Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: OT vizsgás autó vásárlás, érdemes átolvasni!

#354107 hosszhuszár Előzmény: #354105

Szia.

Hát nem tudom, szerintem pont annyiba kerülne, mintha egy elemet fújna le.

Melyik része az autónak?

Egyébként, én még jól sikerült ködölést nem láttam, ha meg valaki megtudja csinálni jól, mondom, az meg pont annyi, mintha egy elemet fújna.

Épp tegnap beszéltem az egyik barátommal, és ajánlott, egy állítólag jó fényezőt, (én még nem láttam a munkáját)......

De legelőször azt kéne kideríteni, ki öntötte le az autódat, mert az megteszi fényezés után is.....

#354105 kosami Előzmény: #354104

Sziasztok

Valami retardált leöntötte a kocsimat cromoval ,nincs olyan ismerősötök aki vállal úgy fényezést hogy nem az egész elemet fújja telibe,hanem csak a hibát javítja ?

Köszi

#354103 hosszhuszár Előzmény: #354096

Ez akkor lehet érdekes, ha "okos" OT vizsgás autót veszel.

Mondjuk azt úgy is látni, ha okosba viszgázott...

Én, már teljesen összevagyok zavarva ezzel az OT vizsgával.

Mindenki mást mond....

Van aki azt, hogy csak csilli vili kocsival kapod meg, van aki azt, hogy így is átmenne.

Látok a hasznaltautón olyan OT rendszámos merciket, amivel, él nem mertem volna vizsgára menni....

Olyat is halottam, hogy egy corvett úgy kapott minősítést, hogy nem corvett motor volt benne...

Visszatérve, ha esetleg olyan autót vesz az ember, amit okosba áttoltak az OT vizsgán, akkor éredemes a régi tulaj, kapcsolatait, elkérni, és úgy vizsgára vinni.....

#354096 Sumér harcos Előzmény: #354077

OT-st ha megveszed és névre irod végig kell járni minden hercehurcát vele előről.....ez tiszta sor....

mondjuk arra nem is gondoltam,hogy egy OT-s auto ,megbukhat,ha megfelelő a műszaki állapota ,akkor is............és elveszitheti az OT rendszámot....

egyébként tényleg azt várom,hogy ehhez a szegmenshez mikor nyulnak hozzá,kedvezmények eltörlése végett........csodálom,hogy nem találták még meg....

OT vizsgás autó vásárlás, érdemes átolvasni!

#354077 hosszhuszár

--kis jogászkodás, tegnap a ladás beírásod után elgondolkoztam, akkor mi van, ha veszel egy OT-s autót ugye átíráshoz kell új OT vizsga is és mi van ha itt megbukik, akkor máris bukod a 15 napos határidőt stb.... vagy mit felejtek ki a képletből?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Azt, hogy az átíráshoz nem kell OT vizsga. Az autó az eladással elveszti a minősítését, és ezze la műszakiját, de átírják, csak szerintem ki kell vonnia forgalomból azn átírással egyidejűleg (mivel nincs műszakija az okmányiroda nemigen tehet mást). De akár fogadni is mernék, hogy az okmányirodában simán átírják az autót, csupán csak mert nem tudják mi az eljárás, nem fogják hivatalból észlelni a minősítés és ezzel a műszaki elvesztését.

Amúgy meg a helyes eljárás: OT-s autót a minősítés napjára dátumozott szerződéssel kell vásárolni, bontófeltéteként megjelölve a minősítésen való bukást. Így kizárt a kicsúszás.

De ha valaki adott már el vagy vett OT-s autót, és van tapasztalata átírás terén szivesen venném én is, hogy mi a helyzet ilyenkor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A minősítés tulajdonosra van adresszálva, de a műszaki vizsga a gépjárműre szól. Miért törlődne a műszaki érvényessége?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mert a műszakit arra tekintettel kapta meg, hogy minősített. 5 évre, és nem kell teljesíteni bizonyos feltételeket (a gyártáskori műszaki feltéteket kell teljesítenie). Ugye a rendszámát is elveszti elvileg, hiszen a jogszabály szerint csak minősített autónak lehet OT-s rendszáma. ha nincs minősítve normál rendszámot kell kapnia, és új műszakit, amin viszont a mai feltételeket kell teljesítenie. A jogszabályokból ez következik, de akár fogadni is mernék, hogy nincs ügyintéző a világon aki tudná, vagy egyáltalán fogalma lenne róla, hogy ilyesmi van.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

csak itt még az is kacifántos, hogy eladó jóhiszemű, átment anno a vizsgán és ha meg változtatás sem történt a kocsival de megbukik most (talán ilyen is előfordulhat a kis hazánkban állítólag) akkor ezért az eladó a felelős, hogy a korábbi bizottság lazább volt, felületesebb hozzáértőbb stb.? Ez azért kicsit aggodalomra ad okot, mellérendelve egy kötelezettséggel...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem csak, hogy előfordulhat, elő is fordult. És nem csak ez problémás az egész minősítéssel. De ezt már annyit veséztük, csak ismételnénk magunkat. Senki sem meri feszegetni, mert ha megkotorják, könnyen lehet, hogy a jogszabály alakotója egyszerűen törli a minősítést, és ezzel a kedvezményeket, mert minek nyavajognának kb. 4000 öreg autóval? Miközben jogszabályok tömegét kéne rendbe tenni, hogy valóban jogállami módon működjön.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: nincs cím

#353651 Sumér harcos Előzmény: #352606

ilyen ajtóval rendelkező autóval nem kell vizbe esni,ne adj ...

soha nem nyilik ki....

meg külön jó volt ,mikor a reklámfilmben két nő a parkolóban 2cm-re beállt egymás mellé....és hogy nincs ajto rányitás a speciális volta miatt:))na most itt a legnagyobb gond az,hogy az autot félteném a hölgyek nagy részétől 2cm közelségben,igy beállni sem tudnak,sőt tolatni sem a nagy többség:))))