Regisztráció Elfelejtett jelszó

Danubius

Re: nincs cím

#346530 Capablanka Előzmény: #346518

na ezért írtamén is nektek, mert nem tudom

a nagy tételű átkötés meg általában fordulópont, nem?

#346527 akpo7 Előzmény: #346518

Ma kezdett el erdekelni, miert folyik itt, ekkora zuhanas vs. kivezetes story, most meg jobban osszezavarnak ezekkel a tizezer darabos viccelodessel.

Lehet stoppal beleveszek en is 4k-n.

#346516 Capablanka Előzmény: #346513

ez a hír...ami tök ellentétes az erste cikkel....

zavaros minimum (tisztességtelen?) a helyzet

én tettem tétet 4k-ra, de asszem hiba volt....

#346512 zeeh_ Előzmény: #346497

Erstének nem jött be a vételre ajánlás.

Kíváncsi vagyok, hogy ki szállt ki vagy ki akart kiszállni.

#346502 akpo7 Előzmény: #346497

Nem nagyon kovetem ezt. Annyit tudok, h. szaz eve adott egy kivezetesi sztori, ami azert elvileg 4,000 felett kene, h. tortenjen, de mi a rossz hir???

#346497 Capablanka Előzmény: #346079

sziasztok!

no mi lesz itt...megjött a rosszhír, amit már az "árfolyam" tudott a napokban...

4000-en mintha lett volna kis érdeklődés, gondolom shortzárás..

a kérdés, hogy a résig lemegy-e?

#346078 matgab Előzmény: #346077

semmi sértődés, csak érdeklődöm én is.

Csak nem akartam, hogy valaki azt higye, hogy itt van az ingyenpénz, csak le kell hajolni érte.

#346077 Trisz Előzmény: #346070

Globusszal kapcsolatban nem foglalnék állást. Nem követtem figyelemmel.

Danubiusszal pedig majd meglátjuk. Nekem is inkább kérdéseim lennének, mint látható. Nem akartalak megtámadni. Valójában tanulságos és figyelemfelkeltő lehet a Globus példája. Én köszönöm, hogy leírtad.

#346070 matgab Előzmény: #345981

Inkább a 63-as paragrafus foglalkozik azzal amit én írtam (kivezetés és nem vételi ajánlat).

Bár a 63-as par. szerint is az egy részvényre jutó saját tőkét írja mint eladási ajánlat minimum.

Ami különbség, hogy itt -mélyebben történő értelmezés nélkül- eladási ajánlattételi kötelezettségről ír a tv. Azaz az eladó tesz ajánlatot, de ha a vevő nem akarja , akkor gondolom nem kell megvennie.

Ergo így tudták kivezetni anno a Globus-t 463-on, amikor az egy részvényre jutó Saját tőkéje több, mint 1000 volt. És utána már Zrt-ként lecsapták a saját tőkét veszteségekkel, és utána már elég volt egy alacsonyabb összegű vételi ajánlatot tenniük, a már kisebb értékű 1 részvényre jutó ST vonatkozásában.

Tévedek?

#345981 Trisz Előzmény: #345784

Nem oktatási, inkább tájékoztatási céllal.

72. § (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább:

a) szabályozott piacra bevezetett részvény esetén

aa) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

ab) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,

ac) amennyiben rendelkezésre áll, a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző háromszázhatvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

ad) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

ae) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

af) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és

ag) az egy részvényre jutó saját tőke értéke

közül a legmagasabb összeg;

b) szabályozott piacra be nem vezetett részvény esetén

ba) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,

bb) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül a céltársaság részvényeire ellenérték fejében kötött átruházási szerződés legmagasabb ára,

bc) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül érvényesített vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

bd) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodásban foglalt vételi, visszavásárlási jog esetén a szerződésben meghatározott lehívási ár és díj együttes összege,

be) az ajánlattevő, valamint a kapcsolt személyek által a vételi ajánlat benyújtását megelőző száznyolcvan napon belül megkötött megállapodás alapján a szavazati jog összehangolt gyakorlásáért kapott ellenérték, és

bf) az egy részvényre jutó saját tőke értéke

közül a legmagasabb összeg.

#345784 matgab Előzmény: #345770

Ha már így kijelented, hogy hibás, akkor legalább a Tpt-nek a megfelelő pontját belinkelhetted volna...Hogy tanuljunk.

#345783 matgab Előzmény: #345770

És akkor szerinted hogyan volt lehetséges az, hogy az egy részvényre jutó kb. 1000 HUF-os Globus részvényt 463 HUF-ért tudták kivezetni a tőzsdéről.

Aztán amikor kiszorítottak 1-2 évvel később, akkor az akkori egy részvényre jutó összeget kaptam meg, ami akkor már csak 750 HUF volt. (Ebből kellett levonni a nem tőzsdei nyereségadót pluszban).

Vagy a Pick kivezetése, ahol az aragó a kivezetés után -nem emlékszem pontosan,de a kivezetési rászványárfolyamnál nagyobb osztalékot fizetett?

Re: Nagyon kivezettetné a Danubiust az Erste

#345776 zeeh_ Előzmény: #345766

Szerintem ez a mai célár csak valakinek a kiszállása miatt készült.

#345770 Trisz Előzmény: #345748

A kiinduló pont hibás! Kivezetés esetén a 180 napos és az 1 rv-re jutó vagyon közül a magasabbat kell választani.