csuszával tanakodtunk rajta, h tavaly hogy a pöcsbe is csináltuk, de ez a tuti!

#375527 holnor Előzmény: #375519

brokidíjat mindig is le lehetett vonni. a számolásod pedig nm az alapján történt, amit én írtam.

#375525 holnor Előzmény: #375520

szvsz magánemberként a könyvet nm lehet elszámolni. tanfolyamon sosem vtam, így arról biztosat nm tudok, de mivel áfaköteles szolgáltatás, ezért sztem azt sem lehet.

#375522 Margaretta Előzmény: #375519

Minden tőzsdézéssel kapcsolatos kiadás levonható. Természetesen legyen róla számlád, illetve a brokidíjról, számlavez.díjról igazolásod a banktól. Amit általában be is írnak a kimutatásukba. Ugyanazt küldik be az apehnak, amit te is kaptál tőlük.

#375520 Margaretta Előzmény: #375512

A nyereségből kivonod a vesztőt és az összes kiadást, pl.: számlavez.díj, brókerdíj, tanfolyan díj (ha van számlád), tőzsdés könyvek...

Ezt a számot beírod a 1053-04 oldal 174. sor a (2010.évi veszteség) oszlopába, ha negatív szám a végeredmény.

#375519 zeeh_ Előzmény: #375518

Broki díjat mióta lehet elszámolni???

Ha van pl. 100k veszteségem 2010-ben és mondjuk 16k volt a broki díj, akkor -84 ezret kell csak bevallani? Én eddig úgy tudtam, hogy a broki díj nem elszámolható.

#375518 holnor Előzmény: #375512

általános képlet: fizetendő adó=(nyereség-veszteség-költségek)*adókulcs. tehát elszámolhatod akkor is, ha negatív az eredményed.

Sziasztok! A broker díj…

#375512 picirigo

Sziasztok!

A broker díjat csak a nyereségből lehet leírni, vagy a veszteséghez is hozzá lehet adni?

#352704 Margaretta Előzmény: #352545

A kbc 15-ig postázza. Mi is ma kaptuk meg. Elég nehéz valóban kihámozni a lényeget, de a Nyereség/Veszteség oldalt kinyomtatva egyszerűbb a dolog.

#352566 Rowan Előzmény: #352563

ha magánszemély vagy, akkor máj. 20 a határidő, de nekem febr. 25, azért kérdezgetek ilyen szorgalmasan.