jaja....de ne segíts neki...)
jaja....de ne segíts neki...)
na ezért írtamén is nektek, mert nem tudom
a nagy tételű átkötés meg általában fordulópont, nem?
Ma kezdett el erdekelni, miert folyik itt, ekkora zuhanas vs. kivezetes story, most meg jobban osszezavarnak ezekkel a tizezer darabos viccelodessel.
Lehet stoppal beleveszek en is 4k-n.
ez a hír...ami tök ellentétes az erste cikkel....
zavaros minimum (tisztességtelen?) a helyzet
én tettem tétet 4k-ra, de asszem hiba volt....
http://www.portfolio.hu/vallalatok/nincs_napirenden_a_danubius_kivezetese.144629.html
Nincs napirenden a Danubius részvények kivezetése a BÉT-ről, mondta Deák Imre vezérigazgató a Napinak. A menedzser elmondása szerint az év eleji foglaltsági adatok kedvezőtlenül alakultak, de elképzelhető, hogy a következő időszakban jó irányba mozdul a piac.
Erstének nem jött be a vételre ajánlás.
Kíváncsi vagyok, hogy ki szállt ki vagy ki akart kiszállni.
Nem nagyon kovetem ezt. Annyit tudok, h. szaz eve adott egy kivezetesi sztori, ami azert elvileg 4,000 felett kene, h. tortenjen, de mi a rossz hir???
sziasztok!
no mi lesz itt...megjött a rosszhír, amit már az "árfolyam" tudott a napokban...
4000-en mintha lett volna kis érdeklődés, gondolom shortzárás..
a kérdés, hogy a résig lemegy-e?
semmi sértődés, csak érdeklődöm én is.
Csak nem akartam, hogy valaki azt higye, hogy itt van az ingyenpénz, csak le kell hajolni érte.
Globusszal kapcsolatban nem foglalnék állást. Nem követtem figyelemmel.
Danubiusszal pedig majd meglátjuk. Nekem is inkább kérdéseim lennének, mint látható. Nem akartalak megtámadni. Valójában tanulságos és figyelemfelkeltő lehet a Globus példája. Én köszönöm, hogy leírtad.
Inkább a 63-as paragrafus foglalkozik azzal amit én írtam (kivezetés és nem vételi ajánlat).
Bár a 63-as par. szerint is az egy részvényre jutó saját tőkét írja mint eladási ajánlat minimum.
Ami különbség, hogy itt -mélyebben történő értelmezés nélkül- eladási ajánlattételi kötelezettségről ír a tv. Azaz az eladó tesz ajánlatot, de ha a vevő nem akarja , akkor gondolom nem kell megvennie.
Ergo így tudták kivezetni anno a Globus-t 463-on, amikor az egy részvényre jutó Saját tőkéje több, mint 1000 volt. És utána már Zrt-ként lecsapták a saját tőkét veszteségekkel, és utána már elég volt egy alacsonyabb összegű vételi ajánlatot tenniük, a már kisebb értékű 1 részvényre jutó ST vonatkozásában.
Tévedek?
Nem oktatási, inkább tájékoztatási céllal.
72. § (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább:
a) szabályozott piacra bevezetett részvény esetén
aa) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,
ab) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,
ac) amennyiben rendelkezésre áll, a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző háromszázhatvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,
ad) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,
ae) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,
af) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és
ag) az egy részvényre jutó saját tőke értéke
közül a legmagasabb összeg;
b) szabályozott piacra be nem vezetett részvény esetén
ba) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,
bb) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,
bc) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,
bd) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,
be) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és
bf) az egy részvényre jutó saját tőke értéke
közül a legmagasabb összeg.
Ha már így kijelented, hogy hibás, akkor legalább a Tpt-nek a megfelelő pontját belinkelhetted volna...Hogy tanuljunk.
És akkor szerinted hogyan volt lehetséges az, hogy az egy részvényre jutó kb. 1000 HUF-os Globus részvényt 463 HUF-ért tudták kivezetni a tőzsdéről.
Aztán amikor kiszorítottak 1-2 évvel később, akkor az akkori egy részvényre jutó összeget kaptam meg, ami akkor már csak 750 HUF volt. (Ebből kellett levonni a nem tőzsdei nyereségadót pluszban).
Vagy a Pick kivezetése, ahol az aragó a kivezetés után -nem emlékszem pontosan,de a kivezetési rászványárfolyamnál nagyobb osztalékot fizetett?
Tény ami tény. Dobálják rendesen.
Szerintem ez a mai célár csak valakinek a kiszállása miatt készült.