Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Re: Új cég jön tőzsdére

#349993 pepe01 Előzmény: #349992

Szerintem nem érdemes lovagolni a 20-30 %-on, szélsőséges esetben fordulhat elő.

Szimpatikus a hozzáállás (ez nem azt jelenti, hogy rv-t is vennék).

Nem valami sok tőkéjük van néhány közepes vállalkozó összedobott 1 kis pénzt és mertek nagyot álmodni, ennyi.

#349992 Tombolatom Előzmény: #349776

Snail ne téveszd össze, hogy mi az ami nekem nem tetszett. De komolyan kíváncsi vagyok most már, hogy itt hányan keresnek havi 20-30%-ot mert ez teljesen normálisnak tűnik a társaságban és arra is, hogy mivel akkor már. Szivesen tanulok.

Én nem negatív akarok lenni, csak reális. Lehet azért van mert 13 évet éltem amerikában és, ha ilyen cég filozófiát határoznának meg akkor kinevetnék ott. Ettől függetlenül legyen átlag feletti hozama. Nyugodtan írjátok meg, ha tévedek, de eddig én évi 9%-ot találtam tőle vagy kevesebb hozamot. Rágugliztam és ez a cikk is kijött amit gondolom Ő írt, de ha nem akkor is egyezik a véleményem a cikk írójával: http://www.citadellaconsulting.hu/blog/t%C5%91ke%C3%A1tt%C3%A9teles-%C3%A9rt%C3%A9kalap%C3%BA-befektet%C5%91-esete

Ezek után szerintem havonta ennél kisebb kilengések lesznek és inkább védi magát ezzel, hogy ne kapjon negatív kritikát kilengésekkor. Lehet remek alap lesz, lehet nem...de ez miatt én max annyi pénzt raknék be ami nem fájna...ergo párszázezret. Nálam a befektetésnél nem ez a cél, hogy a tőkém 0.5%-át tegyem ilyenbe, hátha megduplázom:) hanem az egész tőkémet mozgatni és megvédeni minden áron amibe havi 20-30% kizárt dolog fel vagy le is.

Re: nincs cím

#349988 pepe01 Előzmény: #349978

Na megnéztem a honlapjukat.

A tulajdonosok Rv állománya (5%feletti tulajok) amit nem adnak el 180 napig.

Zala Jenő 15319 db 5,40%

Zala Péter 25320 db 8,93%

Schvarcz Marianna 15990 db 5,64%

FOR-PROFIT Kft. 17579 db 6,20%

Zsiday Viktor 30676 db 10,81%

Szabó Zoltán 21764 db 7,67%

Össz:126648db

Saját részvény:

PLOTINUS 143192 db

#349982 pepe01 Előzmény: #349978

Hú lenne még 1 buta kérdésem, akkor melyiket adják el?

Mert ügye lentebb vannak felsorolva milyen részvényeik vannak.

Talán az A-t de az kevés, vagy netán a C-t?

PFFF

#349977 pepe01 Előzmény: #349973

Sziasztok!

Elmagyarázná valaki, hogy mit jelent konyha nyelven ez a mondat?

"A Társaság jelenlegi tulajdonosai vállalták, hogy a tőzsdei bevezetést követő 180 napon belül nem idegenítik el részvényeiket,"

Illetve azt sem értem, ha nem lesz jegyzés csak saját rv eladás ez hogyan zajlik a gyakorlatban?

Választ előre is köszönöm.

Beleolvastam az alapszab…

#349973 RemegoKez

Beleolvastam az alapszabályba:

- Társaság alaptőkéje: 70.923.750 Ft,

- A társaság székhelye: 3508 Miskolc, Szirmai u. 2/a.

- alaptőke:

1.) („A” sorozat) 26.739 db 250 Ft névértékű névre szóló elsőbbségi részvényfajtába és szavazatelsőbbségi részvényosztályba tartozó részvény

2.) („B” sorozat) 200 db 250 Ft névértékű névre szóló elsőbbségi részvényfajtába és osztalékelsőbbségi részvényosztályba tartozó részvény

3.) („C” sorozat) 256.756 db 250 Ft névértékű névre szóló törzsrészvény

- A Társaság könyvvizsgálója a 2014-es üzleti év lezárásáig (2015. május 31-ig): Kontroll-97 Könyvvizsgáló, könyvszakértő és Adótanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3300 Eger, Vörösmarty u. 43.

- az Igazgatóság és felügyelőbizottság helyett egységes irányítási rendszert megvalósító igazgatótanács működik

- Az első igazgatótanács Közgyűlés által megválasztott tagjai:

1.) Zsiday Viktor

2.) Szabó Zoltán Sándor

3.) Csongrádi Renáta

4.) Tari Gusztáv Lakik: 3508 Miskolc, Szirmai u. 2/a

5.) Zánkai Katalin

- A Társaság hirdetményeit a Társaság honlapján teszi közzé (www.plotinus.hu).

[ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ]

"A Kibocsátó befektetői számára világos kell, hogy legyen, hogy a Kibocsátó

részvényeibe történő befektetés ilyenformán a szokásosnál jóval kockázatosabb, de ezt a kockázatot remélhetően ellensúlyozzák a Kibocsátó által elérhető eredmények."

"A Társaság jelenlegi tulajdonosai vállalták, hogy a tőzsdei bevezetést követő 180 napon belül nem idegenítik el részvényeiket, ezzel is jelezve, hogy a részvények tőzsdei bevezetésének célja nem a Társaságból történő kiszállásuk (exit), hanem a hosszútávú befektetés. Ezen időszak alatt csak a Társaság saját tulajdonában lévő részvényei kerülhetnek eladásra a tőzsdén keresztül."

A 2010. november 30. végződő időszakra

Saját tõke: 414 395 eFt

Mérleg szerinti eredmény: 44 535eFt

#349776 snail Előzmény: #348389

Szerintem, az elmúlt évek legjobbnak ígérkező tőzsdei bevezetése lehet!

Én hiszek benne, hogy a bétre sem csak és kizárólag a szemetet vezetik be, bár az utóbbi időben mindent megtettek ebbe az irányba.

Én is nagyon kíváncsi vagyok Zsidayra és a csapatra, hogy mit tudnak alkotni, ha nincsenek szigorú kötöttségek. (Egy kevés tőkét el is tettem erre a projektre)

Azt meg nem értem a többiektől, hogy ha egy deklaráltan "kifejezetten és szándékoltan nagy kockázatvállalás mellett" működő cégről van szó, akkor miért akadnak ki egy 20-30%-os mozgáson?

Végülis ... A nagy leng…

#348512 GáborGábor

Végülis ...

A nagy lengéseken lehet (viszonylag gyorsan) sokat keresni, csak jó időben és jó irányban kell állni ...

;)

Keszenem, nekem teccik ...

:)

#348454 banyaiz Előzmény: #348434

Nem tűnik rossznak. Viszont ha csak saját részvényekből adnak eleinte elég érdekes árfolyammozgások lehetnek. RFV is így kezdte. :)

#348434 RemegoKez Előzmény: #348351

"A Plotinus esetében nem erről van szó, azt gondolom, hogy a cég értékét nagyjából tükrözi majd, hogy mennyi a saját tőkéje."

Ha a cég saját tőkéje pénzügyi eszközökben lesz, azt milyen gyakran fogják (át)értékelni? Főleg, hogy emiatt vár árfolyamváltozást....

#348423 Kissherceg Előzmény: #348420

Én semmit nem tudok és azt se írtam minden hónapban. Zsidayra pedig kíváncsi vagyok, itthon számomra Ő unikum.

#348420 Tombolatom Előzmény: #348389

Ízlések és pofonok. Nekem havi 20-30%-os kilengés óriási kockázatot sejtet. Valahogy nem tudom amerikában hedge fundok amik nem 1-2 évet éltek meg ilyet nem vállalnak be. Semmi bajom azzal a befektetési alappal amit most csinál a srác mert biztonságosnak tűnik.

De Kissherceg, ha te havonta duplázol akkor valamit nagyon tudsz:)

#348403 Kissherceg Előzmény: #348398

a negatívval foglalkoztak előttem, arról nem írtam. Már többször dupláztam egy hónap alatt, de még egyszer sem nulláztam :)

#348389 Kissherceg Előzmény: #348387

két olyan embert bírálsz, akik milliárdos vagyont kezelnek, nyilasi a saját pénzével együtt kb... Innentúl kezdve ez szálka keresésnek tűnik. Te értékrendednek nem megfelelő, de nekem a havi duplázás is beleférne :)

#348387 Tombolatom Előzmény: #348364

Fairnek hangzik a cég feltételei, de szerintem ez egy Vadnyugatnak tűnik. "havi 20-30%-os részvény kilengések lehetnek" Ez vicc? Két rossz hónap és minusz 60% akár??? Havi -30% nehéz lenne magamnak csinálni és hedgelve meg lehetetlen:)

Ehhez képest nyilasi konzervatív befektető lesz, de nem csodálkozok. 2 millió dollárral tologatja a befektetői pénzét és vagy meglesz a rózsadombi villa vagy nem...

#348364 holnor Előzmény: #348354

sztem viszont ígéretes, az interjú alapján nekem tetszik. amíg nincs részvénykibocsátás, addig valóban eléggé behatároltak a lehetőségek (a likviditással gondok lehetnek), viszont egy sikeres tőkeemelés után lesz benne fantázia.

az utóbbi idők tapasztalatai alapján van rá okotok, de akkor se legyetek ennyire negatívak minden új bétes céggel kapcsolatban.