Ingatlanosok!
Mennyi a megszokott ügyvédi díj egy lakásvásárlás esetén? 1%? Léteznek olcsóbban is dolgozó ügyvédek?
Köszönöm.
Ingatlanosok!
Mennyi a megszokott ügyvédi díj egy lakásvásárlás esetén? 1%? Léteznek olcsóbban is dolgozó ügyvédek?
Köszönöm.
ebben egyetértek veled..
itt inkább abban látom a problémát, hogy sokan tudatlanul ugranak bele lakás vételekbe banki hitel felvételével..nem számolnak utána..nem olvassák el az apró betűket..a bank sem tájékoztat 100%-osan..és sorolhatnám..
arról nem is beszélve, hogy azzal nem kalkulálnak a hitelfelvevők, hogy a 20-30 év alatt rengeteg változás történik..változik a kamat..erősödik a deviza amiben felvette a hitelt (mint most is)..elvesztheti állását..lerokkanhat ami által kevesebb lesz a fizetése..stb. és már is gond a hitel visszafizetése..
fenti mondataimból csak azt akartam kihozni, hogy mikor a fiatalok vagy bárki felveszik a hitelt azt hiszik, hogy a hitel igen hosszú idő tartama alatt minden változatlan és heppi marad mint mikor felvették a hitelt..na erről ennyit..ha nagyobb pénzügyi kultúrával rendelkezne a Magyar nép sokan nem állnának most kilakoltatás alatt szvsz..
nagy többség most ugyanennyit kifizet hiteltörlesztésre, a tőketartozása semmit nem csökken (az árfolyam miatt)... ugyanakkor váltani sem tud... míg ha bérelsz, akkor válthatsz kisebbre, ha nem megy annyira...
ha 1500-2500eurt keresnél és 600ból meglenne a bérleted és a rezsid akkor lenne igaz amit mondasz..
ha 150ezerból kifizetsz albérletet meg rezsit 100at ..akkor az kínlódás és inkabb a sajátodnak veszed..
ezt nevelték belénk... a magyar azért ennyire röghöz kötött... nem ismerek másik nemzetet, amely ennyire ragaszkodna a tulajdonhoz... szvsz a bérlet sokkal több mozgásteret ad az embernek, csak sajna itthon nincs meg a kultúrája...
IGen, sokan így gondolkodtak, és ugrottak bele a chf hitelekbe......
az albéretre kifizetett pénz az kidobott pénz..u.ennyit fizethetsz törlesztésre.. és akkor az már a sajátod..nem bonyolult..
Mivel lakás vásárlás tervben van 1 éven belül, nekem is jobban tetszene...
ezt az állam felszívhatná ha akarná, vagyis ha tudná... átvállalja a hitelt, bérlakássá alakítja át, a tulaj visszabérelheti, ha nem fizeti elveszíti a lakhatási jogot csá csumi cső tészta jöhet a következő bérlő az majd fizet, ha nem akkor jöhet a következő így bevétel is van a lakásból oszt nincs is vissza öntve a piacra... valami ilyesmi megoldást várnék... de nekem a piacra öntés jobban tetszene...
Szerintem legalább 2 ciklus kell ahhoz, hogy ebből a helyzetből kitörés legyen és akkor mindent nagyon jól kell csinálnia a jelenlegi kormánynak. Jó esetben szvsz a ciklus végére már lehet némi javulást tapasztalni. Ha jól csinálnák a dolgokat, 5-6 év alatt nagyot fordulhatna a helyzet, lásd Szlovákia, ahol Mikolás Dzurinda tényleg a béka feneke alól hozta vissza Szlovákiát.
Akinek nem sürgős a lakás vétel, szerintem várjon, mert 1 év múlva még alacsonyabbak lesznek az árak. Sok devizahiteles fogja megszívni, akik erejükön felül vettek fel hitelt, mert akkor az volt a trendi, aki minimum 20-30 évre adósodik el. Én spec. inkább lennék albérletben még x évet, ha nincs meg a lakáshoz szükséges lóvé, mint 20-30 évig tartozzak egy nyamvadt banknak, ami még hitel nélkül is ott próbál meg lehúzni, ahol csak tud.
A sok adós lakását a piacra fogják önteni. Lehet itt akármilyen eszközkezelő vagy bank, nem hiszem, hogy a bankok inkább ülni fognak x évig rengeteg ingatlanban ahelyett, hogy megszabadulnának tőlük és a pénzükhöz jutnának.
szerintem is! :((
ezért is kezdtem el melózni, mert nem hiszem, hogy heteken vagy hónapokon belül megoldódik a probléma :(
Most nagyon a kivárásra játszanak az emberek.
Egyre több embertől hallom, hogy akkor akarnak kéglit venni, ha a rengeteg beszívatott devizahiteles házát a piacra öntik a bankok vagy az eszközkezelő vagy maga O.V. két kézzel személyesen. :)
Van benne logika, mert ha igazak a hírek, minimum 100 ezer ingatlan vár erre a sorsra, az rengeteg. Ennyit nem fog tudni "felszívni" a piac, így eléggé borítékolható, hogy fognak még lefelé menni az árak. Biztosan lehet majd jó vételeket találni.
nem a seregben vagyunk :)))))
khmm, itt a rangok is számítanak ám...:DDDD
na na :D elsőre én írtam, hogy viszem a 2milkásat :) szépen rákérdezel a csávónál érted-e, hogy ne tudjon nemet mondani, mint pl 2milkáért van jelentkező, vihetik? a válasz: vihetik :)))
a nyereséget majd megokosítjuk ;-)))
ennyim meg az 1000€ üzletház :))
jó, Én meg elhiszem, és az a 2 milliós érdkel is!
első vagyok rá, stipi-stopi....
szerintem is, de ennyi elírás 1 mailban???
szerintem is elírásra lehet, ha meg nem akkor veszem is meg, de most komolyan 2milkáért? simán megéri :) egy másik oldalon ugyanerre az ingatlanra az irányár 24,9 milka csoki :)
http://www.ingatlanbazar.hu/budapest-xiii-kerulet-tegla-lakas-elado/4294203
már ha a kettő egy és ugyanaz... Zabás vélemény?